BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  24/08/2023
Data da última atualização:  08/11/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GALANTE, P.; CAMPOS, G. A. A.; MOSER, J. C. G.; MARTINS, D. B.; CABRERA, M. P. dos S.; RANGEL, M.; COELHO, L. C.; SIMON, K. S.; AMADO, V. M.; MULLER, J. de A. I.; KOEHBACH, J.; LOHMAN, R.-J.; CABOT, P. J.; VETTER, I.; CRAIK, D. J.; TOFFOLI-KADRI, M. C.; MONGE-FUENTES, V.; GOULART, J. T.; SCHWARTZ, E. F.; SILVA, L. P. da; BOCCA, A. L.; MORTARI, M. R.
Afiliação:  PRISCILLA GALANTE, University of Brasília; GABRIEL A. A. CAMPOS, University of Brasília; JACQUELINE C. G. MOSER, University of Brasília; DANUBIA B. MARTINS, São Paulo State University; MARCIA P. DOS SANTOS CABRERA, São Paulo State University; MARISA RANGEL, Butantan Institute, Sao Paulo; LUIZA C. COELHO, University of Brasilia; KARINA S. SIMON, University of Brasilia; VERONICA M. AMADO, University of Brasilia; JESSICA DE A. I. MULLER, Federal University of Mato Grosso do Sul; JOHANNES KOEHBACH, The University of Queensland, Australia; RINK‑JAN LOHMAN, The University of Queensland, Australia; PETER J. CABOT, The University of Queensland, ,Australia; IRINA VETTER, The University of Queensland, ,Australia; DAVID J. CRAIK, The University of Queensland, Australia; MONICA C. TOFFOLI-KADRI, Federal University of Mato Grosso do Sul; VICTORIA MONGE-FUENTES, University of Brasília; JAIR T. GOULART, University of Brasília; ELISABETH F. SCHWARTZ, University of Brasília; LUCIANO PAULINO DA SILVA, Cenargen; ANAMELIA L. BOCCA, University of Brasilia; MÁRCIA R. MORTARI, University of Brasília.
Título:  Exploring the therapeutic potential of an antinociceptive and anti-inflammatory peptide from wasp venom.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Scientific Reports, v. 13, 2023. Article number: 12491.
DOI:  https://doi.org/10.1038/s41598-023-38828-w
Idioma:  Inglês
Notas:  Na publicação: Luciano P. Silva.
Palavras-Chave:  Animal venoms; Anti-inflammatory; Antiepileptic; Ntinociceptive.
Thesaurus Nal:  Parachartergus fraternus.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN39211 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  13/02/2017
Data da última atualização:  06/05/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SILVA, L. F. da; GUERRA, C. C.; FORESTI, A.; BERGOLD, A. M.
Afiliação:  LETICIA FLORES DA SILVA, CNPUV; CELITO CRIVELLARO GUERRA, CNPUV; Alana Foresti, LACEM-Laborato´rio de Cromatografia e Espectrometria de Massas, Embrapa Uva e Vinho, Rua Livramento, 515, Bento Gonc¸alves, RS 95700-000, Brazil; Ana M. Bergold, Tecnologia em Viticultura e Enologia, Instituto Federal do Rio Grande do Sul, Av. Osvaldo Aranha, 540, Bento Gonc¸alves, RS 95700-000, Brazil.
Título:  Verification of the selectivity of a liquid chromatography method for determination of stilbenes and flavonols in red wines by mass spectrometry.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Chemical Papers, [online], 2016.
DOI:  10.1007/s11696-016-0066-7
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Quantification of bioactive phenols, like stilbenes and flavonols (SaF), has been conducted to evaluate the nutraceutical potential of red wines. However, there is still a lack of full validated, fast and accessible liquid chromatography methods offering high selectivity and a simple procedure. We present here the use of a high-resolution mass spectrometer to evaluate the selectivity of a feasible and traditional liquid chromatography technique (HPLC? DAD) to analyze markers of aglycone SaF in red wines. The SaF compounds were tested: trans-resveratrol, trans-eviniferin, quercetin, myricetin, and kaempferol, as well as trans-cinnamic acid, one of their precursors. System suitability and validation tests were employed for the selected conditions (octylsilane column, methanol mobile phase, and gradient elution). The validation process ensured the HPLC?DAD method was selective, linear, sensitive, precise, accurate and robust. The method was then applied to red wine samples from the Campanha Gau´cha region, Southern Brazil. The real samples contained different SaF levels, showing that the method is applicable to routine use. Furthermore, this was the first SaF characterization of red wines from the Campanha Gau´cha, contributing to regional and product development. Keywords Bioactive phenols Red wine Liquid chromatography Mass spectrometry Validation
Palavras-Chave:  Bioactive phenols; Red wine; Validation Ab; Vinhos tintos.
Thesaurus NAL:  Liquid chromatography; Mass spectrometry.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/1063926/1/silvaChemPap2016.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV17133 - 1UPCAP - DD663.223
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