|
|
 | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
26/10/2016 |
Data da última atualização: |
05/04/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
GONÇALVES, B.-H. R. F.; SILVA, G. de J.; PONTES, S. F. O.; FONTAN, R. da C. I.; EGITO, A. S. do; FERRÃO, S. P. B. |
Afiliação: |
Ben-Hur Ramos Ferreira Gonçalves, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia (UESB) - Itapetinga, BA, Brasil; Grazielly de Jesus Silva, UESB - Itapetinga, BA, Brasil; Silvania Farias Oliveira Pontes, UESB - Itapetinga, BA, Brasil; Rafael da Costa Ilheu Fontan, UESB - Itapetinga, BA, Brasil; ANTONIO SILVIO DO EGITO, CNPC; Sibelli Passini Barbosa Ferrão, UESB - Itapetinga, BA, Brasil. |
Título: |
Evaluation of the peptide profile with a view to authenticating buffalo mozzarella cheese. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Food Science and Technology, v. 51, n. 7, p. 1586-1593, Jul. 2016. |
DOI: |
10.1111/ijfs.13128 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
[ANTONIO SILVIO DO EGITO VASCONCELOS]. |
Conteúdo: |
Abstract: Electrophoretic and chromatographic techniques were used to determine water-soluble peptide profiles aiming to identify the adulteration of buffalo milk mozzarella cheese by the addition of cow's milk. Thus, cheeses were produced with contents of cow's milk varying from 0% to 100%, and the peptides extracted after production and after 20 days of refrigeration. Polyacrylamide gel electrophoresis under denaturing conditions in the presence of sodium dodecyl sulphate (SDS-PAGE) identified a potential peptide marker of exclusively bovine origin with a size of about 21 kDa for the addition of cow's milk above 30%. Reverse-phase high-performance liquid chromatography (RP-HPLC) indicated the existence of two potential peptides present in higher concentrations in buffalo milk and one exclusive for cow's milk, the latter making it possible to estimate the addition of cow's milk to buffalo milk. Six commercial brands of buffalo mozzarella cheese were evaluated, and indications of adulteration found in four of them. |
Palavras-Chave: |
Adulteration; Cheese; Cromatografia líquida de alta eficiência; Feed adulteration; High-performance liquid chromatography; Leite de búfala; Milk products; Milk protein; Mozzarella; Proteína do leite. |
Thesagro: |
Adulteração; Cromatografia; Produto derivado do leite; Queijo; Tecnologia de alimento. |
Thesaurus Nal: |
Buffalo milk; Polyacrylamide gel electrophoresis. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
null Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registros recuperados : 2 | |
1. |  | LIÉVANO-LATORRE, L. F.; ALMEIDA-ROCHA, J. M. de; AKAMA, A.; ALMEIDA, H. A.; ANDRADE, R. T. G.; ANJOS, M. R. dos; ANTONINI, Y.; BAHIA, T. de O.; BARBOSA, F. R.; BARBOSA, R. I.; BARROS, C. F.; BERGALLO, H. G.; BRABO, L. S.; CAMILO, A. R.; CAPELLÃO, R.; CARPANEDO, R. de S.; CASTILHO, C. V.; CAVALHEIRO, L.; CERQUEIRA, R.; CORDEIRO, C. L.; CÓRDOVA, M. O.; CROUZEILLES, R.; CUNHA, C. N. da; DESBIEZ, A.; DRESCHLER-SANTOS, E. R.; DIB, V.; DORIA, C. R. da C.; DRUMMOND, L. de O.; FERNANDES, G. W. A.; FERREIRA, V. L.; FISCHER, E.; FRANCI, L. de C.; GONÇALVES, S. R. A.; GRELLE, C. E. de V.; GUILHON, G. N.; HOELTGEBAUM, M. P.; IGUATEMY, M. de A.; IRIBARREM, Á.; JAKOVAC, C. C.; JUNQUEIRA, A. B.; KOROIVA, R.; KRIEGER, J. M.; LACERDA, E.; LATAWIEC, A.; LOPES, A. M.; LUZ, J. L.; MACHADO, T. L. da S.; MAIOLI-AZEVEDO, V.; MANES, S.; MANZATTO, A. G.; MATOS, A. C. L. de; MONTEIRO, L. M.; MUANIS, M. C.; NASCIMENTO, M. T.; OLIVEIRA, S. N.; NIEMEYER, J.; NORONHA, J. da C.; NUNES, A. P.; OLIVEIRA, A. E.; OLIVEIRA, J. C.; OLIVEIRA, L. G.; PANSINI, S.; PENHACEK, M.; PERDIZ, R. de O.; PODGAISKI, L. R.; PONTES, A. R. M.; RABELLO, A. M.; RIBEIRO, D. B.; ROCHA, D.; RODRIGUES, D. de J.; ROQUE, F. de O.; ROSADO, B. H.; SANTOS, C. F.; SANTOS, F. C.; SANTOS, P. M.; SCARAMUZZA, C. A.; SILVA, A. C. L.; SILVEIRA, B. R.; SILVEIRA, M.; SILVEIRA, M. A. P. de A.; STRASSBURG, B.; TOMAS, W. M.; WILLMER, J. N. G.; LOYOLA, R. Addressing the urgent climate and biodiversity crisis through strategic ecosystem restoration in Brazil. Biological Conservation v.302, 110972, feb. 2025. Online First.Tipo: Artigo em Periódico Indexado |
Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
|    |
2. |  | ROSA C.; BACCARO, F.; CRONEMBERGER, C.; HIPÓLITO, J.; BARROS, C. F.; RODRIGUES, D. de J.; NECKEL-OLIVEIRA, S.; OVERBECK, G. E.; DRECHSLER-SANTOS, E. R.; ANJOS, M. R. dos; FERREGUETTI, A. C.; AKAMA, A.; MARTINS, M. B.; TOMAS, W. M.; SANTOS, S. A.; FERREIRA, V. L.; CUNHA, C. N. da; PENHA, J.; PINHO, J. B. de; SALIS, S. M.; DORIA, C. R. da C.; PILLAR, V. D.; PODGAISKI, L. R.; MENIN, M.; BÍGIO, N, C.; ARAGÓN, S.; MANZATTO, A. G.; VÉLEZ-MARTIN, E.; SILVA, A. C. B. L. e; IZZO, T. J.; MORTATI, A. F.; GIACOMIN, L. L.; ALMEIDA, T. E.; ANDRÉ, T.; SILVEIRA, M. A. P. de A.; SILVEIRA, A. L. P. da; MESSIAS, M. R.; MARQUES, M. C. M.; PADIAL, A. A.; MARQUES, R.; BITAR, Y. O. C.; SILVEIRA, M.; MORATO, E. F.; PAGOTTO, R. de C.; STRUSSMANN, C.; MACHADO, R. B.; AGUIAR, L. M. de S.; FERNANDES, G. W.; OKI, Y.; NOVAIS, S.; FERREIRA, G. B.; BARBOSA, F. R.; OCHOA, A. C.; MANGIONE, A. M.; GATICA, A.; CARRIZO, M. C.; RETTA, L. M.; JOFRÉ, L. E.; CASTILLO, L. L.; NEME, A. M.; RUEDA, C.; TOLEDO, J. J. de; GRELLE, C. E. V.; VALE, M. M.; VIEIRA, M. V.; CERQUEIRA, R.; HIGASHIKAWA, E. M.; MENDONÇA, F. P. de; GUERREIRO, Q. L de M.; BANHOS, A.; HERO, JEAN-MARC; KOBLITZ, R.; COLLEVATTI, R. G.; SILVEIRA, L. F.; VASCONCELOS, H. L.; VIEIRA, C. R.; COLLI, G. R.; CECHIN, S. Z.; SANTOS, T. G. dos; FONTANA, C. S.; JARENKOW, J. A.; MALABARBA, L. R.; RUEDA, M. P. R.; ARAUJO, P. A.; PALOMO, L.; ITURRE, M. C.; BERGALLO, H. G.; MAGNUSSON, W. E. The program for biodiversity research in Brazil: The role of regional networks for biodiversity knowledge, dissemination, and conservation. Anais da Academia Brasileira de Ciências, v. 93, n. 2, e20201604, 2021.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
|    |
Registros recuperados : 2 | |
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|