BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Territorial; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  27/11/2023
Data da última atualização:  15/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SOARES, F. M.; BERGIER, I.; CORADINI, M. C.; FERREIRA, A. P. L.; TELLES, M. A.; MACULAN, B. C. M. dos S.; ALENCAR, M. de C. F.; SIMAO, V. P. M.; ALMEIDA, B. T. de; DRUCKER, D. P.; VIEIRA, M. dos S. M.; CRUZ, S. M. S. da.
Afiliação:  FILIPI MIRANDA SOARES, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO, UNIVERSITY OF TWENTE; IVAN BERGIER TAVARES DE LIMA, CNPTIA; MARIA CAROLINA CORADINI, INSTITUTO BRASILEIRO DE INFORMAÇÃO EM CIÊNCIA E TECNOLOGIA; ANA PAULA LÜDTKE FERREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PAMPA; MILENA AMBROSIO TELLES, DEPI; BENILDES COURA MOREIRA DOS SANTOS MACULAN, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; MARIA DE CLEOFAS FAGGION ALENCAR, CNPMA; VICTOR PAULO MARQUES SIMAO, CNPMA; BIBIANA TEIXEIRA DE ALMEIDA, CNPM; DEBORA PIGNATARI DRUCKER, CNPTIA; MARCIA DOS SANTOS MACHADO VIEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO DE JANEIRO; SÉRGIO MANUEL SERRA DA CRUZ, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO DE JANEIRO, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO RIO DE JANEIRO.
Título:  Unveiling knowledge organization systems' artifacts for digital agriculture with lexical network analysis.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL WORKSHOP ON CONCEPTUAL MODELING FOR LIFE SCIENCES, 4.; WORKSHOP ON CONCEPTUAL MODELING, ONTOLOGIES AND (META)DATA MANAGEMENT FOR FINDABLE, ACCESSIBLE, INTEROPERABLE AND REUSABLE (FAIR) DATA, 3.; INTERNATIONAL WORKSHOP ON EMPIRICAL METHODS IN CONCEPTUAL MODELING, 6.; INTERNATIONAL WORKSHOP ON DIGITAL JUSTICE, DIGITAL LAW AND CONCEPTUAL MODELING, 2.; INTERNATIONAL WORKSHOP ON ONTOLOGIES AND CONCEPTUAL MODELING. 9.; INTERNATIONAL WORKSHOP ON QUALITY AND MEASUREMENT OF MODEL-DRIVEN SOFTWARE DEVELOPMENT, 4.; WORKSHOP ON CONTROLLED VOCABULARIES AND DATA PLATFORMS FOR SMART FOOD SYSTEMS, 1., 2023, Lisbon. Advances in conceptual modeling: proceedings. Cham: Springer, 2023. p. 299-311.
Série:  (Lecture notes in computer science, 14319).
ISBN:  978-3-031-47112-4
DOI:  https://doi.org/10.1007/978-3-031-47112-4_28
Idioma:  Inglês
Notas:  Editors: Tiago Prince Sales, João Araújo, José Borbinha, Giancarlo Guizzardi. ER 2023 Workshops.
Conteúdo:  This article presents a bibliometric and terminological study of a corpus composed of abstracts and titles of 278 articles retrieved by a review protocol planned for surveying initiatives on building artifacts for modeling knowledge related to agricultural production systems.
Palavras-Chave:  Artefatos semânticos; Corpus linguistics; Estudo bibliométrico; Estudo terminológico de corpus; Gráfico de conhecimento; Knowledge graph; Knowledge Organization Systems; KOS; Linguística de Corpus; Metadados; Metadata; Ontologias; Ontologies; Semantic artifacts; Thesaurus.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE66825 - 1UPCAA - DD
CNPM6179 - 1UPCAA - DD23/067AA2023.067
CNPTIA21883 - 1UPCAA - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoMASSARIOLI, A. P.; SARTORI, A. G. de O.; JULIANO, F. F.; SANTOS, R. C. dos; RAMOS, J. P. C.; LIMA, L. M. de L.; ALENCAR, S. M. de. Optimizing procedures for antioxidant phenolics extraction from skin and kernel of peanuts with contrasting levels of drought tolerance. Foods, v. 11, n. 3, 449, p. 2-14, 2022.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Algodão.
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2.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, N. C. da; ASSIS, O. B. G. de; SARTORI, A. G. de O.; ALENCAR, S. M. de; MARTELLI-TOSI, M. Chitosan suspension as extractor and encapsulating agent of phenolics from acerola by-product. Food Research International, v. 161, e111855, 2022. 8 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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3.Imagem marcado/desmarcadoMASSARIOLI, A. P.; SARTORI, A. G. de O.; JULIANO, F. F.; AMARAL, J. E. P. G. do; SANTOS, R. C. dos; LIMA, L. M. de; ALENCAR, S. M. de. Simulated gastrointestinal digestion/Caco-2 cell model to predict bioaccessibility and intestinal permeability of p-coumaric acid and p-coumaroyl derivatives in peanut. Food Chemistry, v. 400, 134036, p. 1-8, 2023.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Algodão.
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