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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
21/02/1994 |
Data da última atualização: |
30/03/2005 |
Autoria: |
ALMEIDA, L. D'A. de; MAEDA, J. A.; BORTOLETTO, N.; PEREIRA, J. C. V. N. A.; LEITE, N.; COSTA, A. S.; PARADELA FILHO, O.; ITO, M. F.; BULISANI, E. A. |
Título: |
Localização de áreas adequadas à produção de sementes de feijão no Estado de São Paulo. |
Ano de publicação: |
1989 |
Fonte/Imprenta: |
Campinas: IAC, 1989. |
Páginas: |
59 p. |
Série: |
(IAC. Boletim Científico, 18). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Visa contribuir para o estabelecimento, no Estado de São Paulo, de áreas passíveis de utilizar como produtoras de sementes de feijão de alta qualidade em escala comercial, para abastecimento das regiões produtoras de grãos para consumo. |
Palavras-Chave: |
Bean; Brasil; Production; Sao Paulo; Seed. |
Thesagro: |
Feijão; Phaseolus Vulgaris; Produção; Semente. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01112nam a2200337 a 4500 001 1213171 005 2005-03-30 008 1989 bl uuuu 00u1 u #d 100 1 $aALMEIDA, L. D'A. de 245 $aLocalização de áreas adequadas à produção de sementes de feijão no Estado de São Paulo. 260 $aCampinas: IAC$c1989 300 $a59 p. 490 $a(IAC. Boletim Científico, 18). 520 $aVisa contribuir para o estabelecimento, no Estado de São Paulo, de áreas passíveis de utilizar como produtoras de sementes de feijão de alta qualidade em escala comercial, para abastecimento das regiões produtoras de grãos para consumo. 650 $aFeijão 650 $aPhaseolus Vulgaris 650 $aProdução 650 $aSemente 653 $aBean 653 $aBrasil 653 $aProduction 653 $aSao Paulo 653 $aSeed 700 1 $aMAEDA, J. A. 700 1 $aBORTOLETTO, N. 700 1 $aPEREIRA, J. C. V. N. A. 700 1 $aLEITE, N. 700 1 $aCOSTA, A. S. 700 1 $aPARADELA FILHO, O. 700 1 $aITO, M. F. 700 1 $aBULISANI, E. A.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
06/01/2015 |
Data da última atualização: |
28/06/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
BRIZIO, A. P. B. R.; GONZAGA JUNIOR, M. A.; FOGACA, F. H. dos S.; PRENTICE, C. |
Afiliação: |
ANA P. B. R. BRIZIO, FURG, Rio Grande, Brazil; MARCONDES A. GONZAGA JUNIOR, FURG, Rio Grande, Brazil; FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CPAMN; CARLOS PRENTICE, FURG, Rio Grande, Brazil. |
Título: |
Dynamic monitoring of the shelf life of Cobia (Rachycentron canadum): a study on the applicability of a smart photochromic indicator. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Food Science & Technology, v. 50, n. 3, p. 790-796, Mar. 2015. |
DOI: |
10.1111/ijfs.12701 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
To ensure the marketing of fresh fish-based products, it is necessary to develop fast methods that assess its freshness in real time. This study therefore evaluated the applicability of a photochromic time?temperature indicator (TTI) to monitor the time and temperature history during the period of validity of the whole fish of the cobia specimen stored in ice. The TTI response was both visibly interpreted as well as adaptable to measurement using suitable equipment. The results showed that the smart indicator activated during 6 s of ultraviolet light showed a similar rate of deterioration of the analysed product visual response, proving to be a dynamic shelf life indicator that can assure consumers the ultimate quality point of the entire cobia easily, cheaply and accurately. |
Thesagro: |
Controle de Qualidade; Peixe; Temperatura. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/1004435/1/artigoembalagens.pdf
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Marc: |
LEADER 01491naa a2200205 a 4500 001 2004435 005 2023-06-28 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1111/ijfs.12701$2DOI 100 1 $aBRIZIO, A. P. B. R. 245 $aDynamic monitoring of the shelf life of Cobia (Rachycentron canadum)$ba study on the applicability of a smart photochromic indicator.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aTo ensure the marketing of fresh fish-based products, it is necessary to develop fast methods that assess its freshness in real time. This study therefore evaluated the applicability of a photochromic time?temperature indicator (TTI) to monitor the time and temperature history during the period of validity of the whole fish of the cobia specimen stored in ice. The TTI response was both visibly interpreted as well as adaptable to measurement using suitable equipment. The results showed that the smart indicator activated during 6 s of ultraviolet light showed a similar rate of deterioration of the analysed product visual response, proving to be a dynamic shelf life indicator that can assure consumers the ultimate quality point of the entire cobia easily, cheaply and accurately. 650 $aControle de Qualidade 650 $aPeixe 650 $aTemperatura 700 1 $aGONZAGA JUNIOR, M. A. 700 1 $aFOGACA, F. H. dos S. 700 1 $aPRENTICE, C. 773 $tInternational Journal of Food Science & Technology$gv. 50, n. 3, p. 790-796, Mar. 2015.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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