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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  16/11/2023
Data da última atualização:  29/04/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, J. E. S. B. da; TORRES, S. B.; LEAL, C. C. P.; LEITE, M. S.; GUIRRA, K. S; DANTAS, B. F.; MORAIS, M. B.; GUIRRA, B. S.
Afiliação:  JOSÉ EDUARDO SANTOS BARBOZA DA SILVA, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA BAIANO; SALVADOR BARROS TORRES, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO SEMI-ÁRIDO; C. C. P. LEAL, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO SEMI-ÁRIDO; M. S. LEITE, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO SEMI-ÁRIDO; K. S. GUIRRA, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO SEMI-ÁRIDO; BARBARA FRANCA DANTAS, CPATSA; M. B. MORAIS, UNIVERSIDADE DO ESTADO DO RIO GRANDE DO NORTE; B. S. GUIRRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DA PARAÍBA.
Título:  Pre-germination treatments of melon seeds for the production of seedlings irrigated with biosaline water.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Biology, v. 84, e257314, 2024.
ISSN:  1678-4375
DOI:  https://doi.org/10.1590/1519-6984.257314
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Melon (Cucumis melo L.) has an estimated world production of 31 million tons and a cultivated area of approximately 1.3 million hectares (FAO, 2018). In Brazil, the states of Bahia, Ceará and Rio Grande do Norte are the main producers, with 80% of the cultivated area of the latter two destined for export (Kist et al., 2021). These producing states are located in the semi-arid region, whose crops are under high water demand due to the high temperatures and evapotranspiration rates, climatic characteristics that are inherent to this region (Bezerra et al., 2020). Abstract Melon production in the Brazilian semi-arid region is subject to the use of marginal waters with high salinity. However, the use of regulators and bioactivators in seed treatment can mitigate the harmful effects of salts in irrigation water. In this context, the objective was to evaluate the effect of pre-germination treatments with plant regulators and bioactivator in melon seeds for the production of seedlings irrigated with biosaline water from fish farming effluent. For this, two trials with the Goldex and Grand Prix hybrids were carried out separately. A completely randomized design was used in a 4 × 3 factorial scheme (pre-germination treatments × water dilutions). In addition to the control, the seeds were treated with salicylic and gibberellic acids and thiamethoxam. The waters used for irrigation were local-supply water, fish farming effluent (biosaline water) and these diluted to 50%. Physiological ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Ácido salicílico; Água biossalina.
Thesagro:  Ácido Giberélico; Água Salina; Cucumis Melo; Irrigação; Melão; Salinidade; Semente.
Thesaurus Nal:  Gibberellic acid; Salicylic acid; Thiamethoxam.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1158479/1/Pre-germination-treatments-of-melon-seeds-for-the-production-2024.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA60748 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Uva e Vinho. Para informações adicionais entre em contato com cnpuv.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  30/01/2008
Data da última atualização:  19/08/2008
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Circulação/Nível:  -- - --
Autoria:  BELO, M. T.; LIMA, M. V. D. O.; GUERRA, C. C.; SANTOS, T. C.; ALTHOFF, T. D.; LIRA, M. M. P.
Afiliação:  Celito Crivellaro Guerra, Embrapa Uva e Vinho; Michele T. Belo, Associação Instituto de Tecnologia de Pernambuco; Márcia Valéria D. O. Lima, Associação Instituto de Tecnologia de Pernambuco; Tatianne C. Santos, Associação Instituto de Tecnologia de Pernambuco; Tiago D. Althoff, Associação Instituto de Tecnologia de Pernambuco; Márcia M. P. Lira, Associação Instituto de Tecnologia de Pernambuco.
Título:  Evolução, ao longo da maturação, de características analíticas da uva de variedades tintas recentemente introduzidas no Vale do São Francisco (Brasil).
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 11., 2007, Mendoza. Seduciendo al consumidor de hoy: anales. [Mendoza: INV: CLEIFRA], 2007.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Notas:  Resumo.
Palavras-Chave:  Região do Vale do São Francisco.
Thesagro:  Enologia; Maturação; Uva; Vinho; Viticultura.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV9465 - 1UPCPL - --CD00139
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