BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  19/01/1996
Data da última atualização:  19/01/1996
Autoria:  GRIFFIN, B. S.; SHILLING, D. G.; BENNETT, J. M.; CURREY, W. L.
Título:  The influence of water stress on the physiology and competition of soybean (Glycine max) and Florida Beggarweed (Desmodium tortuosum).
Ano de publicação:  1989
Fonte/Imprenta:  Weed Science, v.37, n.4, p.544-551, 1989.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Replacement studies were conducted under greenhouse conditions to determine if available soil water influences the competitive interaction between soybean and Florida beggarweed. Stomatal conductance and leaf water potential were determined for both species under different levels of available soil water to identify possible mechanisms involved in changes in the relative competitiveness than Florida beggarweed when there was adequate soil water but less competitive than Florida beggarweed under water stress. Stomatal conductance was higher for soybean with optimum soil water (at high leaf water potentials) but equal to Florida beggarweed as soil water became limiting (low leaf water potentials). These data indicated that water stress differentially affected soybean and Florida beggarweed.
Palavras-Chave:  Potencial de agua.
Thesagro:  Soja; Stress.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAT2434 - 1EMBSP - --SP 0302895.03028
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  18/02/2019
Data da última atualização:  18/02/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  DIB, H. X.; OLIVEIRA, D. G. L. de; OLIVEIRA, C. F. R. de; TAVEIRA, G. B.; MELLO, E. de O.; VERBISCK, N. V.; CHANG, M. R.; CORRÊA JUNIOR, D.; GOMES, V. M.; MACEDO, M. L. R.
Afiliação:  Heloisa Xavier Dib, Universidade Federal do Mato Grosso do Sul - UFMS/Faculdade de Ciências de Alimentos e Nutrição/Laboratório de Purificação de Proteínas e suas Funções Biológicas; Daniella Gorete Lourenço de Oliveira, Universidade Federal do Mato Grosso do Sul - UFMS/Faculdade de Ciências de Alimentos e Nutrição/Laboratório de Purificação de Proteínas e suas Funções Biológicas; Caio Fernando Ramalho de Oliveira, Universidade Federal do Mato Grosso do Sul - UFMS/Faculdade de Ciências de Alimentos e Nutrição/Laboratório de Purificação de Proteínas e suas Funções Biológicas; Gabriel Bonan Taveira, Universidade Estadual do Norte Fluminense - UENF/Laboratório de Fisiologia e Bioquímica de Microrganismos; Erica de Oliveira Mello, Universidade Estadual do Norte Fluminense - UENF/Laboratório de Fisiologia e Bioquímica de Microrganismos; NEWTON VALERIO VERBISCK, CNPGC; Marilene Rodrigues Chang, Universidade Federal do Mato Grosso do Sul - UFMS/Faculdade de Ciências de Alimentos e Nutrição/Laboratório de Pesquisas Microbiológicas; Dario Corrêa Junior; Valdirene Moreira Gomes, Universidade Estadual do Norte Fluminense - UENF/Laboratório de Fisiologia e Bioquímica de Microrganismos; Maria Lígia Rodrigues Macedo, Universidade Federal do Mato Grosso do Sul - UFMS/Faculdade de Ciências de Alimentos e Nutrição/Laboratório de Purificação de Proteínas e suas Funções Biológicas.
Título:  Biochemical characterization of a Kunitz inhibitor from Inga edulis seeds with antifungal activity against Candida spp.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Archives of Microbiology, v. 201, n. 2, p. 223?233, March 2019
Idioma:  Português
Conteúdo:  We describe the characterization of IETI, the first trypsin inhibitor purified from Inga edulis, a tree widely distributed in Brazil. Two-step chromatography was used to purify IETI, a protein composed of a single peptide chain of 19,685.10 Da. Amino-terminal sequencing revealed that IETI shows homology with the Kunitz family, as substantiated by its physical?chemical features, such as its thermal (up to 70 °C) and wide-range pH stability (from 2 to 10), and the value of its dissociation constant (6.2 nM). IETI contains a single reactive site for trypsin, maintained by a disulfide bridge; in the presence of DTT, its inhibitory activity was reduced in a time- and concentration-dependent manner. IETI presented activity against Candida ssp., including C. buinensis and C. tropicalis. IETI inhibitory activity triggered yeast membrane permeability, affecting cell viability, thus providing support for the use of IETI in further studies for the control of fungal infections.
Palavras-Chave:  Candida buinensis.
Thesaurus NAL:  Candida tropicalis; Membrane permeability; Trypsin inhibitors.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/1106185/1/Biochemicalcharacterizationofakunitz.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGC17314 - 1UPCAP - DD
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