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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
09/11/2018 |
Data da última atualização: |
15/04/2025 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
COELHO, M. M.; GONÇALVES, L. C.; RODRIGUES, J. A. S.; KELLER, K. M.; ANJOS, G. V. de S. dos; OTTONI, D.; MICHEL, P. H. F.; JAYME, D. G. |
Afiliação: |
Mateus Merlo Coelho, Universidade Federal de Minas Gerais - UFMG/Escola de Medicina Veterinária/Departamento de Ciência Animal; Lúcio Carlos Gonçalves, Universidade Federal de Minas Gerais - UFMG/Escola de Medicina Veterinária/Departamento de Ciência Animal; JOSE AVELINO SANTOS RODRIGUES, CNPMS; Kelly Moura Keller, Universidade Federal de Minas Gerais - UFMG/Escola de Medicina Veterinária/Departamento de Ciência Animal; Gustavo Vinícius de Souza dos Anjos, Universidade Federal de Minas Gerais - UFMG/Escola de Medicina Veterinária/Departamento de Ciência Animal; Daniel Ottoni, Universidade Federal de Minas Gerais - UFMG/Escola de Medicina Veterinária/Departamento de Ciência Animal; Pedro Henrique Fulgêncio Michel, Universidade Federal de Minas Gerais - UFMG/Escola de Medicina Veterinária/Departamento de Ciência Animal; Diogo Gonzaga Jayme, Universidade Federal de Minas Gerais - UFMG/Escola de Medicina Veterinária/Departamento de Ciência Animal. |
Título: |
Chemical characteristics, aerobic stability, and microbiological counts in corn silage re-ensiled with bacterial inoculant. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 9, p. 1045-1052, Sept. 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Características químicas, estabilidade aeróbia e contagem microbiológica de silagens de milho reensiladas com inoculante bacteriano. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the effects of re-ensiling and bacterial inoculation on the quality of corn silage. The experiment was carried out in a 2x2 factorial design with or without inoculant association of Lactobacillus plantarum and Propionibacterium acidipropionici), and with re-ensiling after 36 hours of aerobic exposure or only ensiling of the whole plant of 'BRS 1055' corn. The fermentative quality, nutritional parameters, dry matter losses, aerobic stability, and microbiological counts of silages were evaluated. Re-ensiling caused an increase of pH and in acetic acid and propionic acid concentrations, as well as in the dry matter (DM), crude protein, neutral detergent fiber, and neutral detergent fiber crude protein contents. Conversely, there was a reduction in the nonfiber carbohydrates concentration and in in vitro dry matter digestibility for the re-ensiled material. All changes were explained by the higher-effluent production and DM loss of re-ensiled material that was subjected to two compactions. Microbiology was not altered by the treatments. The use of inoculant altered ash content, but it did not influence other parameters. In contrast, re-ensiling after 36 hours of aerobic exposure caused a reduction in the nutritive value of corn silage and accentuated the DM losses. |
Palavras-Chave: |
Aerobic deterioration; Deterioração aeróbia; Dry matter losses; Perda de matéria seca; Re-ensiling; Reensilagem. |
Thesagro: |
Aditivo. |
Thesaurus Nal: |
Additives. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/185721/1/Chemical-characteristics-aerobic-stability.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
29/05/2018 |
Data da última atualização: |
29/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
CAMPOS, A. D.; SILVA, M. L. N. |
Afiliação: |
ANGELA DINIZ CAMPOS, CPACT; Marx Leandro Naves Silva. |
Título: |
Vantagens econômicas e ambientais do cultivo da acácia-negra no Rio Grande do Sul. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2017. |
Páginas: |
28 p. |
Série: |
(Embrapa Clima Temperado. Documentos, 437). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Acácia-negra. |
Thesagro: |
Agrossilvicultura. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/bitstream/doc/1092051/1/AngelaDinizCamposDocumento437.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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