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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  29/04/1999
Data da última atualização:  16/10/2019
Autoria:  PANDE, S.; BOSHOU, L.; HONG, N. X.; JOHANSEN, C.; GOWDA, C. L. L. ed.
Título:  Groundnut bacterial wilt in Asia: proceedings.
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  Patancheru: ICRISAT, 1998.
Páginas:  89p.
Idioma:  Inglês
Notas:  Working Group Meeting of the Groundnut Bacterial Wilt in Asia, 4., 1998, Van Dien, Thanh Tri, Hanoi, Vietnam.
Conteúdo:  The current status of research on bacterial wilt of groundnut in Asia (specifically in China and Vietnam) is reviewed. Particular emphasis is given to the available disease management options, and their packaging and validation in on-farm participatory research at hot-spot locations in China and Vietnam. Recommendations are made for further collaborative research with advanced institutes to provide training to scientists and technicians from China and Vietnam in recent advances in serological and molecular techniques fot identification and differentiation of races, biovars, and strains of the wilt pathogen, Burkholderia solanacearum. Recommendations are also made for further collaborative research, and the need to interest potential donors in promoting the Groundnut Bacterial Wilt Working Group's activities. The publication includes papers describing the status of the disease in China and Vietnam.
Palavras-Chave:  Diseases; Groundnut; Integrated management; Manejo integrado; Resistance.
Thesagro:  Amendoim; Bactéria; Controle Biológico; Doença; Resistência.
Thesaurus Nal:  biological control; Vietnam.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA22050 - 1ADPPC - PP633.368932P189g1999.00074
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  20/11/2017
Data da última atualização:  30/03/2023
Autoria:  WURZ, D. A.; MARCON FILHO, J. L.; BRIGHENTI, A. F.; ALLEBRANDT, R.; BEM, B. P. de; MAGRO, M.; RUFATO, L.; KRETZSCHMAR, A. A.
Afiliação:  Douglas André Würz, Centro de Ciências Agrárias/Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC; José Luiz Marcon Filho, Viticultura Vinícola Legado; Alberto Fontanella Brighenti, Estação Experimental de São Joaquim/Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina; Ricardo Allebrandt, Centro de Ciências Agrárias/Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC; Betina Pereira de Bem, Centro de Ciências Agrárias/Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC; Maicon Magro, Centro de Ciências Agrárias/Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC; Leo Rufato, Centro de Ciências Agrárias/Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC; Aike Anneliese Kretzschmar, Centro de Ciências Agrárias/Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC.
Título:  Effect of shoot topping intensity on 'Cabernet Franc' grapevine maturity in high-altitude region.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 10, p. 946-950, out. 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  Notas Científicas. Título em português: Efeito de intensidade de desponte na maturação de 'Cabernet Franc' cultivada em região de altitude.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the chemical composition of 'Cabernet Franc' grape subjected to different levels of shoot topping. The experiment was conducted in the 2008 and 2009 vintages, and the levels of shoot topping consisted of: control, without topping; and reductions of 15, 30, and 45% in total leaf area. The effect of shoot topping intensity on the chemical composition of the 'Cabernet Franc' grape berries was observed. A reduction of 26% in the vegetative canopy through a moderate shoot topping increased the total polyphenol index and the anthocyanin content. Shoot topping is a practice that must be carried out with caution, since severe shoot topping, i.e., a reduction greater than 26% of the leaf area, may negatively impact grape quality by reducing the content of soluble solids and decreasing the total polyphenol index and the content of anthocyanins of 'Cabernet Franc' grape berries.
Palavras-Chave:  Courdec 3309; Crescimento vegetativo; Poda verde; Summer pruning.
Thesagro:  Vitis Vinifera.
Thesaurus NAL:  Vegetative growth.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/166999/1/Effect-of-shoot-topping-intensity-on-Cabernet-Franc.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE61908 - 1UPEAP - DD630.72081P474
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