BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  31/03/2021
Data da última atualização:  31/03/2021
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MARTINS, A. M. D.; CARVALHO, C. W. P. de; TROMBETE, F. M.; RODRIGUES, J. A. S.; MENEZES, C. B. de.
Afiliação:  AMANDA M. D. MARTINS, UFRRJ; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; FELIPE MACHADO TROMBETE; JOSE AVELINO SANTOS RODRIGUES, CNPMS; CICERO BESERRA DE MENEZES, CNPMS.
Título:  Millet as alternative cereal for developing food prducts in the brazilian diet.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: ICC INTERNATIONAL CEREAL AND BREAD CONGRESS, 16., 2021, Online conference. Book of Abstracts. Viena: International Association for Cereal Science and Technology, 2021. p. 123.
Idioma:  Inglês
Notas:  Palestra. Session 3 Alternative Grain Crops; P-3.1; ICBC2021.
Conteúdo:  Pennisetum glaucum (L.) R. Br also known as pearl millet is a gluten-free millet cereal mainly cultivated in the Brazilian Savannah covering an estimated area of 4.5 million hectares. The main purpose of this crop is for soil management or green soil incorporation between rotational crop systems. Pearl millet grains can be watery cooked and flours can be obtained after griding. Millet flours can be used in formulations of different products such as: baked products, porridges, cookies, ready-to-eat snacks, non-dairy fermented beverages, biscuits, pastes and kibbeh (Taylor et al., 2014).
Thesaurus Nal:  Extrusion.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15150 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  03/09/2018
Data da última atualização:  05/09/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  LEAO, P. C. de S.; NUNES, B. T. G.; SOUZA, E. M. C. de.
Afiliação:  PATRICIA COELHO DE SOUZA LEAO, CPATSA; BRUNA THAÍS GONÇALVES NUNES, UPE; EMILLE MAYARA CARVALHO DE SOUZA, UPE.
Título:  Repeatability coefficients and genetic gains in table grape progenies for the Brazilian semi-arid region.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Scientia Agrícola, v. 75, n. 5, p. 387-392, sept./oct. 2018.
DOI:  10.1590/1678-992X-2017-0046
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Table grape stands out among the main fruit-bearing plants of irrigated agriculture in the São Francisco Valley region of Brazil. This study estimated repeatability and heritability co-efficients and predicted genetic gains in order to select superior genotypes in grape progenies from controlled hybridizations using the Restricted Maximum Likelihood/Best Linear Unbiased Prediction (REML/BLUP) methodology. Individual plants were evaluated for the variables of production (kg per plant), number of bunches, bunch weight (g), berry diameter (mm), and soluble solids content (°Brix). We evaluated 194 hybrids from 30 crosses between Vitis vinifera and interspecific hybrids in Juazeiro, Bahia State, Brazil, over four growing seasons. Repeatability coefficients, ranging from 0.164 for soluble solids content to 0.72 for berry diameter, were estimated with accuracy values higher than 80 % for all variables, except for soluble solids content (66 %). The 30 best individuals classified for each variable exhibited genetic gains and their new estimated mean values were higher than the overall mean of the population in all variables. Regarding production and number of bunches per plant as the main variables, 15 genotypes were selected simultaneously for both variables. Among which, hybrids CPATSA 15.05, 15.06, 15.06T, and 23.103 stand out because they have trace seeds and should be selected for the following steps of genetic breeding to develop new table grape cultivars for the Brazilian semi... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  REML BLUP; Uva de mesa; Vale do São Francisco.
Thesagro:  Hibrido; Melhoramento Genético Vegetal; Uva.
Thesaurus NAL:  Grapes; Vitis.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/1094991/1/ScientiaAgricola2018.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA57485 - 1UPCAP - DD
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