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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
12/12/2024 |
Data da última atualização: |
13/12/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SANTOS, J. A. dos; AZEVEDO, D. B. de; CORREA, N. S. R.; OLIVEIRA, V. S. de; MALAFAIA, G. C. |
Afiliação: |
JOSÉ ALEXANDRE DOS SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MATO GROSSO DO SUL; DENISE BARROS DE AZEVEDO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MATO GROSSO DO SUL; NIDIAN SOUZA RIBEIRO CORREA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MATO GROSSO DO SUL; VINÍCIUS SOARES DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MATO GROSSO DO SUL; GUILHERME CUNHA MALAFAIA, CNPGC. |
Título: |
Organisational responses from the largest slaughterhouses to stakeholders. |
Ano de publicação: |
2024 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Cleaner Production, v. 450, article 141979, 2024. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.jclepro.2024.141979 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
ABSTRACT - This study analysed how the largest Brazilian slaughterhouses respond to their main stakeholders. Based on a content analysis of these companies’ sustainability reports, stakeholders were categorised and the legitimacy strategies used were identified. The results show that these slaughterhouses mainly use moral legitimacy stra tegies. In addition, new variables were discovered in the area of moral legitimacy strategies, including: (i) setting policies in relation to stakeholders, (ii) forming alliances for specific causes, (iii) engaging certified suppliers, and (iv) supporting specific initiatives. Overall, meatpackers emphasise the attainment of legitimacy, whether for pragmatic, moral or cognitive reasons |
Thesagro: |
Abatedouro. |
Thesaurus Nal: |
Economic sustainability; Environmental policy; Slaughterhouses; Stakeholders. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01481naa a2200241 a 4500 001 2170609 005 2024-12-13 008 2024 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.jclepro.2024.141979$2DOI 100 1 $aSANTOS, J. A. dos 245 $aOrganisational responses from the largest slaughterhouses to stakeholders.$h[electronic resource] 260 $c2024 520 $aABSTRACT - This study analysed how the largest Brazilian slaughterhouses respond to their main stakeholders. Based on a content analysis of these companies’ sustainability reports, stakeholders were categorised and the legitimacy strategies used were identified. The results show that these slaughterhouses mainly use moral legitimacy stra tegies. In addition, new variables were discovered in the area of moral legitimacy strategies, including: (i) setting policies in relation to stakeholders, (ii) forming alliances for specific causes, (iii) engaging certified suppliers, and (iv) supporting specific initiatives. Overall, meatpackers emphasise the attainment of legitimacy, whether for pragmatic, moral or cognitive reasons 650 $aEconomic sustainability 650 $aEnvironmental policy 650 $aSlaughterhouses 650 $aStakeholders 650 $aAbatedouro 700 1 $aAZEVEDO, D. B. de 700 1 $aCORREA, N. S. R. 700 1 $aOLIVEIRA, V. S. de 700 1 $aMALAFAIA, G. C. 773 $tJournal of Cleaner Production$gv. 450, article 141979, 2024.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 3 | |
1. |  | ZART, M.; DENARDI, D.; SANTOS, H. P. dos; SOUZA, D. A.; SOUSA, P. V. D. de; BOTTON, M.; NONDILLO, A. Teores nutricionais em folhas de videira infestadas e não infestadas por pérola-da-terra em condições controladas de cultivo. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 9.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 5., 2011, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2011. p. 16. Resumo.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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2. |  | ZART, M.; DENARDI, D.; SANTOS, H. P. dos; SOUZA, D. A.; SOUSA, P. V. D.; BOTTON, M.; NONDILLO, A. Influência da pérola-da-terra sobre os sintomas de clorose e acúmulo de amido em folhas de videira em cultivo controlado. Brazilian Journal of Plant Physiology, Londrina, v. 23, p. 270, set. 2011. 270 Suplemento. Resumo apresentado no XIII CONGRESSO BRASILEIRO DE FISIOLOGIA VEGETAL e XIV REUNIÃO LATINO-AMERICANA DE FISIOLOGIA VEGETAL, de 19 a 22 de setembro 2011, Búzios, RJ.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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3. |  | DENARDI, D.; ZART, M.; SANTOS, H. P. dos; SOUZA, D. A.; SOUSA, P. V. D. de; BOTTON, M. Avaliação de estacas para produção de mudas a partir de videiras infestadas e não infestadas por pérola-da-terra. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 9.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 5., 2011, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2011. p. 28. Resumo.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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Registros recuperados : 3 | |
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