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Registro Completo |
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Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
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Data corrente: |
08/11/2021 |
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Data da última atualização: |
09/06/2022 |
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Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
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Autoria: |
OLIVEIRA FILHO, J. G. de; MIRANDA, M.; FERREIRA, M. D.; PLOTTO, A. |
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Afiliação: |
MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA. |
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Título: |
Nanoemulsions as edible coatings: A potential strategy for fresh fruits and vegetables preservation. |
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Ano de publicação: |
2021 |
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Fonte/Imprenta: |
Foods, v. 10, 2434, 2021. |
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Páginas: |
1 - 17 |
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ISSN: |
2304-8158 |
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DOI: |
https://doi.org/10.3390/foods10102438 |
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Idioma: |
Inglês |
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Conteúdo: |
Fresh fruits and vegetables are perishable commodities requiring technologies to extend their postharvest shelf life. Edible coatings have been used as a strategy to preserve fresh fruits and vegetables in addition to cold storage and/or controlled atmosphere. In recent years, nanotechnology has emerged as a new strategy for improving coating properties. Coatings based on plant-source nanoemulsions in general have a better water barrier, and better mechanical, optical, and microstructural properties in comparison with coatings based on conventional emulsions. When antimicrobial and antioxidant compounds are incorporated into the coatings, nanocoatings enable the gradual and controlled release of those compounds over the food storage period better than conventional emulsions, hence increasing their bioactivity, extending shelf life, and improving nutritional produce quality. The main goal of this review is to update the available information on the use of nanoemulsions as coatings for preserving fresh fruits and vegetables, pointing to a prospective view and future applications. |
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Palavras-Chave: |
Natural antimicrobials; Preservation methods; Wax coating. |
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Categoria do assunto: |
-- |
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Registros recuperados : 16 | |
| 6. |  | SCRIVANI, R.; AMARAL, B. F. do; GONÇALVES, R. R. do V.; SOUSA, E. P. M. de; ZULLO JÚNIOR, J.; ROMANI, L. A. S. Identificação da mudança de uso da terra usando técnicas de agrupamento de séries temporais de imagens de satélite. In: SIMPÓSIO DE GEOTECNOLOGIAS NO PANTANAL, 5., 2014, Campo Grande, MS. Anais... São José dos Campos: INPE, 2014. p. 554-563. 1 CD-ROM. Geopantanal 2014.| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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| 8. |  | ROMANI, L. A. S.; GONÇALVES, R. R. do V.; AMARAL, B. F. do; ZULLO JUNIOR, J.; TRAINA JUNIOR, C.; SOUSA, E. P. M. de; TRAINA, A. J. M. Acompanhamento de safras de cana-de-açúcar por meio de técnicas de agrupamento em séries temporais de NDVI. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SENSORIAMENTO REMOTO, 15., 2011, Curitiba. Anais... São José dos Campos: INPE, 2011. p. 1-8. SBSR 2011.| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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| 10. |  | ROMANI, L. A. S.; TRAINA, A. J. M.; RIBEIRO, M. X.; SOUSA, E. P. M. de; ZULLO JUNIOR, J.; TRAINA JUNIOR, C. Aplicação de técnicas de mineração em dados climáticos e de satélite para auxiliar no acompanhamento das safras de cana-de-açúcar. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE BANCO DE DADOS, 23.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE ENGENHARIA DE SOFTWARE, 22.; WORKSHOP EM ALGORITMOS E APLICAÇÕES DE MINERAÇÃO DE DADOS, 4., 2008, Campinas. Anais... Campinas: UNICAMP, Instituto de Computação, 2008. p. 87-92.| Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
| Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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| 11. |  | GONÇALVES, R. R. do V.; ZULLO JUNIOR, J.; MARQUEZINI, O.; AMARAL, B. F. do; SOUSA, E. P. M. de; ROMANI, L. A. S. Análise da relação entre os perfis de NDVI obtidos dos sensores AVHRR/NOAA e MODIS nas áreas produtoras de cana-de-açúcar em São Paulo. In: SIMPOSIO BRASILEIRO DE SENSORIAMENTO REMOTO, 16., 2013, Foz do Iguaçu. Anais... São José dos Campos: INPE, 2013. p. 0640-0647. SBSR 2013.| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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| 12. |  | NUNES, S. A.; ROMANI, L. A. S.; AVILA, A. M. H.; TRAINA JÚNIOR, C.; SOUSA, E. P. M. de; TRAINA, A. J. M. Análise baseada em fractais para identificação de mudanças de tendências em múltiplas séries climáticas. In: BRAZILIAN SYMPOSIUM ON DATABASES, 25., 2010, Belo Horizonte. Proceedings... Belo Horizonte: UFMG, 2010. p. 65-72. SBBD 2010.| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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| 13. |  | AMARAL, B. F.; CHINO, D. Y.; ROMANI, L. A. S.; GONÇALVES, R. R. V.; SOUSA, E. P. M. de; TRAINA, A. J. M. Análise e mineração de dados de sensores orbitais para acompanhamento de safras de cana-de-açúcar. In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE COMPUTAÇÃO, 31; WORKSHOP DE COMPUTAÇÃO APLICADA À GESTÃO DO MEIO AMBIENTE E RECURSOS NATURAIS, 3., 2011, Natal. Computação para todos: no caminho da evolução social: anais. Natal: UFRN, 2O11. p. 1472-1481. WCAMA 2011.| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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| 14. |  | ROMANI, L. A. S.; SOUSA, E. P. M. de; RIBEIRO, M. X.; ÁVILA, A. M. H. de; ZULLO JÚNIOR, J.; TRAINA JÚNIOR, C.; TRAINA, A. J. M. Mining climate and remote sensing time series to improve monitoring of sugar cane fields. In: PRADO, H. A. do; LUIZ, A. J. B.; CHAIB FILHO, H. Computational Methods for Agricultural Research: Advances and Applications. Hershey: Information Science Reference, 2011. chap. 4, p. 50-72.| Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
| Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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| 15. |  | ROMANI, L. A. S.; SOUSA, E. P. M. de; RIBEIRO, M. X.; ZULLO JÚNIOR. J.; TRAINA JÚNIOR, C.; TRAINA, A. J. M. Employing fractal dimension to analyze climate and remote sensing data streams. In: SIAM INTERNATIONAL CONFERENCE ON DATA MINING, 9., 2009, Sparks. Proceedings... Society for Industrial and Applied Mathematics, Philadelphia, 2009. Não paginado. SDM 2009.| Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
| Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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| 16. |  | NUNES, S. A.; ROMANI, L. A. S.; AVILA, A. M. H.; TRAINA JUNIOR, C.; SOUSA, E. P. M. de; TRAINA, A. J. M. Fractal-based analysis to identify trend changes in multiple climate time series. Journal of Information and Data Management, Belo Horizonte, v. 2, n. 1, p. 51-57, Feb. 2011.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: C - 0 |
| Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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