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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  15/12/2017
Data da última atualização:  15/12/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MASSUQUETTO, A.; DURAU, J. F.; SCHRAMM, V. G.; TEIXEIRA NETTO, M. V.; KRABBE, E. L.; MAIORKA, A.
Afiliação:  ANDREA MASSUQUETTO, UFPR; JEAN FAGNER DURAU, UFPR; VINÍCIUS GONSALES SCHRAMM, UFPR; MARINA VOLANSKI TEIXEIRA NETTO, UFPR; EVERTON LUIS KRABBE, CNPSA; ALEX MAIORKA, UFPR.
Título:  Influence of feed form and conditioning time on pellet quality, performance and ileal nutrient digestibility in broilers.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Journal of Applied Poultry Research, 11 setp. 2017.
DOI:  10.3382/japr/pfx039
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  An experiment was conducted to investigate the effects of the feed form and conditioning time of pelleted diets on pellet quality, broiler performance and nutrient digestibility during the starter phase. A total of 480 male Cobb broilers were distributed according to a completely randomized experimental design into six treatments with eight replicates each. Treatments consisted of a mash diet and five crumbled diets submitted to different conditioning times (zero, 60, 80, 100, or 120 seconds). The broilers fed pelleted diets submitted to steam conditioning presented higher feed intake and BW gain (P ≤ 0.05), higher coefficient of ileal apparent digestibility (CIAD) of DM and CP, as well as higher ileal digestible energy (IDE) (P ≤ 0.05) than those fed the mash diet. However, treatments did not influence FCR or starch digestibility (P > 0.05). Feed intake increased linearly (P ≤ 0.05) with conditioning time while a quadratic response (P ≤ 0.05) was noted for IDE. Conditioning time did not affect the amount of intact pellets or protein solubility (P > 0.05), but increased pellet durability index (P ≤ 0.01), pellet hardness (P ≤ 0.05), and water activity (P ≤ 0.05). It was concluded that feed physical form and conditioning time influence the performance and nutrient digestibility in starter broilers. and that increasing conditioning times promote better pellet quality.
Thesagro:  Alimentação; Dieta; Digestibilidade; Frango de corte; Nutrição animal.
Thesaurus Nal:  Pelleted feeds.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA21238 - 1UPCAP - DD
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Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.
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