BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  31/10/1994
Data da última atualização:  05/10/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BALIGAR, V. C.; WRIGHT, R. J.; FAGERIA, N. K.; FOY, C. D.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF.
Título:  Differential responses of forage legumes to aluminum.
Ano de publicação:  1988
Fonte/Imprenta:  Journal of Plant Nutrition, v. 11, n. 5, p. 549-561, 1988.
DOI:  https://doi.org/10.1080/01904168809363822
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Response of alfalfa (Medicago sativa L.), birdsfoot trefoil (Lotus corniculatus L.), and red clover (Trifolium pratense L.) to aluminum was evaluated in a nutrient culture system under controlled conditions. In each of the species, varietal differences were also compared. In the absence of Al stress, varieties of alfalfa and Tensas red clover produced more dry weight than the other legumes. However, among the legumes tested, alfalfa was the most sensitive to Al. Aluminum reduced the uptake of many of essential nutrients. Overall, red clover cultivars experienced the least reduction in elemental uptake, whereas alfalfa cultivars experienced the greatest reduction in uptake of elements under Al stress. The efficiency ratio (ER) assisted in differentiating legumes entries into efficient and inefficient utilizers of absorbed nutrients. The ER is defined as milligrams of dry shoot weight produced per milligram of element in the shoot. The presence of Al in the growth medium reduced the ER for all elements. With a few exceptions, ER for various elements, gave positive correlations with shoot weight. The species and cultivars used in this study showed inter? and intraspecific differences in growth, uptake of nutrients and nutrient efficiency ratios in the presence or absence of Al stress.
Thesagro:  Alfafa; Alumínio; Legume; Nutrição; Planta; Trifolium Pratense.
Thesaurus Nal:  Aluminum; Forage legumes; Lotus corniculatus var. japonicus; Nutrient uptake.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF6882 - 1UPCAP - DD19881988
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1.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, J. R.; SILVA, C. M.; FELBERG, I.; GOUVÊA, L. DE P.; GALDEANO, M. C.; CALDEIRA, R. F.; AZEVEDO, T. de L. Obtenção de concentrado proteico de lentilha. Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2023. 4 p. (Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado Técnico, 249) Na publicação: Caroline Grassi Mellinger.
Tipo: Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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2.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, J. R.; WILHELM, A. E.; SILVA, C. M.; FELBERG, I.; GOUVÊA, L. DE P.; GALDEANO, M. C.; CALDEIRA, R. F.; ANTONIASSI, R.; AZEVEDO, T. de L. Processo de produção de concentrado proteico de grão-de-bico (Cicer arietinum L.). Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2024. 3 p. (Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado Técnico, 251). Na publicação: Caroline Grassi Mellinger.
Tipo: Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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3.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, C. M.; FELBERG, I.; LIMA, J. R.; GOUVÊA, L. DE P.; GALDEANO, M. C.; CALDEIRA, R. F.; AZEVEDO, T. de L. Guia para caracterização tecnológica-funcional de ingredientes protéicos para o mercado de produtos de origem vegetal. Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2022. 27 p. (Embrapa Agroindústria de Alimentos. Documentos, 145).
Tipo: Documentos
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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4.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, C. M.; FELBERG, I.; LIMA, J. R.; GOUVÊA, L. DE P.; GALDEANO, M. C.; CALDEIRA, R. F.; AZEVEDO, T. de L. Guide for technological functional characterization of protein ingredients for the plant-based market. Rio de Janeiro : Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2022. 27 p. (Documentos. Embrapa Agroindústria de Alimentos, 146).
Tipo: Documentos
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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5.Imagem marcado/desmarcadoCALDEIRA, R. F.; GOUVÊA, L. de P.; AZEVEDO, T. de L.; CONTE, C.; SÁ, D. de G. C. F. de; GALDEANO, M. C.; FELBERG, I.; LIMA, J. R.; SILVA, C. M. Processing parameters, techno-functional properties and potential food application of lentil protein concentrate as an ingredient for the plant-based market. Food Research International, v. 189, 114569, 2024. Na publicação: Caroline Grassi Mellinger.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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6.Imagem marcado/desmarcadoCALDEIRA, R. F.; GOUVÊA, L. de P.; AZEVEDO, T. de L.; WILHELM, A. E.; SÁ, D. de G. C. F. de; GALDEANO, M. C.; FELBERG, I.; ANTONIASSI, R.; SILVA, C. M.; LIMA, J. R. Chickpea processing to obtain a protein ingredient for the plant-based market. Frontiers in Food Science and Technology, v. 5, 1547684, 2025. Na Publicação: Caroline Grassi Melinger.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
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