BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  05/07/1993
Data da última atualização:  05/07/1993
Autoria:  BARLEY, K. P.; FARRELL, D. A.; GREACEN, E. L.
Título:  The influence of soil strangth on the penetration of a loam by plant roots.
Ano de publicação:  1965
Fonte/Imprenta:  Australian Journal of Soil Research, v.3, p,69-79, 1965.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  SUMMARY - Wheat and pea roots were grown through soil crumbs until they encountered cores of more finely structured earth. The cores were prepared from a loam at various bulk densities and matric suctions. Over a range commonly found in the field, the penetration and growth of the roots were controlled chiefly by the strength of the soil. Soil strength should be regarded as a property that has a general influence on root elongation, rather than as a limiting condition encountered in unusual soils.
Palavras-Chave:  Penetracao; Raizes; Raizes - crescimento; Raizes - penetracao; Solo - profundidade; Solo - textura arenosa; Solos consistentes - raizes.
Thesagro:  Trigo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAT608 - 1EMBSP - --SP 0079991.00799
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