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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
21/06/2021 |
Data da última atualização: |
10/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CÔNSOLO, N. R. B.; SILVA, J.; BUARQUE, V. L. M.; SAMUELSSON, L. M.; MILLER, P.; MACLEAN, P. H.; MORAES, T. B.; BARBOSA, L. C. G. S.; HIGUERA-PADILLA, A.; COLNAGO, L. A.; SARAN NETTO, A.; GERRARD, D. E.; SILVA, S. L. |
Afiliação: |
LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA. |
Título: |
Using TD-NMR relaxometry and 1D 1 H NMR spectroscopy to evaluate aging of Nellore beef. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Meat Science, v. 181, a. 108606, 2021. |
Páginas: |
1-10 |
ISSN: |
0309-1740 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2021.108606 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this study was to explore the use of TD-NMR relaxometry and 1 H NMR spectroscopy-based for detecting differences in meat quality attributes. There was limited association between various TD-NMR signals and any physicochemical parameters of fresh and aged meat differing in tenderness ratings. Samples were then divided into three groups based on statistical changes in metabolite concentration. Group A samples possessed near linear increases in metabolite concentration over aging time; whereas samples assigned to Groups B and C were characterized by increases in metabolites that peaked between 7 and 14 days, and up to 14 days aging, respectively. 1 H NMR spectroscopy discriminated meat quality using changes in metabolites reflective of glycolysis, the citric acid cycle, protein degradation, amino acid generation and purine metabolisms. These data suggest segregation of meat quality is possible using both NMR technologies but additional work is necessary to understand fully their utility in a commercial industry setting. |
Palavras-Chave: |
1D 1 H NMR spectroscopy; Aging time; TD-NMR relaxometry. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02014naa a2200337 a 4500 001 2132428 005 2022-06-10 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0309-1740 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.meatsci.2021.108606$2DOI 100 1 $aCÔNSOLO, N. R. B. 245 $aUsing TD-NMR relaxometry and 1D 1 H NMR spectroscopy to evaluate aging of Nellore beef.$h[electronic resource] 260 $c2021 300 $a1-10 520 $aThe aim of this study was to explore the use of TD-NMR relaxometry and 1 H NMR spectroscopy-based for detecting differences in meat quality attributes. There was limited association between various TD-NMR signals and any physicochemical parameters of fresh and aged meat differing in tenderness ratings. Samples were then divided into three groups based on statistical changes in metabolite concentration. Group A samples possessed near linear increases in metabolite concentration over aging time; whereas samples assigned to Groups B and C were characterized by increases in metabolites that peaked between 7 and 14 days, and up to 14 days aging, respectively. 1 H NMR spectroscopy discriminated meat quality using changes in metabolites reflective of glycolysis, the citric acid cycle, protein degradation, amino acid generation and purine metabolisms. These data suggest segregation of meat quality is possible using both NMR technologies but additional work is necessary to understand fully their utility in a commercial industry setting. 653 $a1D 1 H NMR spectroscopy 653 $aAging time 653 $aTD-NMR relaxometry 700 1 $aSILVA, J. 700 1 $aBUARQUE, V. L. M. 700 1 $aSAMUELSSON, L. M. 700 1 $aMILLER, P. 700 1 $aMACLEAN, P. H. 700 1 $aMORAES, T. B. 700 1 $aBARBOSA, L. C. G. S. 700 1 $aHIGUERA-PADILLA, A. 700 1 $aCOLNAGO, L. A. 700 1 $aSARAN NETTO, A. 700 1 $aGERRARD, D. E. 700 1 $aSILVA, S. L. 773 $tMeat Science$gv. 181, a. 108606, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
17/12/2008 |
Data da última atualização: |
10/05/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
LOPES, R. M.; FALEIRO, F. G.; SILVA, D. B. da; SEVILHA, A.; VIEIRA, R. F.; COSTA, T. da S. |
Afiliação: |
RENATA MIRANDA LOPES; FÁBIO GELAPE FALEIRO, EMBRAPA CERRADOS; DIJALMA BARBOSA SILVA, EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA; ANDERSON CASSIO SEVILHA, EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA; ROBERTO FONTES VIEIRA, EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA; TANIA DA SILVEIRA AGOSTINI COSTA, EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA. |
Título: |
Análise quantitativa e qualitativa de ácidos graxos do óleo das sementes de acessos de maracujá do Cerrado. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO NACIONAL CERRADO, 9.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL SAVANAS TROPICAIS, 2., 2008, Brasília, DF. Desafios e estratégias para o equilíbrio entre sociedade, agronegócio e recursos naturais: anais... Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2008. 1 CD-ROM. Organizado por Fábio Gelape Faleiro e Austeclínio Lopes de Farias Neto. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Apresentado também no:SIMPÓSIO NACIONAL CERRADO, 9; SIMPÓSIO INTERNACIONAL SAVANAS TROPICAIS, 2., 2009, Planaltina. Menções honrosas. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2009. 498 p. il. color. Editado por: Fábio Gelape Faleiro e Austeclinio Lopes de Farias Neto. (PC 630.9155-S612m). p. 175-179. |
Thesagro: |
Ácido Graxo; Maracujá; Óleo; Semente. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01203nam a2200217 a 4500 001 1190350 005 2024-05-10 008 2008 bl uuuu u01u1 u #d 100 1 $aLOPES, R. M. 245 $aAnálise quantitativa e qualitativa de ácidos graxos do óleo das sementes de acessos de maracujá do Cerrado. 260 $aIn: SIMPÓSIO NACIONAL CERRADO, 9.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL SAVANAS TROPICAIS, 2., 2008, Brasília, DF. Desafios e estratégias para o equilíbrio entre sociedade, agronegócio e recursos naturais: anais... Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2008. 1 CD-ROM. Organizado por Fábio Gelape Faleiro e Austeclínio Lopes de Farias Neto.$c2008 500 $aApresentado também no:SIMPÓSIO NACIONAL CERRADO, 9; SIMPÓSIO INTERNACIONAL SAVANAS TROPICAIS, 2., 2009, Planaltina. Menções honrosas. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2009. 498 p. il. color. Editado por: Fábio Gelape Faleiro e Austeclinio Lopes de Farias Neto. (PC 630.9155-S612m). p. 175-179. 650 $aÁcido Graxo 650 $aMaracujá 650 $aÓleo 650 $aSemente 700 1 $aFALEIRO, F. G. 700 1 $aSILVA, D. B. da 700 1 $aSEVILHA, A. 700 1 $aVIEIRA, R. F. 700 1 $aCOSTA, T. da S.
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Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN) |
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