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Registro Completo |
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Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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Data corrente: |
06/12/2024 |
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Data da última atualização: |
06/12/2024 |
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Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
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Autoria: |
MELLO, F. V.; MARMELO, I.; FOGACA, F. H. dos S.; DÉNIZ, F. L.; ALONSO, M. B.; MAULVAULT, A. L.; TORRES, J. P. M.; MARQUES, A.; FERNANDES, J. O.; CUNHA, S. C. |
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Afiliação: |
FLÁVIA V. MELLO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO DE JANEIRO; ISA MARMELO, INSTITUTO PORTUGUÊS DO MAR E DA ATMOSFERA; FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CTAA; FERNANDO LAFONT DÉNIZ, SCAI, MASS SPECTROMETRY AND CHROMATOGRAPHY LAB CAMPUS UNIVERSITARIO DE RABANALES. EDIFICIO RAMÓN Y CAJAL CÓRDOBA SPAIN; MARIANA B. ALONSO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO DE JANEIRO; ANA LUÍSA MAULVAULT, INSTITUTO PORTUGUÊS DO MAR E DA ATMOSFERA; JOÃO PAULO M. TORRES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO DE JANEIRO; ANTÔNIO MARQUES, INSTITUTO PORTUGUÊS DO MAR E DA ATMOSFERA; JOSÉ O. FERNANDES, UNIVERSIDADE DO PORTO; SARA C. CUNHA, UNIVERSIDADE DO PORTO. |
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Título: |
Behavior of diclofenac from contaminated fish after cooking and in vitro digestion. |
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Ano de publicação: |
2024 |
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Fonte/Imprenta: |
Journal of the Science of Food and Agriculture, v. 104, n. 10, p. 5964-5972, 2024. |
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DOI: |
https://doi.org/10.1002/jsfa.13430 |
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Idioma: |
Inglês |
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Conteúdo: |
Seafood consumers are widely exposed to diclofenac due to the high contamination levels often present in aquatic organisms. It is a potential risk to public health due its endocrine disruptor properties. Limited information is available about diclofenac behavior after food digestion to enable a more realistic scenario of consumer exposure. This study aimed to evaluate cooking effects on diclofenac levels, and determine diclofenac bioaccessibility by an in vitro digestion assay, using commercial fish species (seabass and white mullet) as models. The production of the main metabolite 40-hydroxydiclofenac was also investigated. Fish hamburgers were spiked at two levels (150 and 1000 ng g−1 ) and submitted to three culinary treat- ments (roasting, steaming and grilling). |
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Palavras-Chave: |
Bioaccessibility; Bioacessibilidade; Farmacêutico; Frutos do mar; LC–MS/MS; Metabólito; Pharmaceutical. |
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Thesagro: |
Culinária. |
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Thesaurus Nal: |
Cooking; Metabolites; Seafoods. |
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Categoria do assunto: |
-- |
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
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Tipo/Formato |
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Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Registros recuperados : 33 | |
| 1. |  | KIST, H.; MANICA, I. Densidades de plantio, crescimento e produção do mamoeiro formosa (Carica papaya L.) em Porto Lucena, RS. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 30, n. 5, p. 657-666, maio 1995. Título em inglês: Planting density, growth and production of the papaya 'formosa' (Caricica papaya L.) at Porto Lucena, RS.| Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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| 6. |  | KIST, H.; FELDENS, A. M.; MANICA, I.; FIORAVANÇO, J. C. Análise econômica de densidades de plantio do maracujá-amarelo no município de Porto Lucena, RS. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 31, n. 7, p. 497-502, jul. 1996. Título em inglês: Economic analysis of yellow passion fruit planting densities in Porto Lucena count, Brazil.| Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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| 8. |  | COLAUTO, N. M.; MANICA, I.; RIBOLDI, J. MIELNICZUK, J. Efeito do nitrogenio, fosforo e potassio, sobre a producao, qualidade e estado nutricional do maracujazeiro amarelo. Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.21, n.7, p.691-695, jul. 1986.| Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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| 11. |  | PAIVA, M. C.; MANICA, I.; FIORAVANCO, J. C. Competição entre quatro cultivares e três seleções de goiabeira em Eldorado do Sul, RS. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 29, n. 6, p. 917-922, jun. 1994. Título em inglês: Competition among four guava cultivars and three selection in Eldorado do Sul, RS.| Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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| 13. |  | FARIA, J. L. C.; COLAUTO, N. M.; MANICA, I; STRONSKI, M. dos S.; APPEL, H. B. Efecto de Tres Dosis de N,P Y K En la Producción de Maracuya Amarillo (Passiflora Edulis Sims F. Flavicarpa Deg). Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.26, n.3, p.311-314, mar.1991| Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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| 14. |  | MANICA, I.; CARVALHO, R. I. N. de; KIST, H.; VIONE, G. F.; BARRADAS, C. I. N. Efeito de épocas de seleção do rebento no ciclo e na produção de plantas-mães da bananeira (Musa acuminata) cultivar mysore em Porto Lucena, RS. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 30, n. 6, p. 825-829, jun. 1995. Título em inglês: Effect of selection time of suckers on the cycle and production of mother plants of banana (Musa acuminata) cv. mysore in Porto Lucena, RS.| Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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| 15. |  | MANICA, I.; FIORAVANÇO, J. C.; BARRADAS, C. I. N.; KIST, H. Seis espaçamentos de plantio e produção do maracujazeiro-amarelo (Passiflora edulis f. flavicarpa Deg.) em Porto Lucena, RS. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 29, n. 7, p. 1083-1090. jul. 1994. Título em inglês: Six plant spacings and yield of the yellow passion fruit (Passiflora edulis f. flavicarpa Deg.) in Porto Lucena, RS, Brazil.| Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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| 17. |  | FALCONER, P.; TITTOTO, K.; PARENTE, T. V.; JUNQUEIRA, N. T. V.; MANICA, I. Caracterizacao fisico-quimica de frutos de seis cultivares de maracuja-azedo (Passiflora spp.) produzidos no Distrito Federal. In: SIMPOSIO BRASILEIRO SOBRE A CULTURA DO MARACUJAZEIRO, 5., 1998, Jaboticabal, SP. Anais. Jaboticabal: Funep, 1998. p.365-367.| Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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| 18. |  | GERHARDT, L. B. de A.; MANICA, I.; KIST, H.; SIELER, R. L. Características físico-químicas dos frutos de quatro cultivares e três clones de goiabeira em Porto Lucena, RS. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 32, n. 2, p. 185-192, fev. 1997. Título em inglês: Physico-chemical characteristics of fruits on four cultivars and three clones of guava trees in Porto Lucena, RS.| Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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| 19. |  | QUEIROZ, M. A.; TITTOTO, K.; PARENTE, T. V.; JUNQUEIRA, N. T. V.; MANICA, I. Comportamento de seis cultivares de maracuja (Passiflora spp.) no Distrito Federal. In: SIMPOSIO BRASILEIRO SOBRE A CULTURA DO MARACUJAZEIRO, 5., 1998, Jaboticabal, SP. Anais. Jaboticabal: Funep, 1998. p.383-386.| Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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| 20. |  | MANICA, I.; FIORAVANÇO, J. C.; BARRADAS, C. I. N.; KIST, H.; VIONE, G. F. Indução do florescimento e produção do abacaxizeiro cv. Smooth Cayenne. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 29, n. 1, p. 81-86, jan. 1994. Título em inglês: Flowering induction and yield of pineapple cv. Smooth cayenne.| Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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