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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
22/11/2021 |
Data da última atualização: |
26/04/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ANGHINONI, G.; ANGHINONI, F. B. G.; TORMENA, C. A.; BRACCINI, A. L.; MENDES, I. de C.; ZANCANARO, L.; LAL, R. |
Afiliação: |
GUILHERME ANGHINONI; FERNANDA BRUNETTA GODINHO ANGHINONI; CASSIO ANTONIO TORMENA; ALESSANDRO LUCCA BRACCINI; IEDA DE CARVALHO MENDES, CPAC; LEANDRO ZANCANARO; RATTAN LAL. |
Título: |
Conservation agriculture strengthen sustainability of Brazilian grain production and food security. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Land Use Policy, v. 108, 105591, 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Sustainability of Brazilian agriculture has been frequently addressed in debates about human influences on the environment. Sustainability of agricultural production is critical to meet the growing demand for food, fiber and energy, and involves economic and environmental components of agriculture. We tested the hypothesis that conservation agriculture (CA) contributes to sustainability of Brazilian soybean (Glycine max (L.) Merril) production through positive effects on one or more of the following: soil quality, grain yield and nutritional quality and growers profitability. We found that CA enhanced carbon sequestration, physical and especially biological quality of soil, which caused improved soybean grains yield, protein and flavonoids content and profit. In turn, the most expressive cropping sequence within Brazilian farmlands, the annual soybean and maize double crop (Zea mays), reduced soil physical quality with impacts on food security and agricultural sustainability. The hypothesis was proved once sustainability of Brazilian soybean production can be increased by inserting crop rotations involving cover crops in the rotation cycle. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Qualidade do solo; Sequestro de carbono. |
Thesagro: |
Flavonóide; Proteína. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
26/11/2012 |
Data da última atualização: |
26/11/2012 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FILHO, R. C. B.; PRASTISSOLI, D.; NAVA, D. E.; MONTE, F. G.; GUIDONI, A. L.; POLANCZYK, R. A. |
Afiliação: |
Raul C. B. Filho, Departamento de Produção Vegetal CCAUFES.; Dirceu Pratissoli, Departamento de Produção Vegetal CCAUFES.; DORI EDSON NAVA, CPACT; Fernanda G. Monte, Bolsista Embrapa Clima Temperado.; ANTONIO LOURENCO GUIDONI, CPACT; Ricardo A. Polanczyk, Departamento de Fitossanidade FCAV/UNESP. |
Título: |
Biologia de Pachycoris torridus (Hemiptera: Scutelleridae) em diferentes hospedeiros. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 24., 2012, Curitiba. SEB - 40 anos de avanços da Ciência Entomológica Brasileira. Curitiba: SEB, 2012. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Integrado; Percevejo-do-pinhão-manso; Plantas hospedeiras. |
Thesagro: |
Manejo. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/940493/1/11311.pdf
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Marc: |
LEADER 00722nam a2200205 a 4500 001 1940493 005 2012-11-26 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFILHO, R. C. B. 245 $aBiologia de Pachycoris torridus (Hemiptera$bScutelleridae) em diferentes hospedeiros.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 24., 2012, Curitiba. SEB - 40 anos de avanços da Ciência Entomológica Brasileira. Curitiba: SEB$c2012 650 $aManejo 653 $aIntegrado 653 $aPercevejo-do-pinhão-manso 653 $aPlantas hospedeiras 700 1 $aPRASTISSOLI, D. 700 1 $aNAVA, D. E. 700 1 $aMONTE, F. G. 700 1 $aGUIDONI, A. L. 700 1 $aPOLANCZYK, R. A.
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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