BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  02/12/2019
Data da última atualização:  05/02/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  VARGAS-SOLÓRZANO, J. W.; ASCHERI, J. L. R.; CARVALHO, C. W. P. de; TAKEITI, C. Y.; GALDEANO, M. C.
Afiliação:  Jhony Willian Vargas-Solórzano, UFRRJ; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; MELICIA CINTIA GALDEANO, CTAA.
Título:  Impact of the Pretreatment of Grains on the Interparticle Porosity of Feed Material and the Torque Supplied During the Extrusion of Brown Rice.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Food and Bioprocess Technology, v. 13 , n. 1, p. 88-100, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s11947-019-02379-8
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the effects of drying, grinder type, and moistening conditions on the interparticle porosity of feed material and the torque supplied to the screw during the single-screw extrusion processing of brown rice. The grains were dried at 60 °C up to moisture contents of 9 and 6% and then milled using two grinder types (disc and roller). The milled products were moistened at levels to produce extruded snacks (11 and 14%). Irrespective of drying the grains, lower particle diameters in the fine and coarse fractions, and narrower distributions were obtained by grinding brown rice in a roller mill than in a disc mill. The disc mill products presented lower interparticle porosity and generated higher torque values than the roller mill products. A reduction in grain moisture from 9 to 6% only decreased the interparticle porosity of disc mill products and increased the torque. An increase in feed moisture from 11 to 14% only increased the interparticle porosity of roller mill products and decreased the torque regardless of grain moisture. This work contributed to understanding the impact of the morphology of the particles in the torque variability during the extrusion processing of brown rice. Few published works correlate physical properties of the feed material with extrusion dependent variables. In the present study, feed materials with high interparticle porosity were produced with roller mill and when extruded they generated low variabilitie... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Alimento integral; Distribuição de tamanho de partícula; Food extrusion; Mill type; Particle-size distribution; Particulate food; Tipo de moinho.
Thesagro:  Extrusão; Grão; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus Nal:  Extrusion; Food technology; Whole grain foods.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
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Registros recuperados : 25
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1.Imagem marcado/desmarcadoPASA, M. da S. Hábito de frutificação, crescimento e produção de pereiras tipo européia em função de diferentes porta-enxertos, na região sul do Brasil. 2011. 76f. Dissertação (Mestrado em Ciências - Fruticultura de Clima Temperado) - Faculdade de Agronomia Eliseu Maciel, Universidade Federal de Pelotas, Pelotas.
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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2.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, A. J.; PASA, M. da S. Desempenho produtivo de macieiras 'Royal Gala' e 'Fuji' submetidas a diferentes densidades de plantio e porta-enxertos. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 51, n. 4, p. 348-356, abr. 2016. Título em inglês: Yield performance of 'Royal Gala' and 'Fuji' apple trees subjected to different planting densities and rootstocks.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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3.Imagem marcado/desmarcadoPASA, M. da S.; EINHORN, T. Prohexadione calcium on shoot growth of 'Starkrimson' pear trees. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 2, p. 75-83, fev. 2017. Título em português: Prohexadiona cálcio no crescimento de ramos de pereiras 'Starkrimson'.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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4.Imagem marcado/desmarcadoCIOTTA, M. N.; PASA M. da S.; NAVA, G. Instalação do pomar. CIOTTA, M. N.; ARIOLI, C. J.; PINTO, F. A. M. F.; SANTOS, K. L. dos; ARAÚJO, L.; PASA, M. da S. A cultura da goiabeira-serrana. Florianópolis: Epagri, 2018. 216 p. p. 89-98
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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5.Imagem marcado/desmarcadoGIOVANAZ, M. A.; BARTZ, J.; PASA, M. da S.; CHAVES, F. C.; FACHINELO, J. C. Abscisic acid as a potential chemical thinner for peach. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 50, n. 10, p. 989-992, out. 2015. Notas científicas. Título em português: Ácido abscísico como potencial raleante químico de frutos de pessegueiro.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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6.Imagem marcado/desmarcadoPASA, M. da S.; CASTRO, C. M.; SILVA, C. P. da. Recursos genéticos de macieira. Revista Brasileira de Agrociência, Pelotas, v. 18, n. 1-4, p. 44-53, jan./mar. 2012.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 3
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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7.Imagem marcado/desmarcadoPETRI, J. L.; SEZERINO, A. A.; PASA, M. da S.; HAWERROTH, F. J. Raleio de frutos na cultura da macieira. FLorianópolis, SC: Epagri, 2017. 61 (Epagri. Boletim Técnico, 179).
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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8.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; WURZ, D. A.; PASA, M. da S.; RUFATO, L. Plant growth regulators to enhance fruit color of 'Gala' apples. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 11, p. 1118-1122, nov. 2017. Notas Científicas. Título em português: Fitorreguladores para o aumento da coloração de maçãs 'Gala'.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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9.Imagem marcado/desmarcadoPASA, M. da S.; FELIPPETO, J.; NAVA, G.; SILVA, C. P. da. Performance of 'Fuji Suprema' apple trees treated with budbreak promoters, in São Joaquim-SC. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, 2018, v. 40, n. 1, 1-10, 2018.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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10.Imagem marcado/desmarcadoFACHINELLO, J. C.; BETEMPS, D. L.; PASA, M. DA S.; SCHMITZ, J. D. Produção integrada de pêssegos. In: RASEIRA, M. do C. B.; PEREIRA, J. F. M.; CARVALHO, F. L. C. (Ed.). Pessegueiro. Brasília, DF: Embrapa, 2014. p. 531-557.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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11.Imagem marcado/desmarcadoNARDELLO, I. C.; SOUZA, A. L. K. de; PASA, M. da S.; DALBÓ, M. A.; MALGARIM, M. B. Initial performance of 'Rebo' wine grapes on different rootstocks and at various planting densities. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 57, e02426, 2022. Título em português: Desempenho inicial de uvas viníferas 'Rebo' sobre diferentes porta-enxertos e a várias densidades de plantio.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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12.Imagem marcado/desmarcadoPASA, M. da S.; KATSURAYAMA, J. M.; BRIGHENTI, A. F.; ARAÚJO FILHO, J. V. de; BONETI, J. I. da S. Desempenho de macieiras 'Imperial Gala' e 'Mishima Fuji' em diferentes porta-enxertos. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 51, n. 1, p. 17-26, jan. 2016. Título em inglês: Performance of 'Imperial Gala' and 'Mishima Fuji' apples on different rootstocks.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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13.Imagem marcado/desmarcadoPASA, M. da S.; FACHINELLO, J. C.; SCHMITZ, J. D.; SOUZA, A. L. K. de; HERTER, F. G. Hábito de frutificação e produção de pereiras sobre diferentes porta-enxertos. Pesquisa agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 46, n. 9, p. 998-1005, set. 2011 Título em inglês: Bearing habit and production of pears grafted onto different rootstocks.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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14.Imagem marcado/desmarcadoFAORO, I. D.; PASA, M. da S.; AGENTA, L. C.; OLIVEIRA, P. R. D. de; SEZERINO, A. A. A pereira cv. Williams ou Bartlett. Agropecuária Catarinense, v. 30, n. 2, p. 47-50, 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 4
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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15.Imagem marcado/desmarcadoPASA, M. da S.; FELIPPETO, J.; NAVA, G.; SILVA, C. P. da; BRIGHENTI, A. F.; CIOTTA, M. N. Performance of 'Maxi Gala' apple trees as affected by budbreak promoters, in São Joaquim-SC. Revista Brasileira de Fruticultura, v. 40, n. 1, p. 1-10, 2018.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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16.Imagem marcado/desmarcadoCIOTTA, M. N.; PASA, M. da S.; SOUZA, Z. da S.; SILVA, C. P. da; NAVA, G. Produção de maçã 'Fuji' em resposta à adubação fosfatada. In: SIMPÓSIO BRASIL SUL DE FRUTICULTURA, 1, Chapecó. Anais... Chapéco: Unochapecó, 2015.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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17.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. L. K. de; SCHUCH, M. W.; PASA, M. da S.; SCHMITZ, J. D.; CARRA, B.; CAMARGO, S. S.; ANTUNES, L. E. C. Desenvolvimento inicial de mirtileiros obtidos por micropropagação e estaquia em duas situações de plantio. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Frutas: saúde, inovação e responsabilidade: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2010. 1 CD-ROM. Resumo expandido.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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18.Imagem marcado/desmarcadoPICOLOTTO, L.; MANICA-BERTO, R.; PAZIN, D.; PASA, M. da S.; SCHMITZ, J. D.; PREZOTTO, M. E.; BETEMPS, D.; BIANCHI, V. J.; FACHINELLO, J. C. Características vegetativas, fenológicas e produtivas do pessegueiro cultivar Chimarrita enxertado em diferentes porta-enxertos. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 44, n. 6, p. 583-589, jun. 2009. Título em inglês: Productivity and physicochemical composition of berries of grapevine cultivars grafted onto different rootstocks.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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19.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. L. K. de; SCHMITZ, J. D.; PASA, M. da S.; CARRA, B.; CAMARGO, S. S.; SCHUCH, M. W.; ANTUNES, L. E. C. Micropropagação x estaquia: desempenho a campo de mudas de mirtileiro. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Frutas: saúde, inovação e responsabilidade: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2010. 1 CD-ROM. Resumo expandido.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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20.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, Z. da S.; PASA, M. da S.; OLIVEIRA, P. R. D. de; FIORAVANÇO, J. C.; ARAÚJO, L.; PINTO, F. A. M. F. Avaliação de cultivares de pereiras europeias para a região de São Joaquim, SC. In: SIMPÓSIO DE FRUTICULTURA DA REGIÃO SUL, 1., 2017. Anais.....Chapecó, SC: FRUSUL, 28 a 29 jun. 2017.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
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