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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  02/01/2019
Data da última atualização:  02/01/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MEZZOMO, R.; PAULINO, P. V. R.; BARBOSA, M. M.; MARTINS, T. S.; PEREIRA, L. G. R.; SILVA, J. C.; PAULINO, M. F.; SILVA, M. C.; SERÃO, N. V.
Afiliação:  LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL.
Título:  Protein dietary efficiency and methane emission in cattle fed soybean meal treated with tannins.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Animal Production Science, v. 58, n. 12, p. 2233-2241, 2018.
DOI:  10.1071/AN17289
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Adding tannins to the dietary protein source will cause complexation between the tannin and protein, which may increase dietary ruminal undegraded protein. Thus, this study aimed to evaluate the effects of replacing soybean meal (SM) with soybean meal treated with tannin (SMT) on the intake, partial and total nutrient digestibility, and protein dietary efficiency of young cattle fed a high-concentrate diet. Five Nellore bulls with bodyweights of 290 ± 11.2 kg were fitted with ruminal and abomasal cannulas and were used in the study. The experimental diets included 7.5% SM, with a proportion of that SM (0%, 33%, 66% or 100%) replaced with SMT. Another treatment (SMT+urea) with only 2.5% SM treated with tannins was tested. The intake of ether extract and the intake of neutral detergent fibre ash and protein were the only parameters related to feed intake that were affected by the replacement of SM with SMT. Ruminal and intestinal digestibility each showed a linear effect on crude protein, which decreased with ruminal digestibility and increased with intestinal digestibility. The intake of ruminal undegraded protein and metabolisable protein showed a positive linear correlation with the amount of SMT in the diet. SMT substitution showed no effect on methane emission. The replacement of traditional SM with SM treated with 2.5% tannins (85% condensed tannins and 15% hydrolysable tannins) for cattle that were fed high-concentrate diets showed increased amounts of metabolisable pro... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Ruminal digestion.
Thesaurus Nal:  Beef; Feedlots.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL24413 - 1UPCSP - DDSP DDSP DD

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1.Imagem marcado/desmarcadoMEZZOMO, R. Ceratocystis fimbriata Ellis & Halsted em espécies florestais no Rio Grande do Sul: comportamento e controle biológico. 2014. Dissertação (Mestrado em Engenharia Florestal, Área de Concentração em Silvicultura) - Universidade Federal de Santa Maria, Santa Maria. Orientadora: Marlove Fátima Brião Muniz; Coorientadores: Maristela Machado Araújo, Lia Rejane...
Tipo: Orientação de Tese de Pós-Graduação
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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2.Imagem marcado/desmarcadoLAZAROTTO, M.; MUNIZ, M. F. B.; SANTOS, A. F. dos; MEZZOMO, R.; PIVETA, G.; BLUME, E. Qualidade fisiológica e tratamentos de sementes de cedrela fissilis procedentes do sul do Brasil. Revista Árvore, Viçosa, v. 37, n. 2, p. 201-210, 2013.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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3.Imagem marcado/desmarcadoVIEIRA, E. S. N.; SANTOS, A. F. dos; REGO, G. M.; MEZZOMO, R; BORA, K. C. Qualidade sanitária de sementes de araucária de sementes tratadas com hipoclorito de sódio. Informativo ABRATES, v. 21, n. 2, p. 130, 2011. Edição dos resumos do 17º Congresso Brasileiro de Sementes, 2011, Natal. Resumo 1109.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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4.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, M. E. R.; BARBOSA, R. S.; MEZZOMO, R.; SCHRAMM, R.; VON-AHN, C. M. E.; SEDREZ, F. da S. Avaliação dos parâmetros higiênico-sanitários com influência na qualidade do leite. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE NUTRIÇÃO ANIMAL, 1., 2008, Fortaleza. Bioecnologia aplicada na produção de rações: anais. Fortaleza: SEBRAE-CE, 2008. Seção Manejo e Nutrição de Ruminantes. 1 CD-ROM.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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5.Imagem marcado/desmarcadoMEZZOMO, R.; ROLIM, J. M.; SANTOS, A. F. dos; POLETTO, T.; WALKER, C.; MACIEL, C. G.; MUNIZ, M. F. B. Aggressiveness of Fusarium oxysporum and Fusarium solani isolates to yerba-mate and production of extracellular enzymes. Summa Phytopathologica, Botucatu, v. 45, n. 2, p. 141-145, 2019. 5 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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6.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, M. E. R.; BARBOSA, R. S.; SEDREZ, F. da S.; MEZZOMO, R.; VON-AHN, C. M. E.; SCHRAMM, R. Influência da CCS e CBT com componentes físico-químicos do leite. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUALIDADE DO LEITE, 4., 2010, Florianópolis. Anais... Florianópolis: CBQL, 2010.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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7.Imagem marcado/desmarcadoMEZZOMO, R.; REIS, S. F. dos; PAULINO, P. V. R.; MEDEIROS, S. R. de; CRISTALDO, R. de O.; FEIJO, G. L. D. Rendimentos de cortes comerciais e composição física da carcaça de novilhas de corte de diferentes classes de consumo alimentar residual. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 47., 2010, Salvador. Empreendedorismo e progresso científicos na zootecnia brasileira de vanguarda: anais. Salvador: SBZ, 2010. 1 CD-ROM. 3 p. R4420
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.
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8.Imagem marcado/desmarcadoMEZZOMO, R.; PAULINO, P. V. R.; BARBOSA, M. M.; MARTINS, T. S.; PEREIRA, L. G. R.; SILVA, J. C.; PAULINO, M. F.; SILVA, M. C.; SERÃO, N. V. Protein dietary efficiency and methane emission in cattle fed soybean meal treated with tannins. Animal Production Science, v. 58, n. 12, p. 2233-2241, 2018.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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9.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, M. E. R.; BARBOSA, R. S.; ZANELA, M. B.; GOMES, J. F.; VON-AHN, C. M. E.; SEDREZ, F. da S.; MEZZOMO, R. Efeito do Azidiol e Bronopol em amostras de leite para o diagnóstico do leite instável não ácido (LINA). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUALIDADE DO LEITE: SEGURANÇA ALIMENTAR E SAÚDE PÚBLICA, 3., 2008, Recife. Anais... Recife:CBQL: UFRPE, 2008. 1 CD- ROM.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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