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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
23/03/2005 |
Data da última atualização: |
16/07/2009 |
Autoria: |
SANTOS JÚNIOR, D. S.; RIUL JÚNIOR, A.; MALMEGRIM, R. R.; FONSECA, F. J.; OLIVEIRA JÚNIOR, O. N.; MATTOSO, L. H. C. |
Título: |
A layer-by-layer film of chitosan in a taste sensor application. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
Macromolecular Bioscience, v. 3 p. 591-595, 2003. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Chitosan is alternated with SUIfonated poly-styrene (PSS) to build layer-by-layer (LBL) films that are used as sensing units in an electronic tongue. Using impedance spectroscopy as the principle method of detection, an array using chitosan/PSS LBL film are bare gold electrode as the sensing units was capable of distinguishing the basic tastes - salty, sweet, bitter, and sour - to a concentration below the human threshold. The suitability of chitosan as a sensing material was confirmed by using this sensor to distinguish red wines according to their vintage. vineyard,
and brands. |
Palavras-Chave: |
Biomateriais; Nanolayers; Polissacarídeos; Propriedades dielétricas; Sensores. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
19/06/1995 |
Data da última atualização: |
10/10/2012 |
Autoria: |
RODRIGUES, E. M.; VIVAS, A. B.; VALOIS, A. C. C.; ROBBS, C. F.; SERRAO, E. A. de S.; PINTO, G. C. P.; RANZANI, G. |
Afiliação: |
EMBRAPA-DTC. |
Título: |
Avaliação tecnico-institucional da Unidade de Execução de Pesquisa de Ambito Estadual de Manaus: relatório. |
Ano de publicação: |
0 |
Fonte/Imprenta: |
Brasilia, DF: EMBRAPA-DTC, [19--]. |
Páginas: |
53 p. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Avaliacao; Evaluation; UEPAE Manaus. |
Thesagro: |
Instituição de Pesquisa. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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