|
|
 | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pesca e Aquicultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pesca e Aquicultura. |
Data corrente: |
30/03/2021 |
Data da última atualização: |
22/01/2025 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FLORES, R. M. V.; WIDMAR, N. O.; QUAGRAINIE, K.; PRECKEL, P. V.; PEDROZA FILHO, M. X. |
Afiliação: |
ROBERTO MANOLIO VALLADAO FLORES, CNPASA; NICOLE OLYNK WIDMAR, PURDUE UNIVERSITY; KWAMENA QUAGRAINIE, PURDUE UNIVERSITY; PAUL V. PRECKEL, PURDUE UNIVERSITY; MANOEL XAVIER PEDROZA FILHO, CNPASA. |
Título: |
Establishing linkages between consumer fish knowledge and demand for fillet attributes in brazilian supermarkets. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of International Food & Agribusiness Marketing, v. 34, n. 4, p. 368-388, 2021. |
ISSN: |
1528-6983 |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/08974438.2021.1900016 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Seafood supply chains, from farmers to supermarkets selling direct to consumers, must understand consumer demand for product attributes to ensure production and availability of desired products. Tilapia and tambaqui, the two most important farmed fish species in the Brazilian market, are studied to provide insight into consumer demand for fish fillet attributes. Consumers? willingness to pay (WTP) was estimated while taking consumer demographics into account for each of the five Brazilian regions. A random parameters logit model was used to analyze data from discrete choice experiments conducted in-person at supermarket seafood counters. On average, Brazilian fish fillet consumers prefer tilapia to tambaqui, and fresh to frozen. Preferences for fillet attributes were found to be related to knowledge about fish. This study is the first known analysis of national seafood preferences considering factors such as product form, species, and familiarity with fish and fish products in multiple geographic regions of Brazil. |
Palavras-Chave: |
Brazil fish demand; Food industry management; Random parameters logit; Seafood preferences. |
Thesagro: |
Cadeia Produtiva; Consumo Alimentar; Demanda; Peixe; Preferência Alimentar. |
Thesaurus Nal: |
Fish products; Food industry; Seafoods; Supply chain. |
Categoria do assunto: |
E Economia e Indústria Agrícola |
Marc: |
null Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registros recuperados : 2 | |
2. |  | VIANNA, P. C. B.; WALTER, E. H. M.; DIAS, M. E. F.; FARIA, J. A. F.; NETTO, F. M.; GIGANTE, M. L. Effect of addition of CO2 to raw milk on quality of UHT-treated milk. Journal of Dairy Science, v. 95, n. 8, p. 4256-4262, aug., 2012.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
|   |
Registros recuperados : 2 | |
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|