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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Florestas; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  07/12/1993
Data da última atualização:  18/04/2012
Autoria:  KALIL FILHO, A. N.; OLIVEIRA, R. P. de.
Afiliação:  Antonio Nascim Kalil Filho, UEPAE ALTAMIRA; RAIMUNDO PARENTE DE OLIVEIRA, UEPAE ALTAMIRA.
Título:  Competição regional de clones de seringueira na região de Altamira, Pará.
Ano de publicação:  1983
Fonte/Imprenta:  Altamira: EMBRAPA-UEPAE Altamira, 1983.
Páginas:  11 p.
Série:  (EMBRAPA-UEPAE Altamira. Circular técnica, 3).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Existe no gênero Hevea uma grande magnitude de variabilidade genética como resultado de sua vasta área de distribuição geográfica em toda a Amazônia brasileira. A quase total ausência de domesticação das espécies do gênero permite que uma vasta gama de materiais exibindo um alto potencial genético para melhoramento esteja disponível.
Palavras-Chave:  Altamira; Brasil; Campo Experimental do Km 23; Competição; Development; Pará; Rubber tree; Valuation.
Thesagro:  Clone; Hevea; Hevea Brasiliensis; Melhoramento Genético Vegetal; Seringueira.
Thesaurus Nal:  Amazonia; Brazil; breeding; clones.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/57865/1/Altamira-CirTec3.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE49867 - 1EMBFL - PP15203CPATU15203
AI-SEDE49867 - 2EMBFL - PP15203CPATU15203a
CNPF15847 - 1EMBFL - --FL0600FL0600
CPAA17841 - 1EMBFL - --FOL2933FOL2933
CPAF-AP1140 - 1EMBFL - PP0039400394
CPATU13299 - 1UMTFL - PP0978709787
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  24/05/2023
Data da última atualização:  25/05/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  GOUVEA, F. S.; KOUTCHMA, T.; FERREIRA, E. H. R.; WALTER, E. H. M.; ROSENTHAL, A.
Afiliação:  FABIOLA S. GOUVEA, UFRRJ; TATIANA KOUTCHMA, Guelph Research and Development Center; ELISA HELENA R. FERREIRA, UFRRJ; EDUARDO HENRIQUE MIRANDA WALTER, CTAA; AMAURI ROSENTHAL, CTAA.
Título:  Resistance of Escherichia coli, Salmonella spp., and Listeria monocytogenes in high and low-acidity juices processed by high hydrostatic pressure.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  International Journal of Food Microbiology, v. 395, 110189, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2023.110189
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  High-pressure processing (HPP) has emerged in the food industry as an alternative to thermal juice preservation treatments, with its appeal being its assurance of safety for products with nutritional and sensory qualities similar to those of fresh food. However, HPP remains to be fully understood, particularly regarding hazards and process validation to mitigate microbiological risks. One of the challenges is understanding the large variation in the sensitivity of pathogenic strains to pressure associated with microbial genotypes, phenotypes, and food composition. This manuscript provides an overview of barotolerance mechanisms and the influence of pH and soluble solids in low- and high-acidity juices in the resistance of pathogenic strains of Escherichia coli, Salmonella spp., and Listeria monocytogenes, as well as their surrogates. The presented information can be used in the selection of challenge microorganisms for validation tests, including the results of a few studies with tropical and blended fruit and vegetable juices and the influence of the food matrix on the high pressure resistance of pathogenic strains.
Palavras-Chave:  Bacterial pathogens; Challenge microorganisms; High pressure processing (HPP); Nonthermal technologies.
Thesaurus NAL:  Beverages; Food safety; High pressure treatment; Juices.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15512 - 1UPCAP - DD
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