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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  04/12/2023
Data da última atualização:  04/12/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CALENTANO, D.; MORAES, M.; FERREIRA, J. N.; NAHUR, A.; COUTINHO, B.; ROUSSEAU, G. X.; MARTINS, M. B.; VASCONCELOS, L. G. T. R.; RODRIGUES, F.; FREIRE, R.; PINTO, A.; KANASHIRO, M.
Afiliação:  DANIELLE CELENTANO, Aliança pela Restauração na Amazônia / UEMA / CI-Brasil; MIGUEL MORAES, Aliança pela Restauração na Amazônia / CI-Brasil; JOICE NUNES FERREIRA, CPATU; ANDRE NAHUR, Aliança pela Restauração na Amazônia / United Nations Development Programme; BRUNO COUTINHO, Aliança pela Restauração na Amazônia / CI-Brasil; GUILLAUME X. ROUSSEAU, Aliança pela Restauração na Amazônia / UEMA; MARLUCIA BONIFACIO MARTINS, Aliança pela Restauração na Amazônia / MPEG; LÍVIA G.T. RANGEL VASCONCELOS, Aliança pela Restauração na Amazônia / UFRA; FERNANDA RODRIGUES, Aliança pela Restauração na Amazônia / Diálogo Florestal; RODRIGO FREIRE, Aliança pela Restauração na Amazônia / The Nature Conservancy; ANDRÉIA PINTO, Aliança pela Restauração na Amazônia / IMAZON; MILTON KANASHIRO, CPATU.
Título:  Forest restoration to promote a fair post COVID-19 recovery in the Brazilian Amazon.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Land Use Policy, v. 116, Article 106076, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.landusepol.2022.106076
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Forest restoration has attracted the attention of different organizations, investors, and donors with the launch of the UN Decade for Ecosystems Restoration (2021?2030), along with climate and biodiversity commitments. Restoration can address many of mankind's challenges, such as biodiversity loss, climate change, water security, and poverty. In the Brazilian Amazon, the ~28 million inhabitants are among the most vulnerable of the country, and this has only worsened during the COVID-19 pandemic. Meanwhile, millions of hectares are suitable for forest restoration. The growing demand for large-scale forest restoration projects have been prioritizing biophysical objectives (e.g., number of trees, hectares of land, and carbon) while it should be prioritizing the local people's well-being and a fair transition to a sustainable economy based on forest services' recovery. Nonetheless, many challenges need to be overcome to realize this potential. Amazonian states need to control illegality, enforce the existing policies and promote innovative ones to halt deforestation and enable large-scale restoration. Better governance and social engagement are urgently needed but depend upon, recognition of indigenous peoples and local communities' rights, needs, and knowledge. Forest restoration represents an opportunity for the emergence of a more inclusive development paradigm, much needed in the Amazon region, especially in the post COVID-19 world.
Palavras-Chave:  Bem estar humano; Restauração florestal; Serviços de ecossistemas.
Thesaurus Nal:  Amazonia.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU59200 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  10/10/1995
Data da última atualização:  02/03/2017
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  DELLA MODESTA, R. C.; CABRAL, L. C.
Título:  Estudo de soja frita com diferentes sabores.
Ano de publicação:  1982
Fonte/Imprenta:  Rio de Janeiro: EMBRAPA-CTAA, 1982.
Páginas:  5p.
Série:  (EMBRAPA-CTAA. Comunicado técnico, 2).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Este estudo foi realizado com o objetivo de se melhorar ainda mais o sabor da soja frita e se conhecer preferência quanto aos flavorizantes adicionados. Para isso determinou-se qual a melhor quantidade de cada sabor adicionado e qual a jordem de preferência entre eles.
Palavras-Chave:  Análise sensorial; Soja frita.
Thesagro:  Alimento Vegetal; Glycine Max; Soja.
Thesaurus NAL:  foods; soybeans.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/156801/1/cp20001.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA1130 - 1UMTFL - DDCTE 00021998.00274
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