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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  08/12/2020
Data da última atualização:  08/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MIANO, A. C.; CARVALHO, G. R. de; SABADITUM, V. D.; ANJOS, C. B. P. dos; GODOY, R.; AUGUSTO, P. E. D.
Afiliação:  Alberto Claudio Miano, USP-ESALQ; Gisandro Reis de Carvalho, USP-ESALQ; Viviane Deroldo Sabadoti, USP-ESALQ; Carlota Boralli Prudente dos Anjos, USP-ESALQ; RODOLFO GODOY, CPPSE; Pedro Esteves Duarte Augusto, USP-ESALQ.
Título:  Evaluating new lines of pigeon pea (Cajanus cajan L.) as a human food source.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Processing Preservation, e14517, apr. 2020.
Páginas:  9 p.
DOI:  https://doi.org/10.1111/jfpp.14517
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This work aimed to select the best lines of pigeon pea for human nutrition according to their nutritional and technological properties. Nutritional content such as starch, protein, fiber, phenolics, minerals content; technological properties as hydration kinetics and cooking kinetics were studied. As results, the lines of pigeon pea presented high content of calcium, manganese and fiber, but lower content of iron, protein, and zinc in comparison to other commercial legume grains, such as chickpeas and common beans. Once the nutritional composition of the nine studied lines was similar, the lines whose grains presented higher hydration capacity were selected since this is desirable for reaching homogeneous texture after the cooking process. Consequently, two lines (namely g18-95 and g57-95) were selected and recommended due to their complete hydration and homogeneous cooking for being produced in higher scale for human consumption.
Palavras-Chave:  Nutritional properties.
Thesagro:  Cajanus Cajan.
Thesaurus Nal:  Pigeon peas.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE25221 - 1UPCAP - DDPROCI-2020.00129MIL2020.00180
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