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Registro Completo |
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Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
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Data corrente: |
15/02/2019 |
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Data da última atualização: |
10/08/2022 |
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Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
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Autoria: |
DAMATTA, F. M.; RAHN, E.; LADERACH, P.; GHINI, R.; RAMALHO, J. C. |
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Afiliação: |
FABIO MURILO DAMATTA, UFV; ERIC RAHN, CIAT; PETER LADERACH, CIAT; RAQUEL GHINI, CNPMA; JOSE C RAMALHO, Universidade de Lisboa. |
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Título: |
Why could the coffee crop endure climate change and global warming to a greater extent than previously estimated? |
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Ano de publicação: |
2019 |
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Fonte/Imprenta: |
Climatic Change, v. 152, n. 1. p. 167-178, 2019. |
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DOI: |
https://doi.org/10.1007/s10584-018-2346-4 |
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Idioma: |
Inglês |
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Conteúdo: |
Coffee, one of the most heavily globally traded agricultural commodities, has been categorized as a highly sensitive plant species to progressive climatic change. Here, we summarize recent insights on the coffee plant's physiological performance at elevated atmospheric carbon dioxide concentration [CO2]. We specifically (i) provide new data of crop yields obtained under free-air CO2 enrichment conditions, (ii) discuss predictions on the future of the coffee crop as based on rising temperature and (iii) emphasize the role of [CO2] as a key player for mitigating harmful effects of supra-optimal temperatures on coffee physiology and bean quality. We conclude that the effects of global warming on the climatic suitability of coffee may be lower than previously assumed. We highlight perspectives and priorities for further research to improve our understanding on how the coffee plant will respond to present and progressive climate change. |
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Thesagro: |
Aquecimento; Café; Efeito Estufa; Mudança Climática. |
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Thesaurus Nal: |
Climate change; Coffea arabica var. arabica; Global warming; Prediction. |
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Categoria do assunto: |
-- |
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Registros recuperados : 82 | |
| 3. |  | REISSER JUNIOR, C.; SIMÕES, F. Irrigação. In: RASEIRA, M. do C. B.; PEREIRA, J. F. M.; CARVALHO, F. L. C. (Ed.). Pessegueiro. Brasília, DF: Embrapa, 2014. p. 329-353.| Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
| Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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| 8. |  | VARGAS, D. P; NACHTIGALL, G. R.; SIMÕES, F. Efeito da irrigação e fertirrigação na coloração da película, firmeza e sólidos solúveis totais de maçãs "Galaxy", na região dos Campos de Cima da Serra, RS. In: ENCONTRO NACIONAL DE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 15., 2017, Fraiburgo, SC. Anais... Fraiburgo, SC:ENFRUTE, 2017.| Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
|    |
| 9. |  | GRAZIA, J.; SIMÕES, F. L.; PANIZZI, A. R. Morphology, ontogeny, reproduction, and feeding of true bugs. In: PANIZZI, A. R.; GRAZIA, J. True bugs (Heteroptera) of the neotropics. Dordrecht: Springer Science+Business Media, 2015. Part. 1, cap. 2, p. 21-55. (Entomology in Focus, 2).| Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
| Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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| 13. |  | ALVES, D. L.; FANTINELL, J.; COELHO, J. R. M.; SIMÕES, F. C. H.; BARBOSA, R. A. Avaliação agronômica e desempenho animal em acessos de Brachiaria humidicola. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE CORTE, 2., 2006, Campo Grande, MS. Anais [da]... 2. ed. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2006. 1 p. 1 CD-ROM. CNPGC.| Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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| 14. |  | GOULARTE, N. A. A.; HAWERROTH, F. J.; MACEDO, C. K. B.; MAGRIN, F. P.; SIMÕES, F. Aumento da frutificação de macieiras "Galaxy" e "Fuji Suprema" pelo uso de proexadiona de cálcio. Agropecuária Catarinense, Florianópolis, SC, v. 29, n. 2, p. 160, maio/ago. 2016. Resumo nº 52. SENAFRUT - Seminário Nacional sobre Fruticultura de Clima temperado, São Joaquim, SC, 14 a 16 de junho 2016.| Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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| 16. |  | SIMÕES, F. C. H.; BARBOSA, R. A.; ALVES, D. L.; FANTINELL, J.; COELHO, J. R. M. Características morfogênicas e estruturais de cultivares de Brachiaria humidicola, sob pastejo contínuo. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE CORTE, 2., 2006, Campo Grande, MS. Anais [da]... 2. ed. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2006. 1 p. 1 CD-ROM. CNPGC.| Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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| 17. |  | SOUZA, A. L. K. de; RUFATTO, L.; COSTA, V. B.; RUFATO, A. de R.; SIMÕES, F. Compostagem com aeração forçada como alternativa de aproveitamento dos resíduos gerados pela agroindústria conserveira. Revista Brasileira de Agrociência, Pelotas, v. 16, n. 1-4, p. 69-75, jan./dez. 2010.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 3 |
| Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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| 20. |  | MACHADO, R. T.; NACHTIGALL, G. R.; HAWERROTH, F. J.; SIMÕES, F. Efeito da irrigação e fertirrigação sobre a frutificação de macieiras CVS. "Galaxy" e "Fuji Suprema". In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 13., 2018. Resumos... São Joaquim, SC: SENAFRUT, 12 a 14 de junho, 2018. p. 214. Resumo 209. Agropecuária catarinense, v. 31, n. 2, mai./ago. 20178.| Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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