BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  07/03/2016
Data da última atualização:  10/03/2016
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  PEREIRA, L. F. P.; IVAMOTO, S. T.
Afiliação:  LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, SAPC; SUZANA TIEMI IVAMOTO, IAPAR/Univesidade Estadual de Londrina.
Título:  Characterization of coffee genes involved in isoprenoid and diterpene metabolic pathways.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: PREEDY, V. R. Coffee in helath and disease prevention. London, UK: Elsevier, 2015. p. 45-51.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Coffee is consumed by more than 800 million people who enjoy its taste, flavor, and health benefits. A lthough consumption may be directly related to the quality of the coffee, little is known about the specific components of coffee, such as lipid content, that contribute to its quality. The most important lipids in coffee are the diterpenes kah-weol and cafestol, which are related to one another by their fragrance and importance to consumer health. In addition to having anticarcinogenic and intioxidant properties, they also are associated with increased concentrations of serum cholesterol. Diterpenes are one of the largest families of secondary metabolites in plants and originate from the isoprenoid pathway. Isoprenoids (also called terpenoids) are the most functionally and structurally diverse group of plant metabolites. They are synthesized in all organisms but are especially abundant and diverse in plants, with more than 40,000 compounds reported to date. Despit e the diversity of their function and structure, all isoprenoids are derived from the common five-carbon building unit iso-pentenyl diphosphate (IPP) and its isomer dimethyla llyl diphosphate (DMAPP). In higher plants, two independent pathways that are located in separate intracellular compart-ments are involved in the biosynthesis of IPP and DMAPP. In the cytosol, IPP is derived from the mevalonate (MVA) pathway. Within plastids, IPP is formed from pyruvate and glyceraldehyde 3-phosphate hrough the methylerythri... Mostrar Tudo
Thesagro:  Café.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
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CNPCa - SAPC920 - 1UPCPL - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, M. A. D. da; SILVA, W. R. da. Comportamento de fungos e de sementes de feijoeiro durante o teste de envelhecimento artificial. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 35, n. 3, p. 599-608, mar. 2000. Título em inglês: Behavior of fungi and of bean seeds during the artificial aging test.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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2.Imagem marcado/desmarcadoCHOUDHURY, E. N.; MILLAR, A. A.; SILVA, M. A. D. Comparacao de tres sistemas de manejo da irrigacao de tomate industrial em escala semicomercial. In: CONGRESSO NACIONAL DE IRRIGACAO E DRENAGEM, 5., 1980, Sao Paulo. Anais... Sao Paulo: ABID, 1980. v. 3, p. 231-249.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
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3.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, M. A. D.; CHOUDHURY, E. N.; GUROVICH, L. A.; MILLAR, A. A. Metodologia para determinar as necessidades de agua das culturas irrigadas. In: EMBRAPA. Centro de Pesquisa Agropecuária do Tropico Semi-Árido. Pesquisa em irrigação no tropico Semi-Árido: solo, agua, planta. Petrolina, 1981. p. 25-44. (EMBRAPA-CPATSA. Boletim de pesquisa, 4).
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
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4.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, M. A. D.; MILLAR, A. A.; BERNARDO, S.; CONDE, A. R. Efeito da lâmina de água e da adubação nitrogenada sobre a produção de feijão "mascassar", utilizando o sistema de irrigação por aspersão em linha. Petrolina: EMBRAPA-CPATSA, 1978. 20 p. Trabalho apresentado no Congresso de Irrigação e Drenagem, Salvador, setembro de 1978.
Tipo: Folder/Folheto/Cartilha
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
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5.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, M. A. D.; CHOUDHURY, E. N.; FARIA, C. M. B. de. Influencia de algumas práticas agrícolas na conservação e fertilidade do solo de uma região semi-árida. Petrolina: EMBRAPA-CPATSA, 1979. 33 p. (CPATSA. Boletim de pesquisa)
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
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6.Imagem marcado/desmarcadoLUZ, J. M. Q.; CALÁBRIA, I. P.; VIEIRA, J. V.; MELO, B.; SANTANA, D. G.; SILVA, M. A. D. Densidade de plantio de cultivares de cenoura para processamento submetidas à adubação química e orgânica. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 26, n. 2, p. 276-280, jun. 2008.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Nacional - A
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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7.Imagem marcado/desmarcadoCALÁBRIA, I. P.; LUZ, J. M. Q.; VIEIRA, J. V.; SANTANA, D. G.; SILVA, M. A. D. da. Produtividade de cultivares de cenoura, Carandaí e alvorada, em diferentes espaçamentos nos sistemas convencional e orgânico. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 387, jul. 2004. Suplemento 1.
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
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8.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, F. de; KIDMAN, D. C.; SILVA, A. de S.; NUNES, R. F. de M.; SILVA, M. A. D. Interação entre umidade do solo, nitrogênio e densidade de plantio na produção do milho. Petrolina: EMBRAPA-CPATSA, 1980. 12 p.
Tipo: Folder/Folheto/Cartilha
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
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9.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, A. de S.; SILVA, M. A. D.; SOUZA, F. de; KIDMAN, D. C.; NUNES, R. F. de M. Interação entre umidade do solo, nitrogênio e densidade de população na produção do milho. In: EMPRESA BRASILEIRA DE PESQUISA AGROPECUÁRIA. Centro de Pesquisa Agropecuária do Trópico Semi-Árido, Petrolina. Resumo de atividades de pesquisa. Petrolina, 1977. v. 2 p. 161-163.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
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