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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
28/05/2018 |
Data da última atualização: |
06/02/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SILVA, M. S.; NASCIMENTO, C. C. H. C.; OLIVEIRA, J. F. F.; NASCIMENTO, S. F.; VASCONCELOS, S. D. D. de; NOGUEIRA, R. I.; STEPHENS, P. R. S.; DIRÉ, G. F.; BARRETO, A. S. |
Afiliação: |
M. S. Silva; C. C. H. C Nascimento; J. F. F. Oliveira; Nascimento S. F.; S. D. D. de Vasconcelos; REGINA ISABEL NOGUEIRA, CTAA; Stephens P. R. S.; G. F. Diré; A. S Barreto. |
Título: |
Evaluation of the preliminary phytochemical profile and antioxidant activity of an aqueous extract processed from Myrciaracemosa leaves. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Merit Research Journal of Medicine and Medical Sciences , v. 6 , n. 2, p. 61-67, Feb. 2018. |
ISSN: |
2354-323X |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This work describes the preliminary phytochemical profile of the aqueous extract of Myrciaracemosa leaves, the evaluation of the antioxidant activity through the determination of the total phenolic content by the conventional method of Folin-Ciocalteu and evaluation of the antioxidant activity, measured through the ABTS. The results suggest that the aqueous extract of Myrciaracemosa presents in its composition phenolic compounds (tannins and flavonoids), antioxidant action around the average concentration 33668.82 mg/100g, standard deviation equal to 398.0 and coefficient of variance equal to 1.2% and the total phenolic compounds concentration in the extracts was 205.98 mg / 100g, standard deviation 24.89 and coefficient of variance 0.01%. From the evaluation of the obtained results it can be suggested that the studied plant extract presents redoxi property in relation to the contents of saponins, phenols, tannins anddenoted favonoids. |
Palavras-Chave: |
Myrciaracemosa. |
Thesagro: |
Antioxidante. |
Thesaurus Nal: |
Antioxidant activity. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 3 | |
1. |  | RIBEIRO, D.; DORELLA, F. A.; GUIMARAES, A. S.; SILVA, T. M. A. DA; SANTOS, R. DE L.; SILVA, M. X.; GOUVEIA, A. M. G.; AZEVEDO, V. Avaliação do potencial vacinal de uma linhagem recombinante de Corynebacterium pseudotuberculosis na redução das lesões em linfonodos caprinos causada por linfadenite caseosa. In: Encontro Nacional de Patologia Veterinária, 15., 2011, Goiânia. Anais...Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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2. |  | SILVA, A. P. C.; MACÊDO, A. A.; SILVA, T. M. A.; XIMENES, L. C. A.; BRANDAO, H. de M.; PAIXÃO, T. A.; SANTOS, R. L. Protection Provided by an Encapsulated Live Attenuated ΔabcBA Strain of Brucella ovis against Experimental Challenge in a Murine Model. Clinical and Vaccine Immunology, v. 22, n. 7, p. 789-973, 2015.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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3. |  | SILVA, A. P. C.; MACÊDO, A. A.; COSTA, L. F.; ROCHA, C. E.; GARCIA, L. N. N.; FARIAS, J. R. D.; GOMES, P. P. R.; TEIXEIRA, G. C.; FONSECA, K. W. J.; MAIA, A. R. F.; NEVES, G. G.; ROMÃO, E. L.; SILVA, T. M. A.; MOL, J. P. S.; OLIVEIRA, R. M.; ARAÚJO, M. S. S.; NASCIMENTO, E. F.; MARTINS-FILHO, O. A.; BRANDAO, H. de M.; PAIXÃO, T. A.; SANTOS, R. L. Encapsulated Brucella ovis Lacking a Putative ATP-Binding Cassette Transporter (delta-abcBA) Protects against Wild Type Brucella ovis in Rams. Plos One, v. 10, n. 8, e013865, 2015.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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Registros recuperados : 3 | |
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