BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  14/11/2024
Data da última atualização:  06/12/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  ALVES, T. de O.; GEISSLITZ, S. M.; SCHERF, K. A.; TAKEITI, C. Y.; FERREIRA, M. S. L.
Afiliação:  THAIS DE OLIVEIRA ALVES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESTADO DO RIO DE JANEIRO; SABRINA MARIA GEISSLITZ, KARLSRUHE INSTITUTE OF TECHNOLOGY; KATHARINA ANNE SCHERF, KARLSRUHE INSTITUTE OF TECHNOLOGY; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; MARIANA SIMÕES LARRAZ FERREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESTADO DO RIO DE JANEIRO.
Título:  Shotgun proteomics as a tool to understand the allergenic profile of brazilian wheat genotypes.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 29., 2024. Florianópolis. Trabalhos aprovados. O futuro dos alimentos: inovação, saúde e sustentabilidade na cadeia produtiva de alimentos. Santa Catarina: Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos.
Idioma:  Inglês
Notas:  CBCTA. 14 a 17 out. 2024. E-Pôster.
Conteúdo:  Despite being widely grown and consumed worldwide, wheat can provoke sensitivities or inflammatory responses in susceptible individuals due to the immune system's reaction to specific proteins. This includes conditions such as celiac disease, non-celiac gluten sensitivity, wheat allergy, and related disorders. This study aimed to elucidate the impact of different processing methods on the expression of allergenic proteins in wheat flours with distinct technological applications.
Thesagro:  Alergia; Alimento; Bioquímica; Farinha de Trigo; Processamento; Propriedade Físico-Química; Proteína; Química; Tecnologia de Alimento; Trigo.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15854 - 1UPCRA - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  19/08/2021
Data da última atualização:  25/08/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 4
Autoria:  SAMPAIO, F. G.; ARAUJO, C. A. S. de; DALLAGO, B. S. L.; STECH, J. L.; LORENZZETTI, J. A.; ALCÂNTARA, E.; LOSEKANN, M. E.; MARIN, D. B.; LEÃO, J. A. D.; BUENO, G. W.
Afiliação:  FERNANDA GARCIA SAMPAIO, CNPMA; CARLOS ALBERTO SAMPAIO DE ARAUJO, Université du Québec; BRUNO STÉFANO LIMA DALLAGO, UnB; JOSÉ LUIZ STECH, INPE; JOÃO ANTÔNIO LORENZZETTI, INPE; ENNER ALCÂNTARA; MARCOS ELISEU LOSEKANN, CNPMA; DIEGO BEDIN MARIN, UFLA; JOAQUIM ANTÔNIO DIONÍSIO LEÃO, INPE; GUILHERME WOLFF BUENO, CAUNESP.
Título:  Unveiling low-to-high-frequency data sampling caveats for aquaculture environmental monitoring and management.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Aquaculture Reports, v. 20, article 100764, 2021.
ISSN:  2352-5134
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.aqrep.2021.100764
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Aiming at the sustainability of aquaculture production, producers should adopt tools and protocols for environmental monitoring and management of these enterprises. There are currently issues concerning the efficacy of data collection procedures and limnological sampling at low frequency, which is widely used by managers and aquaculture surveillance agencies. In this context, the present study evaluated the effectiveness of high-frequency (HF) and low-frequency (LF) limnological monitoring. For the HF, autonomous data collection platforms (ADCP) were installed in a tropical reservoir, four ADCP in areas with fish production (WFP), and one ADCP in an area free of fish production (FFP, control). For both sampling methods, the temperature (Temp), pH, dissolved oxygen (DO), turbidity (Tbt), electrical conductivity (EC), and chlorophyll-a (Chl-a) were sampled at a depth of 1.5 m from the water surface. While the HF used a multiparameter probe, recording each parameter every 10 min, the LF method consisted of monthly data acquisitions of the same settings using water sampling techniques for further measurement in the laboratory. The comparison of the sampling frequency and methods revealed different profiles for all measured parameters during the monitored period. The average values of the daily amplitude of variation differed between the two monitoring strategies for water temperature, pH, DO, Tbt, and Chl-a. Comparison of the results showed that the HF limnological mon... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  High-frequency monitoring; Monitoramento de alta frequência.
Thesagro:  Aquicultura; Limnologia; Qualidade da Água.
Thesaurus NAL:  Aquaculture; Environmental monitoring; Limnology; Water quality analysis.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA17010 - 1UPCAP - DD
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