BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  22/03/2022
Data da última atualização:  14/04/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  VIDAL, O. L.; FREITAS, S. P.; BIZZO, H. R.; FERREIRA, M. S. L.; REZENDE, C. M. DE.
Afiliação:  OSCAR LOMBO VIDAL, Universidade Federal do Rio de Janeiro - UFRJ; Universidad del Tolima, Tolima, Colombia; SUELY PEREIRA FREITAS, Universidade Federal do Rio de Janeiro - UFRJ; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA; MARIANA SIMÕES LARRAZ FERREIRA, Universidade Federal do Estado do Rio de Janeiro, UNIRIO; CLAUDIA MORAES DE REZENDE, Universidade Federal do Rio de Janeiro - UFRJ.
Título:  Sustainable utilization of cold-pressed green coffee oil and its by-products for high-value materials.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Processing and Preservation, v. 46, n. 3, e16361, 2022. p. 1-8.
DOI:  https://doi. org/10.1111/jfpp.16361
Idioma:  Inglês
Notas:  .
Conteúdo:  In this study, the cold-pressing extraction conditions of regular and defective green coffee beans were compared to obtain green coffee oil (GCO). The total phenolic content (TPC) in GCO, press-cake, and sediment was quantified. GCO was charac-terized by mass spectrometry and incorporated into carboxymethyl cellulose (CMC) films. Highest TPC was found for cake and sediment from defective beans (55.8 and 41.1 mg of GAE/g dry matter, respectively). Oil yield was increased (5.9%) using the finest particle size (<850 ?m). Fatty acids, phenolic compounds, and carboxyatrac-tyloside II were identified in GCO by Direct-Infusion Electrospray Ionization-Mass Spectrometry. Films added with 0.3 ml of GCO and lecithin (0.1 g/1.5 g CMC) exhib-ited greater strength (38.6 MPa) and flexibility (27.6%). Results are promising for both the production of CMC-GCO films, and high-value antioxidant from GCO and its by-products with a sustainable perspective using defective Arabica beans.
Thesaurus Nal:  Coffee beans; Cold treatment; Electrospray ionization mass spectrometry; Extraction; Food technology; Mass spectrometry.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
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Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.
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