BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  06/12/2023
Data da última atualização:  07/12/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, M. G. P. DA; NEVES, A. P.; MONTAGNER, D. B.; ÍTAVO, L. C. V.; BONIN, M. DE N.; MARSON, B.; GOMES, R. da C.
Afiliação:  MANOEL GUSTAVO PARANHOS DA SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MATO GROSSO DO SUL; ANDREI PEREIRA NEVES, SERVIÇO NACIONAL DE APRENDIZAGEM RURAL; DENISE BAPTAGLIN MONTAGNER, CNPGC; LUÍS CARLOS VINHAS ÍTAVO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MATO GROSSO DO SUL; MÁRCIO DE NADAI BONIN, COMÉRCIO DE NUTRIÇÃO ANIMAL; BRUNO MARSON, COMÉRCIO DE NUTRIÇÃO ANIMAL; RODRIGO DA COSTA GOMES, CNPGC.
Título:  Powder and agglomerated free-choice minerals for grazing cattle: animal responses and chemical and physical alterations of the mineral mixture.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Archives of Animal Nutrition, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1080/1745039X.2023.2281809
Idioma:  Inglês
Notas:  Published online: 26 Nov 2023.
Conteúdo:  ABSTRACT - The aim was to evaluate the animal response and the chemical and physical changes of free-choice mineral mixtures fed to grazing cattle. Growing beef cattle were fed either powder (POW) or agglomerated (AGL) mineral mixtures in three different experiments (Exp.), carried out in pastures of Brachiaria grass. In Exp. 1 and 2, the mineral mixtures were disposed in unsheltered troughs (POWun vs. AGLun), being delivered once (D0, Exp.1) or twice (D0 and D8, Exp. 2), throughout 14-day periods. In Exp. 3, POWun and AGLun were additionally compared to POW in sheltered troughs (POWshe), and the mineral mixtures were disposed in D0, throughout 21-day periods. Non-consumed supplement was removed and sampled on D14 (Exp. 1 and 2) or D21 (Exp. 3). Evaluations included average daily body weight gain (ADG), daily disappearance of the supplement (DSD), penetration force of the supplement mass, faecal chemical composition and serum levels of Ca, P and Mg. In Exp. 1, no effects were observed on ADG and faecal mineral concentrations, however, changes in mineral concentrations and a 40% reduction in Na concentration in the supplement were observed, compared to the initial concentration. AGLun had a lower penetration force. In Exp. 2, there were no effects on DSD and faecal mineral concentrations. POWun showed a smaller reduction in Na content compared to AGLun, and AGLun showed lower penetration force. In Exp. 3, the treatments did not affect ADG, but there was a trend towards higher... Mostrar Tudo
Thesagro:  Gado; Ganho de Peso; Mineralização; Mistura Mineral; Nutriente Mineral; Suplemento Mineral.
Thesaurus Nal:  Cattle; Mineralization; Pastures; Vitamin-mineral supplements; Weight gain.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC17944 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, F. C.; CLEMENTE, A. C. S.; CAIXETA, F.; ROSA, S. D. V. F. da. Endo-β-mannanase and β-tubulin gene expression during the final phases of coffee seed maturation. Genetics and Molecular Research, v. 14, n. 4 p. 11719-11728, 2015.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Café.
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2.Imagem marcado/desmarcadoFIGUEIREDO, A. G.; ROSA, S. D. V. F. da; CLEMENTE, A. C. S.; MALTA, M. R.; VILELA, A. L. Antioxidant enzyme expression and its relationship to coffee beans quality. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 26., 2016, Kunming,Yunnan, China. Proceedings... ASIC - Association for Science and Information on Coffee, 2016. p. 246.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Café.
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3.Imagem marcado/desmarcadoFANTAZZINI, T. B.; ROSA, S. D. V. F. da; CLEMENTE, A. C. S.; PEREIRA, C. C.; OLIVEIRA, R. M. Physiological quality of coffee seeds submitted to artificial and natural ageing. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 26., 2016, Kunming,Yunnan, China. Proceedings... ASIC - Association for Science and Information on Coffee, 2016. p. 128.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Café.
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4.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, F. C.; CAIXETA, F.; CLEMENTE, A. C. S.; PINHO, E. V.; ROSA, S. D. V. F. da. Gene expression of antioxidant enzymes and coffee seed quality during pre-and post- physiological maturity. Genetics and Molecular Research, v 13, n. 4, p. 10983-10993, 2014.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Café.
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5.Imagem marcado/desmarcadoFIGUEIREDO, M. A.; ROSA, S. D. V. F. da; CLEMENTE, A. C. S.; RICALDONI, M. A.; CARVALHO, C. P.; FILHO, R. S.; SOUZA, L. N. C. de. Antioxidantes endógenos e exógenos em sementes de Coffea Arabica L. secadas por diferentes métodos. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISAS CAFEEIRAS, 42., 2016, Serra Negra, SP. Produzir mais café, com economia, só com boa tecnologia: trabalhos apresentados. Varginha: Fundação Procafé, 2016. 466 p.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
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6.Imagem marcado/desmarcadoFIGUEIREDO, M. A.; ROSA, S. D. V. F. da; CLEMENTE, A. C. S.; CARVALHO, C. P.; RICALDONI, M. A.; VILELA, A. L. Cathodic and catalase enzyme protection in coffee seeds under different cryopreservation protocols. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 26., 2016, Kunming,Yunnan, China. Proceedings... ASIC - Association for Science and Information on Coffee, 2016. p. 124.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Café.
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7.Imagem marcado/desmarcadoFIGUEIREDO, M. A.; ROSA, S. D. V. F. da; CLEMENTE, A. C. S.; COELHO, S. V. B.; GUIMARÃES, G. C.; REIS, L. V. Enzymatic and cathodic water protection during coffee seed drying. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 26., 2016, Kunming,Yunnan, China. Proceedings... ASIC - Association for Science and Information on Coffee, 2016. p. 125.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Café.
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8.Imagem marcado/desmarcadoCLEMENTE, A. C. S.; GUIMARÃES, R. M.; MARTINS, D. C.; GOMES, L. A. A.; CAIXETA, F.; REIS, R. G. E.; ROSA, S. D. V. F. da. Expression of genes associated with the biosynthetic pathways of abscisic acid, gibberellin, and ethylene during the germination of lettuce seeds. Genetics and Molecular Research, v. 14, n. 2, p. 4703-4715, 2015.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Café.
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9.Imagem marcado/desmarcadoABREU, G. F. de; ROSA, S. D. V. F. da; CIRILLO, M. A.; MALTA, M. R.; CLEMENTE, A. C. S.; BORÉM, F. M. Simultaneous optimization of coffee quality variables during storage. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, Campo Grande, MS, v. 21, n. 1, p. 56-60, 2017
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Café.
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10.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, L. N. C.; ROSA, S. D. V. F. da; GRANJA, M. O.; OLIVEIRA, R. M. E.; VEIGA, A. D.; CLEMENTE, A. C. S. Seed physico-chemical characteristics of coffee clones resistant to rust in raw and toast samples. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 26., 2016, Kunming,Yunnan, China. Proceedings... ASIC - Association for Science and Information on Coffee, 2016. p. 118.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
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11.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, F. C. dos; ROSA, S. D. V. F. da; COELHO, S. V. B.; CLEMENTE, A. C. S.; FANTAZZINI, T. B.; PEREIRA, C. C.; CAIXETA, F.; FÁVARIS, N. A. B.; BAÚTE, J. L. GA3 and ABI3 gene expression in coffee seeds during maturation. Genetics and Molecular Research, v. 18, n. 3, 2019
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
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