BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  18/08/2022
Data da última atualização:  13/10/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, M. E. A. S.; COIMBRA, P. P. S.; GALDEANO, M. C.; CARVALHO, C. W. P. de; TAKEITI, C. Y.
Afiliação:  MARIA EUGENIA ARAUJO SILVA OLIVEIRA, UNIRIO; PEDRO PAULO SALDANHA COIMBRA, UNIRIO; MELICIA CINTIA GALDEANO, CTAA; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA.
Título:  How does germinated rice impact starch structure, products and nutritional evidences? A review.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Trends in Food Science & Technology, v. 122, p. 13–23, 2022.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Background: In recent years, germination is used as a tool that improves nutritional quality of cereals by increasing digestibility and concentration of bioactive compounds, and thereby, gaining visibility concerning to reducing of risk of noncommunicable diseases (NCDs). Germination promotes the enzymatic modification of carbohydrates especially relating to starch-polyphenol interactions that could be used in glycaemic control. Scope and approach: The Web of Science database was searched for studies published between 1992 and 2021 in order to investigate the relationship among germination, starch and health benefits. The aim of this review is to reinforce and summarize the impact of germination on starch modifications, technological approaches, niche products and evidence of nutritional benefits. Key findings and conclusions: Germination is a process that modifies starch digestibility and improves bioactive compounds especially phenolic acids, may delivering important nutritional and technological characteristics (starch-phenolic interactions) that impact on physiological performance (delayed digestibility and glycaemia control). In addition, germinated rice shows GABAergic effects and anti-inflammatory activity and it can mediate oxidative stress-related pathogenesis and carcinogenesis. In light of this evidence, the role of food technology is to develop processes in order to obtain products that deliver low glycaemic index (GI) as well as high phenolic content with good s... Mostrar Tudo
Thesaurus Nal:  Food technology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15346 - 1UPCAP - DD
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 4
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, R. de C.; FIGUEIRA, A. R.; ALMEIDA, A. M. R.; SANTOS, J. B.; MENEZES, C. B.; SILVA, O. A. Identificação de marcador microssatélite (SSR) para gene de resist~encia ao Soybean yellow shoot virus em soja. Fitopatologia Brasileira, Brasília, v. 29, p. S248, ago. 2004. Suplemento. Resumo apresentado no XXXVII Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Gramado, RS, agosto, 2004.
Biblioteca(s): Embrapa Soja.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoNAKASONE, A. K.; BEZERRA, V.; SANTOS, R. de C.; CAMPOS, K.; SILVA, C. T. B. da; CUNHA, E. F. M. Fungos associados à podridão radicular da mandioca nos municípios de Bragança, Castanhal e Igarapé-Açu, Pará. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MANDIOCA, 17.; CONGRESSO LATINO-AMERICANO E CARIBENHO DE MANDIOCA, 2., 2018, Belém, PA. Anais... Cruz das Almas: Sociedade Brasileira de Mandioca: Secretaria de Desenvolvimento Agropecuário e da Pesca, 2021. p. 259-261.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoAMORIM, R. S.; ARRUDA, C. C. B.; RIBEIRO, D. O.; MENEZES, M. P. M. de; MEHLIG, U.; MAUES, M. M.; VENTURIERI, G. C.; SANTOS, R. de C. O. dos; SILVA, M. B. Aspectos da fenologia floral, sistema de cruzamento e polinização em Avicennia germinans (L.) Stearn (Acanthaceae). In: CONGRESSO NACIONAL DE BOTÂNICA, 61., 2010, Manaus. Diversidade vegetal brasileira: conhecimento, conservação e uso. Manaus: SBB, 2010. 1 CD-ROM.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, R. de C. dos; BONAMINA, F.; PÉRICO, L. L.; RODRIGUES, V. P.; ZANATTA, A. C.; RODRIGUES, C. M.; SANNOMIYA, M.; RAMOS. M. A. dos S.; BONIFÁCIO, B. V.; BAUAB, T. M.; TAMASHIRO, J.; ROCHA, L. R. M. da; VILEGAS, W.; HIRUMA-LIMA, C. A. Byrsonima intermedia A. Juss partitions promote gastroprotection against peptic ulcers and improve healing through antioxidant and antiinflammatory activities. Biomedicine & Pharmacotherapy, v. 111, p. 1112-1123, 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 4
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional