BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  21/08/2003
Data da última atualização:  08/05/2008
Autoria:  ASSIS, O. B. G.; ALBERTIN, L.; FLORES, A. M.
Afiliação:  Embrapa Instrumentação Agropecuária, São Carlos, SP.
Título:  Water sorption on chitosan films: preliminary study for protective edible coatings on sliced fruits.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  In: MATTOSO, L. H. C.; LEÃO, A.; FROLLINI, E. (Ed.). Natural polymers and compósites IV. [São Carlos: EMBRAPA: USP; S.l.: UNESP, 2002]. 4 f. 1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Chitosan films cast from different precursor concentrations solution were investigated as potential edible coatings on fruit. All films were inhomogeneous with intrinsic porosity, featuring a "mountain-and-valley" structure. Gain of mass by water and phosphate buffer sorption were measured, showing a high affinity towards water, dure to the presence of hydrophilic groups in exponentially. Weak adherence was also observed as chitosan content increases in the film.
Palavras-Chave:  Edible coating; Water absorption.
Thesaurus Nal:  chitosan; polysaccharides.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA7961 - 1UPCSP - --PROCI-02.001052002.00105
Voltar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional