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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
14/12/2018 |
Data da última atualização: |
14/12/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ALMEIDA, W. S. de; LIMA, S. G. de; BARRETO, H. M.; ANDRADE, L. M. de S.; FONSECA, L.; ATHAYDE SOBRINHO, C.; SANTOS, A. R. B.; MURATORIA, M. C. S. |
Afiliação: |
WANESSA SALES DE ALMEIDA, UFPI; SIDNEY GONÇALO DE LIMA, UFPI; HUMBERTO MEDEIROS BARRETO, UFPI; LEILA MARIA DE SOUSA ANDRADE, UFPI; LORENNA FONSECA, UFPI; CANDIDO ATHAYDE SOBRINHO, CPAMN; ANANDA ROSA BESERRA SANTOS, CPAMN/UFRPE; MARIA CHRISTINA SANCHES MURATORIA, UFPI. |
Título: |
Chemical composition and antimicrobial activity of the essential oil of Lippia lasiocalycina Cham. (Verbenaceae). |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Industrial Crops and Products, v. 109, p. 236-240, 2018. |
DOI: |
10.1016/j.indcrop.2018.09.007 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The plant material was collected at 9:00 am in the Gilbués city, Piauí State, Brazil, in April 2016. The region presents subhumid tropical climate with high temperatures and low rainfall index being located in the semi-arid region of northeastern Brazil. Plant material was made available by the Brazilian Agricultural Research Company - EMBRAPA Meio-Norte (-5.036410, -42.797898). Voucher specimen was deposited in the Embrapa Herbarium Genetic Resources and Biotechnology - CEN under the number CEN92437. Lippia lasiocalycina essential oil (LLEO) was obtained from fresh leaves of the plant by hydrodistillation using Clevenger type distillation apparatus for approximately 3 h. The essential oils yields ranged from 0.40 to 0.52%. At the end of the process, the resulting oil was collected, dried with sodium sulphate, weighed, and stored under refrigeration. The oil was solubilized in H2CCl for gas chromatography and mass spectrometry analysis. |
Palavras-Chave: |
Piperitenone oxide. |
Thesagro: |
Cândida Albicans. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
null Download
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 1 | |
1. |  | SILVA, E. de B.; LIMA, R. C.; GAURAT, J. O.; BRAGA NETO, A. M.; CRUZ, M. do C. M. da; BIÉ, D. C. A.; GONÇALVES, E. D.; SILVA, L. F. de O.; MOURA, P. H. A.; SOUZA, S. M. de. Soil acidity levels for blackberry liming recommendation and yield increase. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 59, e03398, 2024. Título em português: Níveis de acidez do solo para recomendação de calagem e aumento de produção da amora-preta.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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Registros recuperados : 1 | |
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