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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  05/05/2006
Data da última atualização:  08/05/2006
Autoria:  CALEGARIO, N.; MAESTRI, R.; LEAL, C. L.; DANIELS, R. F.
Título:  Estimativa do crescimento de povoamentos de Eucalyptus baseada na teoria dos modelos não lineares em multinível de efeito misto.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Ciência Florestal, Santa Maria, v. 15, n. 3/4, p. 285-292, set. 2005.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Autocorrelação; Heterogeneidade; Modelo misto em multinível; Variância.
Thesagro:  Crescimento.
Thesaurus Nal:  Eucalyptus.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF39289 - 1ADDAP - --
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  22/04/2014
Data da última atualização:  22/04/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BIASOTO, A. C. T.; NETTO, F. M.; MARQUES, E. J. N.; SILVA, M. A. A. P. da.
Afiliação:  ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; FLÁVIA MARIA NETTO, UNICAMP; EMANUEL JOSÉ NASCIMENTO MARQUES, UNICAMP; MARIA APARECIDA AZEVEDO PEREIRA DA SILVA, UNICAMP.
Título:  Acceptability and preference drivers of red wines produced from Vitis labrusca and hybrid grapes.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 62, p. 456-466, 2014.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Wines produced from non-Vitis vinifera varieties have great economic importance in Brazil and represent more than 80% of the national production, but scientific information regarding the quality of these wines is rare. The objective of this researchwas to determine consumer acceptability, the sensory profile and the chemical composition of the most consumed Brazilian red wines produced with Vitis labrusca and promising hybrid varieties, identifying the parameters that drive the preference of consumers. Commercial wines collected directly from differentwineries were evaluated regarding their overall acceptance by 120 consumers. Twelve trained panelists developed the sensory profile of the wines using Quantitative Descriptive Analysis (QDA). Physicochemical analyses carried out to determine the pH, titratable and volatile acidity, total solids, alcohol degree, total phenolics, free SO2 and the reducing sugar contents of the wines. The datawas analyzed by ANOVA, Tukey test, Internal Preference Mapping (MDPREF), Cluster analysis, Principal Component Analysis (PCA), Partial Least Square regression (PLS), and Extended Internal Preference Map (EPM). In general wines produced from Ives (V. labrusca) grape showed higher aroma/flavor notes described as sweet, grape, grape juice, blackberry and roses. The wines produced from the hybrid grape Máximo differed from those elaborated with the variety Ives, especially due to their higher intensity of earthy/mushroom, vegetative/green beans, ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Análises físico-químicas; Híbridos uvas; Perfil sensorial; Teste de consumidor; Vinho tinto; Vitivinicultura.
Thesagro:  Uva; Vitis Labrusca; Vitis Vinifera.
Thesaurus NAL:  Grapes.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/101277/1/Aline-2014.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA52137 - 1UPCAP - DD
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