Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  03/04/2017
Data da última atualização:  16/05/2017
Autoria:  FERRAZ, P. F. P.; YANAGI JUNIOR, T.; LIMA, R. R. de; FERRAZ, G. A. e S.; XIN, H.
Afiliação:  PATRÍCIA FERREIRA PONCIANO FERRAZ, UFLA; TADAYUKI YANAGI JUNIOR, UFLA; RENATO RIBEIRO DE LIMA, UFLA; GABRIEL ARAÚJO E SILVA FERRAZ, UFLA; HONGWEI XIN, Iowa State University.
Título:  Performance of chicks subjected to thermal challenge.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 2, p. 113-120, fev. 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Desempenho de pintinhos submetidos a estresse térmico.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the effect of thermal challenge at different intensities and durations on the production responses of 3 to 21-day-old broiler chickens. Two hundred and ten Cobb chicks were subjected to dry-bulb temperatures (tdb) of 27, 30, 33, or 36°C for the duration of 0, 1, 2, 3, or 4 days from the second day of life onwards. The experiment was carried out in four identical environmentallycontrolled wind tunnels. Data on body mass (BM), feed intake (FI), and water intake (WI), all in grams, were monitored daily; and body weight gain (BWG), in grams, and feed conversion (FC) were also calculated. The effect of duration was not statistically significant. Empirical models were adjusted to relate BM, FI, and WI with tdb and bird age. The performance of chicks at 21 days of age was analyzed using the BM, FI, WI, BWG, and FC values. Overall, the development of chicks at 33 and 36°C was better than that of those subjected to the lower tdb of 30 and 27°C. The exposure of chicks to cold thermal challenge in early life can have a carry-over negative effect on their production performance up to 21 days of age.
Palavras-Chave:  Carry-over effect; Estresse térmico; Production responses; Resposta produtiva; Temperatura do ar.
Thesagro:  Efeito residual; Frango.
Thesaurus Nal:  Air temperature; Broiler chickens; Thermal stress.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/158540/1/Performance-of-chicks-subjected.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE61044 - 1UPEAP - PP630.72081P474
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoFERRAZ, P. F. P.; YANAGI JUNIOR, T.; LIMA, R. R. de; FERRAZ, G. A. e S.; XIN, H. Performance of chicks subjected to thermal challenge. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 2, p. 113-120, fev. 2017. Título em português: Desempenho de pintinhos submetidos a estresse térmico.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoFERRAZ, P. F. P.; YANAGI JUNIOR, T.; HERNÁNDEZ JULIO, Y. F.; CASTRO, J. de O.; GATES, R. S.; REIS, G. M.; CAMPOS, A. T. Predicting chick body mass by artificial intelligence-based models. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 49, n. 7, p. 559-568, jul. 2014. Título em português: Predição da massa corporal de pintinhos por meio de modelos baseados em inteligência artificial.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional