BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  28/11/2022
Data da última atualização:  03/06/2025
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CUNHA JÚNIOR, P. C.; OLIVEIRA, L. DE S. DE; BLANCO, J. C.; SILVA, M. T. DE C.; GÁLVEZ, S. G. L.; ROSENTHAL, A.; FERREIRA, E. H. DA R.
Afiliação:  PAULO CEZAR DA CUNHA JÚNIOR, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO RIO DE JANEIRO; LORENA DE SÁ DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO RIO DE JANEIRO; JAQUELINE COSTA BLANCO, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO RIO DE JANEIRO; MARIÁ TOLEDO DE CARVALHO SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO RIO DE JANEIRO; SANDRA GUADALUPE LAGUNES GÁLVEZ, PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATÓLICA MADRE Y MAESTRA; AMAURI ROSENTHAL, CTAA; ELISA HELENA DA ROCHA FERREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO RIO DE JANEIRO.
Título:  Elaboration, characterization, and probiotic viability of synbiotic non-dairy drink based on coconut.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Ciência Rural, v. 53, n. 3, e20210723, p. 1-5, 2023.
Idioma:  Inglês
Notas:  Elaboração, caracterização e viabilidade probiótica de bebida simbiótica não-láctea a base de coco.
Conteúdo:  Coconut is a fruit grown in more than 80 countries owing to its outstanding nutritional and biological value and it is an important crop for the food industry” por “Coconut is a fruit grown in more than 80 countries and owing to its outstanding nutritional and biological value and it is an important crop for the food industry. Thus, developing new coconut-based products is attractive to explore the benefits provided by microorganisms and improve the nutritional and bioactive composition of coconut products, such as by preparing fermented beverages. This study developed and characterize a drink based on dry coconut with the prebiotic fructooligosaccharide fermented by the probiotic Lactobacillus casei. The drink was formulated, filtered, fermented, matured, and stored under refrigeration (4 °C) for 28 days; it was evaluated for its physical, chemical, antioxidant, and microbiological characteristics. Compared to the standard non-fermented sample during storage, the fermented drink showed significant variations (P < 0.05) in instrumental color, acidity, and pH, while changes in soluble solids and stability index were observed after 7 days of storage. Regarding the chemical composition, all parameters varied significantly after fermentation. The total phenolic compound content and antioxidant capacity increased significantly after fermentation. Significant reductions were observed (P < 0.05) in the viability of Lactobacillus casei after exposure to gastrointestinal tract condit... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bebida fermentada não-láctea; Non-dairy fermented drink; Novos produtos; Prebióticos; Probióticos.
Thesagro:  Bebida; Fermentação; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus Nal:  Food technology; Lactobacillus casei; New products; Prebiotics; Probiotics.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/1148851/1/document-rosenthal-ciencia-rural.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
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1.Imagem marcado/desmarcadoPFEIFER, L. F. M.; CASTRO, N. A.; MELO, V. T. O. de; NEVES, P. M. A.; BAGON, A. Avaliação de protocolo curto (5 d) de IATF em bovinos de corte. Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2014. 3 p. (Embrapa Rondônia. Circular Técnica, 140).
Tipo: Circular Técnica
Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.
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2.Imagem marcado/desmarcadoPFEIFER, L. F. M.; MELO, V. T. O. de; SILVA, K. A. da; NEVES, P. M. A. Impacto de alterações de ECC no metabolismo e no índice de ECC de vacas leiteiras mestiças pós-parto. Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2021. 26 p. (Embrapa Rondônia. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 82). ODS-2.
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.
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3.Imagem marcado/desmarcadoPFEIFER, L. F. M.; BRITO, L. G.; BARBIERI, F. da S.; CASTRO, N. A.; COSTA, C. M. da; COSTA, O. M.; MELO, V. T. O. de; SCHMITT, E. Estação reprodutiva de curta duração com utilização de IATF em búfalas lactantes. Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2013. 4 p. (Embrapa Rondônia. Circular Técnica, 134).
Tipo: Circular Técnica
Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.
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4.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, R. A. de; NEVES, P. M. A.; MELO, V. T. O. de; SILVA, G. M. da; SILVA, K. A. da; PFEIFER, L. F. M. How body condition score affects milk production and the metabolic parameters in postpartum crossbred dairy cows raised in Amazon biome? Research, Society and Development, v. 11, n. 6, e28511628970, 2022.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.
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5.Imagem marcado/desmarcadoMELO, V. T. O. de; CASTRO, N. A. de; BAGON, A.; LIMA, H. de A. de; LAGOS, K. R.; BARBOSA, G. S.; SCHMITT, E.; PFEIFER, L. F. M. Prostaglandina f2α como indutor de ovulação em novilhas púberes. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 12.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 12.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 13., 2013, Porto Velho. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013. 1 CD-ROM.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
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