Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  27/02/2018
Data da última atualização:  27/02/2018
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  CHAVES, A. C. S. D.
Afiliação:  ANA CAROLINA SAMPAIO DORIA CHAVES, CTAA.
Título:  Produção de leites fermentados.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: NERO, L. A.; CRUZ, A. G. DA; BERSOT, L. DOS S. (Ed.). Produção, processamento e fiscalização de leite e derivados. São Paulo: Atheneu, 2017. Cap. 11.
Páginas:  p. 187-203
ISBN:  978-85-388-0739-1
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Benefícios do leite fermentado; História do leite; Produção de leite fermentado.
Thesagro:  Controle de Qualidade; Leite Fermentado.
Thesaurus Nal:  Fermented milk.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA14094 - 1UPCPL - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  11/11/2021
Data da última atualização:  10/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  FREGULIA, P.; NEVES, A. L. A.; DIAS, R. J. P.; CAMPOS, M. M.
Afiliação:  PRISCILA FREGULIA, Universidade Federal de Juiz de Fora; ANDRE LUIS ALVES NEVES, University of Copenhagen; ROBERTO JÚNIO PEDROSO DIAS, Universidade Federal de Juiz de Fora; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL.
Título:  A review of rumen parameters in bovines with divergent feed efficiencies: what do these parameters tell us about improving animal productivity and sustainability?
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Livestock Science, v. 254, 104761, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.livsci.2021.104761
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Increased food production is urgently needed to meet the high demand for agricultural products required by the world's growing population. Feed efficiency consists of achieving maximum output using minimum input on animal production. Improving feed efficiency is a valid strategy to increase food production without exhausting the natural resources of the planet. However, the biological mechanisms related to feed efficiency phenotype are not well understood yet. Ruminal activity is the major anaerobic biodigester that supplies energy for the animal, but only recently researchers have focused their attention on correlating rumen parameters to feed efficiency. Among these parameters, rumen microbial composition, gene expression of the rumen epithelium, rumen pH, metabolites, volatile fatty acid, methane production, feed digestibility, and microbial enzymes have been directly associated with feed efficiency. The rumen works as a stable and balanced ecosystem that influences the host, and modulating its microbial activity can be a useful strategy to mitigate emissions of pollutants into the environment (e.g., methane). This review provides an overview of all rumen parameters linked to feed efficiency in bovines and discusses how they can be better understood to improve animal productivity and sustainability.
Palavras-Chave:  Eficiência alimentar.
Thesagro:  Bovino; Gado de Corte; Gado Leiteiro.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL25477 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional