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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  02/08/2016
Data da última atualização:  02/08/2016
Autoria:  LELLIS, W. A.; RUSSELL, J. A.
Título:  Effect of temperature on survival growth and feed intake of postlarval spiny lobsters, Panulirus argus.
Ano de publicação:  1990
Fonte/Imprenta:  Aquaculture, v. 90, n. 1, p. 1-9, 1990.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Lagostas postlarval.
Thesagro:  Crescimento; Ração; Sobrevivência; Temperatura.
Thesaurus Nal:  Panulirus argus.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAA34872 - 1ADDSP - PPS7329S7329
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  11/12/2017
Data da última atualização:  11/12/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SILVA, M. de O. e; GOMES, F. C.; ROSA, S. D. V. F. da.
Afiliação:  MARIANA DE OLIVEIRA E SILVA, UFLA; FRANCISCO CARLOS GOMES, UFLA; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, SAPC.
Título:  Ultrasonic pulse technique for evaluation of mechanical damage in processed coffee beans.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Semina. Ciências Agrárias, Londrina, v. 38, n. 5, p. 3007-318, set./out. 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Técnica de pulso ultrassônico para avaliação de danos mecânicos em grãos de café beneficiados.
Conteúdo:  The knowledge of the physical characteristics of the coffee bean allows the transition from the conventional storage model in bags to the silo storage, and as an indirect measure of the improvement and conservation of the quality of the stored grain. The elastic modulus allows comparisons on the strength of material. The variations of this occur due to its chemical composition, microstructures and material defects, being able to be used as indicator of the physical integrity of the grain. The ultrasonic pulse technique is an alternative to obtain the elastic modulus in a simple and non-destructive way. In this context, it was proposed the development of a non-destructive methodology that will perform the quality evaluation by determining the elastic modulus of the coffee beans. For this purpose, a reference silo was constructed, reproducing the storage conditions, and the elastic modulus values were determined. The values obtained by the Stress Wave Timer apparatus are between 2.54 and 4.23 MPa, with a maximum load of 8.32 kN, and a calculated vertical pressure of 1,526 kPa. To evaluate the impact of the storage conditions and the loads applied during the non-destructive test, laboratory tests applied in seeds were performed, and the tetrazolium test was the only one able to differentiate the samples. It was concluded that Stress Wave Timer was able to determine the elastic modulus values for the coffee bean mass and could be used as an indicative of the quality.
Palavras-Chave:  Compression test; Módulo de elasticidade; Stress wave timer; Teste de compressão.
Thesagro:  Armazenamento de alimento; Café.
Thesaurus NAL:  Modulus of elasticity.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/168595/1/ultrasonic-pulse-technique-for-evaluation.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1213 - 1UPCAP - DD
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