BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  11/12/1996
Data da última atualização:  30/08/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  AZEVEDO, H. C.; MACHADO, R.; SALLES, H. O.
Afiliação:  HYMERSON COSTA AZEVEDO, CPATC; RUI MACHADO, CPPSE; HEVILA OLIVEIRA SALLES, CNPC.
Título:  Estrus synchronization with cloprostenol: Dose effect after intravulvar administration.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONGRESS ON ANIMAL REPRODUCTION, 13., 1996, Sydney. Proceedings... Sydney: Darling Harbour Convention Centre. 1996, p.7-13
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Estros; Sincronização; Synchronization.
Thesaurus Nal:  cloprostenol; estrus.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE11388 - 1UPCAA - DDPROCI-1996.00027AZE1996.00027
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Café. Para informações adicionais entre em contato com biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  09/10/2023
Data da última atualização:  09/10/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  BORÉM, F. M.; MATIAS, G. C.; ALVES, A. P. de C.; HAEBERLIN, L.; SANTOS, C. M. dos; ROSA, S. D. V. F. da.
Afiliação:  FLÁVIO MEIRA BORÉM, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; GABRIEL CARVALHO MATIAS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ANA PAULA DE CARVALHO ALVES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; LUANA HAEBERLIN, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; CLÁUDIA MENDES DOS SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, CNPCa.
Título:  Effect of storage conditions on the chemical and sensory quality of pulped natural coffee.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Journal of Stored Products Research, v. 104, 102183, 2023.
Páginas:  10p.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.jspr.2023.102183
Idioma:  Português
Conteúdo:  Due to the social and economic importance of specialty coffees, there is a constant effort to develop storage techniques for green coffee beans that effectively preserve the chemical and sensory quality of the product. The objective of this study was to evaluate how the application of cooling along with the use of high-barrier packaging affects the quality of pulped natural coffee over nine months of storage. Commercial pulped coffee beans (Coffea arabica L.) classified as specialty coffee (82 points on the SCA scale) were purchased. They were stored under two environment conditions (controlled cool temperature, and un-controlled ambient conditions) in two packages (one permeable - jute; and the other impermeable - high barrier to gases, light, and water vapor). The sensory and chemical quality of the stored beans was evaluated at the beginning and at six and nine months during storage. The results of sensory analysis indicate that the quality of the samples stored in a refrigerated environment in high-barrier packaging was preserved, and the beans did not exhibit defects after 9 months of storage. Regarding chemical quality of the beans, the high-barrier packaging was able to preserve the fatty acid composition of the green coffee beans, regardless of the storage environment. However, only the refrigerated environment along with this packaging preserved the bioactive compounds of the green coffee beans. The results are promising for creating better storage conditions of the... Mostrar Tudo
Thesaurus NAL:  Chemical analysis; Coffee beans; Coffee pulp; Fatty acids; Storage conditions; Storage quality; Volatile compounds.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1705 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional