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Registro Completo |
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Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
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Data corrente: |
27/05/2025 |
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Data da última atualização: |
27/05/2025 |
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Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
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Autoria: |
OLIVEIRA, L. de L. de; NASCIMENTO, M. O.; CELESTINO, S. M. C. |
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Afiliação: |
LIVIA DE LACERDA DE OLIVEIRA, UNIVERSITY OF BRASILIA; MANUELLA OLIVEIRA NASCIMENTO, UNIVERSITY OF BRASILIA; SONIA MARIA COSTA CELESTINO, CNPCA. |
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Título: |
Integrating optimized descriptive profile, consumer acceptance, and textual analysis to assess coffee beverage quality: Exploring potassium fertilization in Brazil’s Central Plateau. |
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Ano de publicação: |
2025 |
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Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 212, 116525, 2025. |
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DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foodres.2025.116525 |
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Idioma: |
Português |
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Conteúdo: |
A complex interplay of genetic, environmental, and agronomic factors, including soil fertility and fertilization strategies shapes the sensory quality of Coffea arabica. This study evaluated the impact of potassium fertilization (K₂SO₄, KCl, and KNO₃) on the sensory quality of Catiguá and Arara coffee cultivars using multiple sensory methodologies, including the Specialty Coffee Association (SCA) protocol, Optimized Descriptive Profiling (ODP), and consumer-based textual analysis. |
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Palavras-Chave: |
Potassium fertilization; Specialty coffee. |
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Thesaurus Nal: |
Consumer acceptance; Potassium. |
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Categoria do assunto: |
-- |
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Marc: |
LEADER 01253naa a2200205 a 4500 001 2176083 005 2025-05-27 008 2025 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.foodres.2025.116525$2DOI 100 1 $aOLIVEIRA, L. de L. de 245 $aIntegrating optimized descriptive profile, consumer acceptance, and textual analysis to assess coffee beverage quality$bExploring potassium fertilization in Brazil’s Central Plateau.$h[electronic resource] 260 $c2025 520 $aA complex interplay of genetic, environmental, and agronomic factors, including soil fertility and fertilization strategies shapes the sensory quality of Coffea arabica. This study evaluated the impact of potassium fertilization (K₂SO₄, KCl, and KNO₃) on the sensory quality of Catiguá and Arara coffee cultivars using multiple sensory methodologies, including the Specialty Coffee Association (SCA) protocol, Optimized Descriptive Profiling (ODP), and consumer-based textual analysis. 650 $aConsumer acceptance 650 $aPotassium 653 $aPotassium fertilization 653 $aSpecialty coffee 700 1 $aNASCIMENTO, M. O. 700 1 $aCELESTINO, S. M. C. 773 $tFood Research International$gv. 212, 116525, 2025.
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Registros recuperados : 4 | |
| 1. |  | RIBEIRO, P. de A.; SUJII, E. R.; DINIZ, I. R.; MEDEIROS, M. A. de; SALGADO LABOURIAU, M. L.; CASTELO BRANCO, M.; PIRES, C. S. S.; FONTES, E. M. G. Alternative food sources and overwintering feeding behaviour of the boll weevil, Anthonomus grandis Boheman (Coleoptera: Curculionidae) under the tropical conditions of Central Brazil. Neotropical Entomology, v. 39, n. 1, p. 28-34, 2010.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
| Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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| 2. |  | RIBEIRO, P. de A.; SUJII, E. R.; FONTES, E. M. G.; DINIZ, I. R.; MEDEIROS, M. A. de; PIRES, C. S. S.; SALGADO-LABOURIAU, M. L.; PEREIRA, B. A. da S. Pólem como recurso alimentar do bicudo Anthonomus grandis Boheman, 1843 (Coleoptera: curculionidae) na safra e entressafra do algodoeiro. In: CONGRESSO BRASILEIRO DO ALGODÃO, 6., 2007, Uberlândia. [Anais...] Uberlândia, 2007. 7 p.| Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
| Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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| 3. |  | RIBEIRO, P. de A.; SUJII, E. R.; FONTES, E. M. G.; DINIZ, I. R.; MEDEIROS, M. A.; DE BRANCO, M. C.; SALGADO-LABOURIAU, M. L.; PIRES, C. S. S.; PEREIRA, B. A. da S. Pólen como recurso alimentar do bicudo Anthonomus grandis Boheman, 1843 (Coleoptera: curculionidae) na safra e entressafra do algodoeiro. In : ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 12., 2007, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2007. p. 144.| Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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| 4. |  | RIBEIRO, P. de A.; SUJII, E. R.; FONTES, E. M. G.; DINIZ, I. R.; MEDEIROS, M. A. de; SOARES, C. S.; SALGADO-LABOURIAU, M. L.; PEREIRA, B. A. da S. Pólen como recurso alimentar do Bicudo Anthonomus grandis Boheman, 1843 (COLEOPTERA: CURCULIONIDAE) na safra e entressafra do algodoeiro. In: CONGRESSO BRASILEIRO DO ALGODÃO, 6., 2007, Uberlândia. Resumos... Uberlândia, 2007. p. 1-6 1 CD-ROM| Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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| Registros recuperados : 4 | |
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