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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
05/04/2005 |
Data da última atualização: |
05/04/2005 |
Autoria: |
RIUL JR. A.; SOTO, A. M. G.; MELLO, S. V.; BONE, S.; TAYLOR, D. M.; MATTOSO, L. H. C. |
Título: |
An electronic tongue using polypyrrole and polyaniline. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
Synthetic Metals, Lausanne, v. 132, p. 109-166, 2003. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
An electronic tongue composed of six different sensing units: a bare interdigitated electrode, and interdigitated electrodes coated with stearic acid (SA), a polyaniline oligomer (16-mer), polypyrrole (PPy) and mixtures (1:1, w/w) of 16-mer/SA and PPy/SA, was able to distinguish salt, sweet, bitter and acidic solutions. The films were deposited by lhe Langmuir-Blodgett (LB) technique onto interdigitated electrodes, and impedance studies were performed over lhe frequency range 20-105 Hz. The sensor is able to distinguish between different brands of mineral water, tea and coffee and can algo differentiate tastants below lhe human detection thfeshold, proving that conducting polymers are useful sensing materiaIs and transducers for this sort of application. |
Palavras-Chave: |
Língua eletrônica; Polianilina. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
22/10/2007 |
Data da última atualização: |
06/06/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
PIRES, M. de F. A. |
Afiliação: |
MARIA DE FATIMA AVILA PIRES, CNPGL. |
Título: |
A homeopatia para os animais. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMANA DO FAZENDEIRO, 78., 2007, Viçosa, MG. Produção de leite em sistema agroecológico: anais. Viçosa: UFV, 2007. |
Páginas: |
p. 19-23. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Vantagens. |
Thesagro: |
Homeopatia; Veterinária. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/596132/1/A-homeopatia-para-os-animais.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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