BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  03/07/2024
Data da última atualização:  03/07/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  VIEIRA, M. F.; ALMEIDA, C. G. de; BRANDAO, H. de M.; IZUMI, C. M. S.
Afiliação:  MOYRA F. VIEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE JUIZ DE FORA; CAMILA G. DE ALMEIDA; HUMBERTO DE MELLO BRANDAO, CNPGL; CELLY M. S. IZUMI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE JUIZ DE FORA.
Título:  In situ preparation of silver nanoparticles in polystyrene-b-poly (2-vinylpyridine) films over chemically patterned substrates.
Ano de publicação:  2025
Fonte/Imprenta:  Journal of the Brazilian Chemical Society, v. 36, n. 1, e-20240096, 2025.
DOI:  https://dx.doi.org/10.21577/0103-5053.20240096
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The present work reports the in situ fabrication of Ag nanoparticles (AgNPs) in polystyreneb-poly(2-vinylpyridine) (PS-b-P2VP) over pre-patterned hydrophobic stripes on a hydrophilic glass surface. Microcontact printing (μCP) using octadecyltrichlorosilane (OTS) as “ink” was used to obtain these chemically modified substrates. A comparison of the results of the PS-b-P2VP self-assembly over a bare glass substrate and a pre-patterned glass substrate demonstrated the influence of the pattern on the film morphology. Polymeric films of Ag+ and PS-b-P2VP were prepared on a pre-patterned substrate and heated at 150 °C to enable the self-reconstruction of the polymeric matrix and the in situ formation of AgNPs (average particle size of approximately 100 nm). The AgNP/PS-b-P2VP thin films were characterized using UV-Vis spectroscopy and atomic force microscopy. The results demonstrate that the concentration of the solutions of Ag+ /PS-b-P2VP used to prepare the films strongly influences the morphologies and dispersion of AgNPs. Moreover, the surface-enhanced Raman spectroscopy (SERS) activity of the fabricated polymer nanocomposites using Nile Blue as a molecular probe shows the importance of the chemical modification of the substrate in the enhancement of the SERS signal.
Palavras-Chave:  Nanopartícula; Poliestireno; Vidro hidrofílico.
Thesaurus Nal:  Nanoparticles.
Categoria do assunto:  W Química e Física
URL:  https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/1165368/1/In-situ-Preparation-of-Silver-Nanoparticles-in-Polystyrene-b-poly.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL26406 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoBELAY, G.; TESFAYE, K.; HAMWIEH, A.; AHMED, S.; DEJENE, T.; O JUNIOR, J. O. L. de. Genetic diversity of Orobanche crenata populations in Ethiopia using microsatellite markers. International Journal of Genomics, Article Id. 3202037, 2020. 8 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.
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2.Imagem marcado/desmarcadoAHMED, S.; ROBERTO, S. R.; COLOMBO, R. C.; KOYAMA, R.; SHAHAB, M; SOUZA, R. T. de. Performance of the new seedless grape "BRS Isis" grown in subtropical area. BIO Web of Conferences, 9., 01030 [online], 2017. World COngress of Vine and Wine, 40., 2017. Também publicado em: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 40.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 3
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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3.Imagem marcado/desmarcadoSHAHAB, M.; ROBERTO, S. R.; AHMED, S.; COLOMBO, R. C.; SILVESTRE, J. P.; KOYAMA, R.; SOUZA, R. T. de. Anthocyanin accumulation and color development of 'Benitaka' table grape subjected to exogenous abscisic acid application at different timings of ripening. Agronomy, v. 9, n. 4, p. 164, [online] 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 3
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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4.Imagem marcado/desmarcadoAHMED, S.; ROBERTO, S. R.; SHAHAB, M.; COLOMBO, R. C.; SILVESTRE, J. P.; KOYAMA, R.; SOUZA, R. T. de. Proposal of double-cropping system for 'BRS Isis' seedless grape grown insubtropical area. Scientia Horticulturae, v. 251, p. 118-126, 2019.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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5.Imagem marcado/desmarcadoAHMED, S. E.; LEES, A. C.; MOURA, N. G.; GARDNER, T. A.; BARLOW, J.; FERREIRA, J.; EWERS, R. M. Road networks predict human influence on Amazonian bird communities. Proceedings of the Royal Society B, v. 281, n. 1795, Nov. 2014.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
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6.Imagem marcado/desmarcadoSHAHAB, M.; ROBERTO, S. R.; AHMED, S.; COLOMBO, R. C.; SILVESTRE, J. P.; KOYAMA, R.; SOUZA, R. T. de. Relationship between anthocyanins and skin color of table grapes treatedwith abscisic acid at different stages of berry ripening. Scientia Horticulturae, v. 259, n. 108859, 2020.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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7.Imagem marcado/desmarcadoKOYAMA, R.; COLOMBO, R. C.; BORGES, W. F. S.; SILVESTRE, J. P.; HUSSAIN, I.; SHAHAB, M.; AHMED, S.; PRUDENCIO, S. H.; SOUZA, R. T. de; ROBERTO, S. R. Abscisic acid application affects colorand acceptance of the new hybrid 'BRS melodia' seedless grape grownin a subtropical region. HortScience, v. 54, n. 6, p. 1055-1060, 2019.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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8.Imagem marcado/desmarcadoCOLOMBO, R. C.; CARVALHO, D. U.; CRUZ, M. A. da; SUMIDA, C. H.; AHMED, S.; BASSOLI, P. A.; SOUZA, R. T. de; ROBERTO, S. R. Cold storage and biocontrol agents to extend the storage Period of 'BRS Isis' seedless table grapes. Horticulturae, v. 4, n. 18, p. 1-10, 2018.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 5
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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9.Imagem marcado/desmarcadoAHMED, S.; ROBERTO, S. R.; YOUSSEF, K.; COLOMBO, R. C.; SHAHAB, M.; CHAVES JÚNIOR, O. J.; SUMIDA, C. H.; SOUZA, R. T. de. Postharvest preservation of the new hybrid seedless grape, 'BRS Isis', grown under the double-cropping a year system in a subtropical area. Agronomy, v. 9, n. 603, 2019. 11 Online n. 9100603.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 3
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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10.Imagem marcado/desmarcadoDOMINGUES, A. R.; ROBERTO, S. R.; AHMED, S.; SHAHAB, M.; CHAVES JUNIOR, O. J.; SUMIDA, C. H.; SOUZA, R. T. de. Postharvest techniques to prevent the incidence of botrytis mold of 'BRS Vitória' seedless grape under cold storage. Horticulturae, v. 4, n. 17, p. 1-11, Aug. 2018
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 5
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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11.Imagem marcado/desmarcadoAHMED, S.; ROBERTO, S. R.; DOMINGUES, A. R.; SHAHAB, M.; CHAVES JUNIOR, O. J.; SUMIDA, C. H.; SOUZA, R. T. de. Effects of different sulfur dioxide pads on botrytis mold in 'Italia' table grapes under cold storage. Horticulturae, v. 4, n. 4, p. 1-11, Sep. 2018.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 5
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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12.Imagem marcado/desmarcadoCOLOMBO, R. C.; ROBERTO, S. R.; CRUZ, M. A. da; CARVALHO, D. U. de; YAMAMOTO, L. Y.; NIXDORF, S. L.; PEREZ-NAVARRO, J.; GÓMEZ-ALONSO, S.; SHAHAB, M.; AHMED, S.; GONÇALVES, L. S. A.; SOUZA, R. T. de; HERMOSÍN-GUTIÉRREZ, I. Characterization of the phenolic ripening development of "BRS Vitoria" seedless table grapes using HPLC-DAD-ESI-MS/MS. Journal of Food Composition and Analysis, v. 95, n. 103693, p. 1-13, 2020.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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13.Imagem marcado/desmarcadoJARVIS, A.; GALLO-FRANCO, J.; PORTILLA, J.; GERMAN, B.; DEBOUCK, D.; RAJASEKHARAN, M.; KHOURY, C.; HERFORTH, A.; AHMED, S.; TOHME, J.; ARNAUD, E.; GOLDEN, C. D.; DAWID, C.; DE HAAN, S.; DECLERCK, F.; FESKENS, E. J. M.; FOGLIANO, V.; FRITZ, G.; HALD, C.; HALL, R.; HART, R.; HENRY, A.; HUANG, S.; HUNTER, D.; IMANBAEVA, B.; LOWE, A.; TURNER, N. J.; JIA, G.; JOHNSON, E.; KALAIAH, G.; KARBOUNE, S.; KLADE, S.; LA CERVA, G. R.; LAL, V.; LEVY, A. A.; LONGVAH, T.; MAEDA-YAMAMOTO, M.; MINNIS, P.; NUTTI, M. R.; OCTAVIO, M.; OSORIO, C.; PAWERA, L.; PETER, S.; PRASAD, R.; QUAVE, C.; SHAPIRO, H.-Y.; SREEMAN, S.; SRICHAMNONG, W.; STEINER, R.; TURDIEVA, M.; ULIAN, T.; VAN ANDEL, T.; WANG, R.; WEISSGOLD, L.; YAN, J.; DE LA PARRA, J. OGM e agricultura - a ciência na solução de problemas. Nature Food, v. 5, p. 189-193, 2024.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: C - 0
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
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