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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
21/05/2018 |
Data da última atualização: |
22/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
JUNQUEIRA-FRANCO, M. V. M.; OLIVEIRA, J. E. D. de; NUTTI, M. R.; PEREIRA, H. S.; CARVALHO, J. L. V. de; ABRAMS, S. A.; BRANDÃO, C. F. C.; MARCHINI, J. S. |
Afiliação: |
Márcia Varella Morandi Junqueira-Franco, USP; José Eduardo Dutra de Oliveira, USP; MARILIA REGINI NUTTI, CTAA; HELTON SANTOS PEREIRA, CNPAF; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA; Steven A. Abrams, University of Texas; Camila Fernanda Cunha Brandão, USP; Júlio Sérgio Marchini, USP. |
Título: |
Iron absorption from beans with different contents of iron, evaluated by stable isotopes. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Clinical Nutrition ESPEN, v. 25, p. 121-125, June 2018. |
DOI: |
10.1016/j.clnesp.2018.03.120 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The introduction of biofortified foods such as beans with higher iron content may be a useful tool in preventing iron deficiency. The biofortification aims to reach the root of the problem of malnutrition, targets the neediest population, uses embedded distribution mechanisms, is scientifically feasible and effective in terms of cost, and complements other ongoing interventions to control micronutrient deficiency. However, to ensure effectiveness, measurement of the absorption of minerals is essential. |
Palavras-Chave: |
Absorção de ferro; Biodisponibilidade; Biofortificação; Deficiência de ferro; Isótopos estáveis. |
Thesagro: |
Anemia; Deficiência Mineral; Deficiência Nutricional; Feijão; Grão. |
Thesaurus Nal: |
Beans; Bioavailability; Biofortification; Iron absorption; Iron deficiency anemia; Stable isotopes. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 2 | |
2. |  | SOUSA, A. de B.; TEIXEIRA, M. da S.; SOUSA, O. L. de; LEITÃO, R. C.; ROSA, M. de F.; SANTAELLA, S. T. Viabilidade de tratamento do líquido da casca do coco verde em sistemas de lodos ativados. In: REUNIÃO ANUAL DA SBPC, 59., 2007, Belém-PA. [Resumos..] Belém: SBPC :Universidade Federal do Pará, 2007.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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Registros recuperados : 2 | |
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