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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  03/09/2020
Data da última atualização:  03/09/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ALECRIM, A. O.; GUIMARÃES, R. J.; CASTANHEIRA, D. T.; REZENDE, T. T.; CARVALHO, M. A. de F.; VOLTOLINI, G. B.
Afiliação:  ADEMILSON DE OLIVEIRA ALECRIM, UFLA; RUBENS JOSÉ GUIMARÃES, UFLA; DALYSE TOLEDO CASTANHEIRA, UFLA; TIAGO TERUEL REZENDE, UNIFENAS; MILENE ALVES DE FIGUEIREDO CARVALHO, CNPCa; GIOVANI BELUTTI VOLTOLINI, UFLA.
Título:  Sucrose in detoxification of coffee plants with glyphosate drift.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Coffee Science, v. 14, n. 1, p. 48 - 54, jan./mar. 2019.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The weed control in coffee plants has great importance, as they compete for light, water and nutrients. The chemical control is the most used, emphasizing the glyphosate, however, when applied, drift can occur and consequently cause injuries to coffee. Many farmers use the sucrose application with the objective to reverse the damage caused by the herbicide drift, even without scientific basis to justify such action. The objective of this study was to evaluate the effect of the sucrose application on the detoxification of coffee plants in the implantation phase with glyphosate drift. The experiment was carried out in a greenhouse, using a randomized block design, arranged in a 3 x 3 factorial scheme with 2 additional treatments, using 3 sucrose doses (2, 4 and 8%) with 3 application times (1, 24 and 168 hours after intoxication with 10% of the commercial glyphosate dose) with an additional one in which the plants were not intoxicated and not treated with sucrose and another only with plants intoxicated by glyphosate. After 75 days performing the experiment, growth, physiological and anatomical characteristics were evaluated. The application of sucrose in the reversal of intoxication of growth variables (height, leaf area number of leaves, shoot dry weight and dry weight of the root system) was not efficient. The objective of this study was to evaluate the effect of the sucrose application on the detoxification of coffee plants in the implantation phase with glyphosate drift. ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Anatomia Vegetal; Coffea Arábica; Fisiologia Vegetal; Herbicida; Intoxicação.
Thesaurus Nal:  Coffea arabica var. arabica; Herbicides; Plant anatomy; Plant physiology.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/215738/1/1-2019.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC1401 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoALECRIM, A. O.; GUIMARÃES, R. J.; CASTANHEIRA, D. T.; REZENDE, T. T.; CARVALHO, M. A. de F.; VOLTOLINI, G. B. Sucrose in detoxification of coffee plants with glyphosate drift. Coffee Science, v. 14, n. 1, p. 48 - 54, jan./mar. 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Café.
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2.Imagem marcado/desmarcadoASSUNÇÃO, L.; PAULINO, R. N. L.; MENICUCCI NETTO, P.; ALECRIM, A. O.; GUIMARÃES, R. J.; CARVALHO, M. A. de F.; CASTANHEIRA, D. T. Ecofisiologia de cafeeiros jovens intoxicados com Glyphosate após a aplicação de produtos remediadores. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISAS CAFEEIRAS, 43., 2017, Poços de Caldas. Novas tecnologias para um bom café produzir. Brasília, DF: Embrapa Café, 2017.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Café.
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