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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital. |
Data corrente: |
29/12/2016 |
Data da última atualização: |
07/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SILVA, R. de O.; BARIONI, L. G.; MORAN, D. |
Afiliação: |
RAFAEL DE OLIVEIRA SILVA, The University of Edinburgh, SRUC; LUIS GUSTAVO BARIONI, CNPTIA; DOMINIC MORAN, SRUC. |
Título: |
Greenhouse gas mitigation through sustainable intensification of livestock production in the Brazilian Cerrado. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
EuroChoices, v. 14, n. 1, p. 28-34, Apr. 2015. |
DOI: |
10.1111/1746-692X.12079 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Brazilian greenhouse gas emissions (GHG) are projected to reach 3.2 gigatonnes (CO2 eq.) by 2020. The government has made a voluntary commitment to reduce this figure by 40 per cent. A reduction in deforestation and livestock mitigation measures are key components of this commitment. Focusing on the Cerrado core (central Brazilian Savannah), we analyse abatement potential and cost-effectiveness of GHG mitigation measures applicable to livestock production. We focus on the role of intensification measures, particularly pasture restoration and animal performance to meet the objectives of increasing beef production to meet higher demand, while simultaneously reducing emissions. |
Palavras-Chave: |
Gases do efeito estufa; Produção pecuária. |
Thesagro: |
Cerrado. |
Thesaurus Nal: |
Environmental policy; Greenhouse gas emissions; Livestock production. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01406naa a2200229 a 4500 001 2059585 005 2020-01-07 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1111/1746-692X.12079$2DOI 100 1 $aSILVA, R. de O. 245 $aGreenhouse gas mitigation through sustainable intensification of livestock production in the Brazilian Cerrado.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aBrazilian greenhouse gas emissions (GHG) are projected to reach 3.2 gigatonnes (CO2 eq.) by 2020. The government has made a voluntary commitment to reduce this figure by 40 per cent. A reduction in deforestation and livestock mitigation measures are key components of this commitment. Focusing on the Cerrado core (central Brazilian Savannah), we analyse abatement potential and cost-effectiveness of GHG mitigation measures applicable to livestock production. We focus on the role of intensification measures, particularly pasture restoration and animal performance to meet the objectives of increasing beef production to meet higher demand, while simultaneously reducing emissions. 650 $aEnvironmental policy 650 $aGreenhouse gas emissions 650 $aLivestock production 650 $aCerrado 653 $aGases do efeito estufa 653 $aProdução pecuária 700 1 $aBARIONI, L. G. 700 1 $aMORAN, D. 773 $tEuroChoices$gv. 14, n. 1, p. 28-34, Apr. 2015.
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Registro original: |
Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 4 | |
1. |  | OZEKI, A.; HITOTSUYANAGI, Y.; HASHIMOTO, E.; ITOKAWA, H.; TAKEYA, K.; ALVES, S. de M. Cytotoxic quassinoids from Simaba cedron. Journal of Natural Products, v. 61, n. 6, p. 776-780, 1998.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: Internacional - A |
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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2. |  | CÊ, E. R.; GIOMBELLI, A.; KICH, J. D.; MORESCO, K. S.; MIRANDA, A.; PEDRÃO, M. R.; JOHANN, G.; BADARÓ, A. C. L.; HASHIMOTO, E. H.; MACHADO-LUNKES, A. Monitoring of pig slaughter stages and correlation in the prevalence of pathogens and levels of microorganisms that indicate microbiological quality and hygiene using a predictive model. Journal of Food Protection, v. 86, n. 100034, 2023.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 3 |
Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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3. |  | SANTOS, J. S. dos; OLIVEIRA, T. M. de; MARTINS, L. M.; HASHIMOTO, E. H.; BASSOI, M. C.; PIRES, J. L. F.; MIRANDA, M. Z. de; GARCIA, S.; ITANO, E. N.; ONO, E. Y. S.; KAWAMURA, O.; HIROOKA, E. Y. Monitoramento e nível de ingestão de desoxinivalenol por trigo. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 32, n. 4, p. 1439-1450, out./dez. 2011.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 3 |
Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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4. |  | SANTOS, J. S. dos; SOUZA, T. M.; ONO, E. Y. S.; HASHIMOTO, E; H.; BASSOI, M. C.; MIRANDA, M. Z. de; ITANO, E. N.; KAWAMURA, O.; HIROOKA, E. Y. Natural occurrence of deoxynivalenol in wheat from Parana State, Brazil and estimated daily intake by wheat products. Food Chemistry, Essex, v. 138, n. 1, p. 90-95, May 2013.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Soja; Embrapa Trigo. |
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Registros recuperados : 4 | |
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