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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
03/12/2020 |
Data da última atualização: |
03/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MARCANO DE HIGUERA, J.; SILVA, A. B. S. da; OLIVEIRA, A. F. de; NOGUEIRA, A. R. de A. |
Afiliação: |
Julymar Marcano de Higuera, UFSCAR; Ana Beatriz Santos da Silva, UFSCAR; Aline Fernandes de Oliveira, UFSCAR; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE. |
Título: |
Multi-elemental determination in meat samples using multi-isotope calibration strategy by ICP-MS. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 303, 125395, jan. 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.125395 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The multi-isotope calibration (MICal) is a fast and accurate calibration strategy for multi-elemental determination that uses only two solutions, (1) 50% (v v?1) sample plus 50% (v v?1) analytical blank solution, and (2) 50% (v v?1) sample plus 50% (v v?1) standard solution (containing the analytes). The calibration curves were built as a function of the intensity signals of solution 1 (y-axis) versus solution 2 (x-axis), employing the various isotopes of each monitored mass/charge. The concentration of the analytes was calculated from the slope and the concentrations of the standards added to solution 2. The validation of the method was evaluated using standard reference materials of bovine liver and bovine muscle. The recoveries varied from 87 to 113% for MICal, which were similar to the conventional standard additions calibration procedure (83 to 120%). |
Palavras-Chave: |
Calibration strategy; ICP MS; Matrix effect; Multi elemental analysis; Multi isotope strategy. |
Thesaurus Nal: |
Beef. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
Marc: |
LEADER 01630naa a2200241 a 4500 001 2127535 005 2020-12-03 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.125395$2DOI 100 1 $aMARCANO DE HIGUERA, J. 245 $aMulti-elemental determination in meat samples using multi-isotope calibration strategy by ICP-MS.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThe multi-isotope calibration (MICal) is a fast and accurate calibration strategy for multi-elemental determination that uses only two solutions, (1) 50% (v v?1) sample plus 50% (v v?1) analytical blank solution, and (2) 50% (v v?1) sample plus 50% (v v?1) standard solution (containing the analytes). The calibration curves were built as a function of the intensity signals of solution 1 (y-axis) versus solution 2 (x-axis), employing the various isotopes of each monitored mass/charge. The concentration of the analytes was calculated from the slope and the concentrations of the standards added to solution 2. The validation of the method was evaluated using standard reference materials of bovine liver and bovine muscle. The recoveries varied from 87 to 113% for MICal, which were similar to the conventional standard additions calibration procedure (83 to 120%). 650 $aBeef 653 $aCalibration strategy 653 $aICP MS 653 $aMatrix effect 653 $aMulti elemental analysis 653 $aMulti isotope strategy 700 1 $aSILVA, A. B. S. da 700 1 $aOLIVEIRA, A. F. de 700 1 $aNOGUEIRA, A. R. de A. 773 $tFood Chemistry$gv. 303, 125395, jan. 2020.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
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URL |
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Registros recuperados : 7 | |
3. |  | PANTOJA, K. de F. da C.; BOARI, A. de J.; OLIVEIRA, A. C. de; SOUSA, C. M. de. Avaliação de matrizeiros de pimenta do reino quanto às viroses no Estado do Pará. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA, 14., 2010, Belém, PA. Bolsista de iniciação científica: um aporte ao desenvolvimento da pesquisa agropecuária: anais. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2010. 1 CD-ROM. PIBIC 2010.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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5. |  | BOARI, A. de J.; PANTOJA, K. de F. da C.; SOUSA, C. M. de; OLIVEIRA, A. C. S. de. Ocorrência de Piper yellow mottle virus em jardins clonais de pimenta-do-reino no Estado do Pará. In: CONFERÊNCIA NACIONAL DE DEFESA AGROPECUÁRIA, 4., 2013, Belém, PA. Defesa agropecuária e sustentabilidade. Belém, PA: SBDA, 2014. p. 147.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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6. |  | OLIVEIRA A. C. S.; BOARI, A. de J.; SOUSA, C. M. de; PANTOJA, K. de F. C.; SOUZA, C. do A. Detecção de Piper yellow mottle virus de pimenteira do reino nos estados de Minas Gerais, Espírito Santo e Amazonas. Horticultura Brasileira, v. 28, n. 2, p. S952-S956, jul. 2010. Suplemento. 1 CD-ROM. Edição dos anais do 50º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2010, Guarapari.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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7. |  | PANTOJA, K. de F. da C.; BOARI, A. de J.; OLIVEIRA, A. C. S. de; SOUSA, C. M. de; SOUZA, C. A. Levantamento de viroses em pimenteira-do-reino no Estado do Pará. In: SEMINÁRIO CIENTÍFICO DA UFRA, 7.; SEMINÁRIO [DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA] DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL, 13.; SEMINÁRIO DE PESQUISA DA UFRA, 1., 2009, Belém, PA. Pesquisa e desenvolvimento tecnológico na formação do jovem cientista: anais. Belém, PA: UFRA: Embrapa Amazônia Oriental, 2009. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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Registros recuperados : 7 | |
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