BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  17/10/2024
Data da última atualização:  05/11/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CORRÊA FILHO, L. C.; SOUZA, E. F. de; PENHA, E. das M.; GOTTSCHALK, L. M. F.; TONON, R. V.; CABRAL, L. M. C.
Afiliação:  L. C. CORRÊA FILHO; ERIKA FRAGA DE SOUZA, CTAA; EDMAR DAS MERCES PENHA, CTAA; LEDA MARIA FORTES GOTTSCHALK, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA.
Título:  Wine pomace valorization: green extraction strategies for bioactive compounds.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 22., 2024, Rimini. The future of food is now: development, functionality & sustainability. Abstract book. Rimini: IUFoST, 2024, p. 625.
Idioma:  Inglês
Notas:  Ref. 4.22.60. P.22.063. IUFoST. 8-12 set.
Conteúdo:  Grapes are among the most widely cultivated fruits worldwide. How- ever, grape processing results in significant waste, particularly during wine production, where around 20% of processed grapes, comprising mainly pomace and seeds, contain valuable anthocyanins. This study aimed to enhance the extraction efficiency of these compounds from wine pomace using -green- extraction methods. Ultrasound-assisted ex- traction and enzymatic extraction were employed.
Thesagro:  Antocianina; Bagaço; Extração; Processamento; Produto de Origem Vegetal; Tecnologia de Alimento; Ultrassom; Uva.
Thesaurus Nal:  Anthocyanins; Extraction; Food processing; Food technology; Pomace; Vegetable products.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15818 - 1UPCRA - DD
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Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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