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Registro Completo |
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Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
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Data corrente: |
15/02/2019 |
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Data da última atualização: |
18/04/2019 |
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Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
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Autoria: |
VASCONCELOS, A. A.; CUNHA, R. L.; CUNHA, E. F. M.; CAMPOS, W. E. O.; TAUBE, P. S.; DANTAS FILHO, H. A. |
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Afiliação: |
Arthur Abinader Vasconcelos, UFOPA; ROBERTO LISBOA CUNHA, CPATU; ELISA FERREIRA MOURA CUNHA, CPATU; Willison Eduardo Oliveira Campos, UFPA; Paulo Sérgio Taube, UFOPA; Heronides Adonias Dantas Filho, UFPA. |
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Título: |
Prediction of glucose, fructose and sucrose content in Cassava (Manihot esculenta Crantz) genotypes from Amazon using PLS models. |
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Ano de publicação: |
2018 |
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Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Analytical Chemistry, v. 5, n. 19, p. 29-37, 2018. |
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Idioma: |
Inglês |
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Conteúdo: |
The chemical characterization by classical methods requires a long time of analysis and the use of expensive and environmentally aggressive reagents. The use of the partial least squares (PLS) tool applied to FT-MIR data represents a reduction of these considered variables. The relative contributions of glucose, fructose, and sucrose obtained for the 26 cassava samples varied between 0.111-0.383 g/100g; 0.0317-0.256 g/100g and 0.286-0.775 g/100g, respectively. For five latent variables the mean of predicted glucose content in external samples was 0.220 g/100g and had the RMSEP value of 0.00590 g/100g; The best number of LVs for the prediction of the fructose content for new samples were five, where the mean of the predicted value was 0.0994 g/100g against the mean fructose reference value 0.0879 g/100g, with a 0.0115 g/100g RMSEP; The mean sucrose content in the external samples was 0.451 g/100g, compared with the reference value 0.515 g/100g, with a RMSEP 0.138 g/100g. The use of the PLS1 algorithm generated two good models with the second derivative in spectral data and one with the raw data in spectral data using four samples external to the prediction step. |
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Palavras-Chave: |
Caracterização química. |
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Thesagro: |
Frutose; Glicose; Mandioca; Sacarose. |
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Thesaurus Nal: |
Cassava. |
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Categoria do assunto: |
W Química e Física |
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
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| Registros recuperados : 12 | |
| 2. |  | MENDES, A. C. S.; DUARTE, M. S.; RAMOS, A. K. B.; FERNANDES, F. D.; KARIA, C. T.; CARVALHO, M. A. Análise da produtividade de sementes de acessos selecionados de Stylosanthes guianensis. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FORAGE BREEDING, 3., 2011, Bonito. Breeding forages for climate change adaptation and mitigation - eco-efficient animal production: proceedings... [Campo Grande: Embrapa Gado de Corte, 2011]. 1 CD-ROM.| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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| 4. |  | DUARTE, M. S.; RAMOS, A. K. B.; FERNANDES, F. D.; KARIA, C. T.; CARVALHO, M. A.; SANTOS, F. S.; AVIANI, D. M. Descritores morfológicos para realização de ensaios de distinguibilidade, estabilidade e homogeneidade em cultivares de Brachiaria. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FORAGE BREEDING, 3., 2011, Bonito. Breeding forages for climate change adaptation and mitigation - eco-efficient animal production: proceedings... [Campo Grande: Embrapa Gado de Corte, 2011]. 1 CD-ROM.| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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| 6. |  | MENEZES, C. A. DE M.; DUARTE, M. S.; TEIXEIRA, I. N.; CAVALCANTE, W. DE A.; ALMEIDA, P. DE S.; VIANA, M. B.; ZAIAT, M.; LEITAO, R. C. Using fruit and vegetable waste to generate hydrogen through dark fermentation. Engenharia Sanitária e Ambiental, v. 29, e20240013, 2024. Uso de resíduos de frutas e verduras para gerar hidrogênio por meio da fermentação escura.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 4 |
| Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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| 7. |  | LAGE, J. F.; PAULINO, P. V. R.; PEREIRA, L. G. R.; DUARTE, M. S.; VALADARES FILHO, S. C.; OLIVEIRA, A. S.; SOUZA, N. K. P.; LIMA, J. C. M. Carcass characteristics of feedlot lambs fed crude glycerin contaminated with high concentrations of crude fat. Meat Science, v. 96, n. 1, p. 108-113, 2014.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
| Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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| 8. |  | GIONBELLI, T. R. S.; VELOSO, C. M.; ROTTA, P. P.; VALADARES FILHO, S. C.; CARVALHO, B. C. de; M. I. MARCONDES; CUNHA, C. S.; NOVAES, M. A. S.; PREZOTTO, L. D.; DUARTE, M. S.; GIONBELLI, M. P. Foetal development of skeletal muscle in bovines as a function of maternal nutrition, foetal sex and gestational age. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, v. 102, p. 545-556, 2018.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
| Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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| 9. |  | WELLER, M. M.; ALBINO, R. L.; MARCONDES, M. I.; SILVA, W.; DANIELS, K. M.; CAMPOS, M. M.; DUARTE, M. S.; MESCOUTO, M. L.; SILVA, F. F.; GUIMARÃES, S. E. F. Effects of nutrient intake level on mammary parenchyma growth and gene expression in crossbred (Holstein × Gyr) prepubertal heifers. Journal of Dairy Science, v. 99, n. 12, p. 9962-9973, 2016.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
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| 10. |  | GIONBELLI, T. R. S.; ROTTA, P. P.; VELOSO, C. M.; MARCONDES, M. I.; VALADARES FILHO, S. C.; CARVALHO, B. C. de; LOVATTI, J. V. R.; CUNHA, C. S.; NOVAIS, M. A. S.; DUARTE, M. S.; GIONBELLI, M. P. Investigation of effects of maternal nutrition intensification and fetal sex on development of skeletal muscle of bovine fetuses. In: ADSA ASAS JOINT ANNUAL MEETING, 2015, Orlando. Proceedings... Orlando: ADSA: ASAS, 2015.| Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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| 11. |  | GONDIM, R. S.; CRISOSTOMO, L. A.; MAIA, A. de H. N.; SOUSA, J. A. de; BARROS, V. da S.; SILVA, A. R. da C.; GRANGEIRO, L. C.; GOMES FILHO, A. A. H.; DUARTE, M. S.; GONDIM, T. de A.; CORDEIRO, E. de A.; GURGEL, M. C.; MARQUES, A. A. A. Estoque de carbono no solo em diferentes sistemas de produção do meloeiro. Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2015. 32 p. (Embrapa Agroindústria Tropical. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 97).| Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento |
| Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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| 12. |  | GIONBELLI, T. R. S.; ROTTA, P. P.; VELOSO, C. M.; VALADARES FILHO, S. C.; CARVALHO, B. C. de; MARCONDES, M. I.; FERREIRA, M. F. L.; SOUZA, J. V. F.; SANTOS, J. S. A. A.; LACERDA, L. C.; DUARTE, M. S.; GIONBELLI, M. P. Intestinal development of bovine foetuses during gestation is affected by foetal sex and maternal nutrition. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, v. 101, n. 3, p. 493-501, 2017. Publicado online em 16 ago. 2016.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
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