BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  21/06/2018
Data da última atualização:  15/05/2025
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FREITAS, R. S. X. de; NEPOMUCENO, D. de D.; MODESTO, E. C.; PEREIRA, T. P.; ALMEIDA, J. C. de C.; MORAIS, L. F. de; PEREIRA, L. G. R.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; TOMICH, T. R.
Afiliação:  Rafaela Scalise Xavier de Freitas, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; Delci de Deus Nepomuceno, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; Elisa Cristina Modesto, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; Tatiana Pires Pereira, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; João Carlos de Carvalho Almeida, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; Leonardo Fiusa de Morais, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; FERNANDA SAMARINI MACHADO, CNPGL; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL; THIERRY RIBEIRO TOMICH, CNPGL.
Título:  Methanolic extract of Urochloa humidicola on in vitro rumen fermentation.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 4, p. 504-513, 2018.
DOI:  10.1590/s0100-204x2018000400012
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Extrato metanólico de Urochloa humidicola na fermentação ruminal in vitro
Conteúdo:  ABSTRACT - The objective of this work was to evaluate the effect of the addition of the methanolic extract of Urochloa humidicola at four different concentrations (0, 75, 150, and 250 g L-1) on the in vitro rumen fermentation of Urochloa brizantha. The following variables were evaluated by the in vitro gas production technique: kinetic parameters; rumen degradation of dry matter; and production and concentration of the methane and carbon dioxide gases and of the acetate, propionate, and butyrate short-chain fatty acids. The addition of the methanolic extract reduces the production of gases generated from the degradation of nonfibrous carbohydrates (fraction A) in 9.55, 6.67, and 13.33%, respectively, at the concentrations of 75, 150, and 250 g L-1, compared with the control group, but it negatively affects the degradation of the dry matter of U. brizantha at the concentrations of 150 and 250 g L-1. The extract shows negative quadratic effect on gas production during 12 and 24 hours of U. brizantha incubation. The extract of U. humidicola reduces methane production and increases short-chain fatty acid production at the concentrations of 75, 150, and 250 g L-1. RESUMO – O objetivo deste trabalho foi avaliar o efeito da adição de extrato metanólico de Urochloa humidicola em quatro diferentes concentrações (0, 75, 150 e 250 g L-1) sobre a fermentação ruminal in vitro de Urochloa brizantha. As seguintes variáveis foram avaliadas pela técnica de produção de gás in vitro: parâmetro... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Metabolismo ruminal; Metabólitos secundários de plantas; Mitigação de metano; Secondary plant metabolites.
Thesaurus Nal:  Rumen fermentation; Urochloa humidicola.
Categoria do assunto:  --
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/178874/1/Methanolic-extract-of-Urochloa-humidicola.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE62758 - 1UPEAP - DD
CNPGL24394 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  02/02/2023
Data da última atualização:  24/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  VANEGAS K. G.; RENDSVIG, J. K. H.; JARCZYSKA, Z. D.; CÔRTES, M. V. de C. B.; VAN ESCH, A. P.; MORERA-GÓMEZ, M.; CONTESINI, F. J.; MORTENSEN, U. H.
Afiliação:  KATHERINA GARCIA VANEGAS, UNIVERSITY OF DENAMARK; JAKOB KRÆMMER HAAR RENDSVIG, UNIVERSITY OF DENMARK; ZOFIA DOROTA JARCZYNSKA, UNIVERSITY OF DENMARK; MARCIO VINICIUS DE C BARROS CORTES, CNPAF; ABEL PETER VAN ESCH, UNIVERSITY OF DENAMARK; MARTÍ MORERA-GÓMEZ, UNIVERSITY OF DENAMARK; FABIANO JARES CONTESINI, UNIVERSITY OF DENAMARK; UFFE HASBRO MORTENSEN, UNIVERSITY OF DENAMARK.
Título:  A Mad7 system for genetic engineering of filamentous fungi.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Journal of Fungi, v. 9, n. 1, 16, 2023.
ISSN:  2309-608X
DOI:  https://doi.org/10.3390/jof9010016
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The introduction of CRISPR technologies has revolutionized strain engineering in filamentous fungi. However, its use in commercial applications has been hampered by concerns over intellectual property (IP) ownership, and there is a need for implementing Cas nucleases that are not limited by complex IP constraints. One promising candidate in this context is the Mad7 enzyme, and we here present a versatile Mad7-CRISPR vector-set that can be efficiently used for the genetic engineering of four different Aspergillus species: Aspergillus nidulans, A. niger, A. oryzae and A. campestris, the latter being a species that has never previously been genetically engineered. We successfully used Mad7 to introduce unspecific as well as specific template-directed mutations including gene disruptions, gene insertions and gene deletions. Moreover, we demonstrate that both single-stranded oligonucleotides and PCR fragments equipped with short and long targeting sequences can be used for efficient marker-free gene editing. Importantly, our CRISPR/Mad7 system was functional in both non-homologous end-joining (NHEJ) proficient and deficient strains. Therefore, the newly implemented CRISPR/Mad7 was efficient to promote gene deletions and integrations using different types of DNA repair in four different Aspergillus species, resulting in the expansion of CRISPR toolboxes in fungal cell factories.
Palavras-Chave:  CRISPR; Filamentous fungi; Fungal strain engineering; Mad7.
Thesagro:  Fungo.
Thesaurus NAL:  Aspergillus; Fungi; Genetic engineering.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/1151460/1/jof-2023.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF36697 - 1UPCAP - DD20232023
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