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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  03/11/2020
Data da última atualização:  18/02/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  REIS, C. C.; MAMED, A. M. G. N.; SOARES, A. G.; FREITAS, S. P.
Afiliação:  Carolina Cruzeiro Reis, UFRJ; Alexandra Mara Goulart Nunes Mamede, IFBA; ANTONIO GOMES SOARES, CTAA; Suely Pereira Freitas, UFRJ.
Título:  Production of lipids and natural antioxidants from passion fruit seeds.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Grasas y Aceites, v. 71, n. 4, p. e385, oct. 2020.
Páginas:  1-7
ISSN:  1988-4214
DOI:  http://dx.doi.org/10.3989/gya.0803192.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The wild passion fruit species Passiflora setacea, Passiflora alata, and Passiflora tenuifila are native to the Brazilian biomass. The seed waste generated from the extraction of passion fruit juice contains functional polyunsaturated fatty acids and phenolic compounds. The aims of this study were to obtain lipids and natural antioxidants from passion fruit seeds. Passion seed oils were extracted using a lab-scale continuous press and their oxidative stability was evaluated using the Rancimat® method. Higher antioxidant extract capacity was observed when using an ethanol-water solution (70:30) at 45 ºC. In these cases, the total phenolic contents expressed as gallic acid equivalents from P. setacea, P. alata, and P. tenuifila cakes were approximately 1800, 600 and 900 mg·100g?1 of extract. Induction periods increased up to two-fold when adding these extracts to their respective seed oil. Therefore, passion fruit seed extract can contribute to increasing the oxidative stability of polyunsaturated oils.
Palavras-Chave:  Natural antioxidants; Passiflora setacea; Passiflora tenuifila.
Thesaurus Nal:  Food technology; Passiflora alata; Phenolic compounds; Sustainable technology.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
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1.Imagem marcado/desmarcadoPÁRIS, C.; GRIGOLETTI JÚNIOR, A. Comparação morfológica entre conídios de oídio isolados de Eucalipto, Dália e Roseira. In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 5., 2006, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2006. 1 CD-ROM (Embrapa Florestas. Documentos, 132). EVINCI. Resumo 039.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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2.Imagem marcado/desmarcadoPÁRIS, C.; GRIGOLETTI JUNIOR, A. Podridão de raízes em mudas de Pinus taeda. In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 5., 2006, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2006. 1 CD-ROM (Embrapa Florestas. Documentos, 132). EVINCI. Resumo 041.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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3.Imagem marcado/desmarcadoGRIGOLETTI JÚNIOR, A.; PARIS, C.; AUER, C. G. Fusariose em mudas de Pinus taeda. Boletim de Pesquisa Florestal, Colombo, n. 52, p. 157-162, jan./jun. 2006. Nota técnica.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Nacional - B
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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4.Imagem marcado/desmarcadoGRIGOLETTI JÚNIOR, A.; PARIS, C.; AUER, C. G. Doença em mudas de Pinus. Revista da Madeira, Curitiba, v. 21, n. 125, p. 30-31, 2010.
Tipo: Artigo de Divulgação na Mídia
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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